RetroShock!
RetroShock!
RetroShock!

RetroShock & Antifaces hivatalos csatornája. Retró filmek humoros bemutatása, őskori sci-fi, horror és minden, ami mellé sört kell bontanod. A színház senkit sem kímél. + Némi társadalomkritika sültkrumplival.
Létezik egy hely... Egy öreg Filmszínház... ahol a filmtörténelem legszörnyűségesebb filmjeit vetítik, minden egyes nap. Így van, a legenda igaz, a RetroShock a múlt század retro gyöngyszemeinek humoros bemutatásával foglalkozik. Minden korosztálynak ajánlott, bátran fogyasztható pofonsorozat NEM csak a retró őrülteknek. A színház falai mögött rejtélyes alakok dolgoznak a filmbemutatókon... Egy test nélküli android, Isaac, egy M.I., aki AYA névre hallgat és minden celluloid fájdalom hordozója: KenytheOne. Emellett filmajánlókat is találhatsz igazi gyöngyszemekkel, vagy akár őrült találmányokkal. De a lényeg a lényeg... OTT A SZÖRNY!
EMAIL: [email protected]
facebook.com/RetroShockChannel
facebook.com/antifaces19
Patreon: www.patreon.com/RetroShock

DOCTOR WHO ÚTIKALAUZ
40:15
Embernek Lenni 1.0.
1:57
Isaac, a Robot
3:33
Megjegyzés
 1. gafnyik

  gafnyik3 órája

  Meg tudja valaki mondani, hogy mi az a zene, ami 54:42-nél kezdődik?

 2. Scofielder

  Scofielder6 órája

  Az durva, hogy az Age of Empires I és II közül egyik sem fért fel a listára. A II annyira de annyira megállta a helyét, hogy egészen a mai napig (!) gyakorlatilag 100%-ban ugyanolyan, mint 1999-ben (a tavaly novemberi Definitive Edition hozta el a ráncfelvarrást, de az alapmechanizmusok ugyanazok) és egy újra növekvőben lévő, sokmilliós community játszik vele. Csalódás, hogy lemaradt.

 3. Dániel Budafoki

  Dániel Budafoki6 órája

  Most vettem csak észre a Szirmaira való utalást XD

 4. Norbert Kuglics

  Norbert Kuglics6 órája

  Tudja valaki a Primal Rage ( 27:15 ) alatti zene címét?

 5. Maga a Törp

  Maga a Törp6 órája

  Blake Stone, DX-Ball! De jó hogy ezekre emlékszik még valaki :D Hatalmas kedvencek voltak, a DX Ballt a mai napig nem tudtam végigvinni egyszer sem. Mellékesen: nekem van egy teóriám, miszerint nem kell félteni a mai generációt. Látszólag gyerekkor nélkül nőnek fel, de mindig eljön a "lázadás" ideje. Én egy olyan korban nőttem fel, ahol anyámék lepofoztak, ha az engedélyük nélkül számítógépeztem. Akkor B tervként nyomtam a lengyelpiacos kvarc tetrisemmel órákat, vagy néha haverom áthozta a konzolját. Nagyapám ránk is azt mondta, hogy kutyaütő generáció vagyunk, akik csak szórakozni tudnak, de semmi kerti munka, semmi kapálás, kaszálás, bezzeg az ő idejében nem volt (ahogy ő fogalmazott) tetrix, meg kiszk-boszk, és mégis boldogan felnőttek. El tudom képzelni, hogy ezt a generációt, akiket telefonok, és tabletek nevelnek, a közösségi média formálja személyiségüket, ezektől a platformoktól egy idő után ki fognak égni. Ezt nem lehet bírni. Majd idősebb korban, 20-30 körül rájuk tör valamiféle megmagyarázhatatlan változtatási roham, és elkezdenek kirajzani a természetbe. Sportolni, hülyülni, mert kiégett életükben ez egy teljesen új inger lesz számukra. Ők később fogják megélni azokat a dolgokat, amiket mi gyerekként megéltünk. Csak mi ösztönösen tettük, őket meg valamiféle változtatási kényszer fogja rávinni. De másmilyen út is lehetséges. Nem tudom pontosan, melyik generációval fog majd ez megtörténni, aki most gyerek, vagy aki most tipegő, csecsemő, vagy aki épp most fogan, nem tudom. De egyszer eljön a "vissza a természetbe" korszak. Majd amikor minden gyerek azt látja a szüleitől, hogy egész nap ott rohadoznak az instán, a youtube-on, a face-en, és ők nem akarnak ilyenek lenni. Az új generáció mindig lázad, hát ez ellen is lázadni fognak idővel. És mi lehet jobb lázadás, mint eldobni magadtól a technikát? Teljesen új ingernek fogják mindezt megélni. Legalábbis, én látok benne rációt.

 6. mogytamas2

  mogytamas27 órája

  KÖSZÖNÖM! 1000 éve kerestem a SkyRoads-ot de nem tudtam hogy hívják! VÉGRE! MEGVAN! hála Neked! :) mellesleg már böngészőből futtatható: openroadsgame.com/

 7. Karthikeyan Narain

  Karthikeyan Narain7 órája

  A videó végéhez szólnék én is: Elcseszni a gyerekkort idő előtti "felnövéssel" annyit tesz, mint vizet locsolni egy olyan tűzre, aminek a lángját pont hogy az életed árán is óvni kéne. Kiölöd magadból a szikrát, az álomvilágot, és felnőttként majd ott találod magad a szürkeségben. Hetek, hónapok, évszakok csak úgy suhognak el melletted, és mikor tükörbe nézel, már nem is tudod, hogy az egyre sűrűsödő ráncaid, az őszülő hajad a természetes és nemes öregedés jele, vagy inkább a boldogtalanság hosszú távú következménye. Minden gyereknek csak annyit tudok ajánlani: szarjatok a divatra. Szarjatok a trendekre. Éljétek meg azt, ami őszinte örömöt okoz nektek, nem azt, amiről azt gondoljátok, hogy majd menőek lesztek. Aki ezért titeket kiközösít, az amúgy sem érdemli meg a társaságotokat. Ha én most lennék gyerek, ugyan úgy brinkáznék, csobbannék, túráznék mint a magam idejében tettem (mert amúgy most is épp így élek), ha kell, akkor EGYEDÜL is. Higgyétek el, 30-hoz közel mondom, hogy a környezetemből én vagyok a legelégedettebb az életemmel, aki kvázi sosem nőtt fel, és sosem voltak világmegváltó terveim. Nem akartam soha senkit felülmúlni, én csak egy kényelmes és szabad életstílusra vágytam, amit elég jól sikerült eddig megteremtenem. Bennem ott él a gyerek, a tinédzser, a fiatal felnőtt, és a felnőtt is, mert minden korszakomat életben tartom, szerintem így komplett az ember személyisége. Persze erre úgyis mindenkinek magának kell rájönnie. Amíg ezt az ember át nem éli, addig mindaz amit itt most leírok, csak egy érdekes kis olvasmány lesz.

 8. Pál Csaba Mengyán

  Pál Csaba Mengyán7 órája

  Végigkóstoltattad velünk a kedvenc videójátékaid (én csak 1-2-vel játszottam közülük, s már 2000 elmúlt), majd jött a végén a tanulság. Igen, akkor a videójátékok csak része volt a gyermeki kalandoknak, s nem az volt a gyerekkor. Köszönöm, megérte végignézni.

 9. funeralfriendship

  funeralfriendship8 órája

  Medve.

 10. István Porga

  István Porga8 órája

  0:53 Én még ma is ezzel válaszolok ha megkérdezik.

 11. Haseo

  Haseo9 órája

  Orosz horror: hu-gos.info/video/mNyYgHvdp6LKe30.html&feature=emb_title&fbclid=IwAR2uJvLJgTCwtX3jy6RgAuWBsH_JyMH3Kkq_g32wM_4X8GCaY_hkzB6wXcU

 12. TeeBee73

  TeeBee739 órája

  Nem tudom, voltak-e már?: The Exploding Fist, Barbarian, The Last Ninja, Elite,, Mortal Kombat, Street Fighter, Sim City, Star Wars: Rebel Assault, Jet Pac, Pinball Fantasy, Battle Isle, Shadow Warrior. Köszi az összeállítást!

 13. Zéta Széplaki

  Zéta Széplaki9 órája

  1:04 Én ezt retro scificitynek hívom.

 14. Erős János

  Erős János10 órája

  keresek egy filmet van egy kinai öreg es van egy gömbje abbol 2van es az egyik nala van es van egy fia es egy hazi buliban verekednek vele

 15. RealSewen

  RealSewen11 órája

  Keresek egy filmet! egy család nyer egy utazást egy szigetre ahol benszülöttek laknak de kiderül hamar hogy amúgy egy reality showban vannak, 2005-2015 ös film lehet, és gyenge vigjatek de nagyon kellene a cime

 16. Hubay Zoltán

  Hubay Zoltán12 órája

  Keresek egy filmet: Nem mai darab, annyi maradt meg, hogy egy kisvárosban a gonosz világ elől elzárva élnek harmóniában, látszólag boldogságban az emberek. A város vezetése az ivóvízbe belekevert valami szert, amitől engedelmeskednek minden szabálynak. Meg volt valami jeladó torony is, ami hozzájárult ehhez. Ennyi. Köszöntem!

 17. Dezső Gerèb

  Dezső Gerèb13 órája

  Ne tudnád átküldeni a bevágott képek közül párat. Képregény stílusu rajzolt fekete raptor melltől fölfele konkrétan. Keresem egy ideje de nem találom.

 18. VReb

  VReb13 órája

  Keresek egy filmet Két barátnő kitalálja, hogy pénzt csal ki telefonon egy maffia tagtól! Egyik színész másik ápoló talán! Az egyik egy szöszi csaj aki szinkronszínész és ő telefonál a gengszternek! A másik lány barna hajú kicsit bambább félős típus! Azt hiszem ápoló! De van egy szép búváróra a karján amiről a gengszterek fel is ismerik! Vonatos jelenet is van a filmben onnan dobják ki nekik a pénzt! 2000 körül ment az HBO-n. A szöszi emlékeztet Charlize Theron-ra.

 19. Vivi Channel

  Vivi Channel14 órája

  Keresek egy filmet... Egy lány a fő szereplő. Az emberekbe bele ültették más lények esetleg ufók, nem azonos világiak lelkét, és minden emberrel ezt akarták csinálni, egy fiatal lány, az öccsével, és az apjával lakott egy tó mellett egy házban, az apukát látták hogy megölték miközben ők el bújtak a vizben egy stég alatt, ez után egy hotelben voltak, ahol el rejtőztek ezek elől az emberek elől akik beléjük akartak ültetni egy embert, rájuk találtak a lány az iró asztal alá rejtőztette a kisfiút, és azt mondta neki hogy vissza jön érte és hogy meg fogja találni, üldözni kezdték és ki ugrott az üveges erkélyen, le mentek hozzá azok akik el akarták vinni és meg nézték hogy él e, és azt mondták hogy nem halt meg, meg hogy ez a lány élni akar, el vitték és elő vettek egy kagyló formájú dobozt és abba benne volt egy fehér lény, meg vágták egy kicsit a lánynak a tarkójánál, bele rakták a kezébe annak aki meg csinálta hogy bele legyen ültetve a lányba két kézzel a tarkójához tette a lánynak a kezét és úgy volt benne az a lény és, szeretettel kellett vele bánni mert akkor nem lehetett bele rakni a lányba. Bele ment, fogtak egy parfüm fém kinézetű üveget és azzal a sebre fújtak, és a seb egy pillanat alatt be gyógyult. Be vitték egy szobában ahol arra kelt fel hogy nem tudja mi a neve, és hogy hol van, oda ment a tükörhöz és meg nézte magát hogy milyen a kinézete. később be vitték egy fehér terembe ahol volt 1 asztal és 2 db szék, és azok akikbe bele lett rakva valamiféle fehér lélek, azok ki kérdezték hogy mire emlékszik, el mondták hogy hol van, és azt hogy meg mentették, azt mondta a lány hogy nem tud semmit sem, az aki ki kérdezte annak szőke felkötött haja volt, és kék szeme, illetve mindegyik ilyen embernek furcsa kék szemük volt és fehérben jártak, és annak volt egy segédje aki néger volt fekete rövid hajjal, a lánynak azt mondták hogy később is ki kérdezik hát ha valami az eszébe jut arról a személyről akié részben a test, vissza kisérték a szobájába és adtak neki ceruzát és papirt, később mikor a tükörbe nézett meg szólalt a fejében egy hang ami az igazi lányé akié a test is, és el kezdtek beszélni egymással a lánynak fel elevenedtek a lány emlékei és le rajzolt egy fiút, aki annak a lánynak a fiúja. Akié a test, az a lánynak uralma volt félig a test felett és el dobta a lány kezéből a ceruzát, másnap mikor ujra be vitték abba a szobába el mondott mindent amire el kezdett emlékezni, és meg kérdezte az a felkötött hajú szőke nő hogy tudja e hogy a többi emberi egyed hol rejtőzhet vagy mit mondtak neki hogy hol lesznek, azt kérte a nő hogy rajzolja le, és le is rajzolt egy sivatagos hegy részt, de miközben ezt csinálta kérte a lány hangja a fejében hogy ne tegye mert ezzel mindenkit meg öl. Végül le rajzolta és le rakta a ceruzát, és a szőke nő fel vette a lapot és azt mondta tudja hogy ez merre van, a lányt vissza vitték a szobájába. A fejében a hang el mesélte neki hogy neki van egy kis öccse akit meg kell keresnie és segitenie kell, azt kérdezte a lány hogy mit tegyen, a fejében a hang azt mondta neki hogy menjen az ablakhoz és ugorjon ki és azt mondta a lány hogy nem mer és a fejében lévő hang azt mondta hogy akkor segitek és ki ugrott a medencébe az emeletről, ki mászott a vizből és el kezdett menni és azt mondta a fejében lévő hang hogy lopjon egy kocsit, és menjenek el arra a helyre ahol van a többi ember és az öccse. Azt mondta a lány hogy ezt most hagy csinálja ő meg állitott egy kocsit egy bácsi ült benne és meg kérte arra hogy adja oda neki a kocsiját mert egy nagyon sürgős dolgot kell el intéznie, a bácsi ki szállt ezzel oda adva a kocsiját a lány meg köszönte és be ült és el hajtott, a fejében lévő hang meg kérdezte hogy miért volt ennyire kedves, a lány azt felelte hogy mindenki aki ilyen mint ő kedves, és segitőkész, tovább hajtott a lány és a sivatagban jukadtak ki az út közben össze vesztek hogy merre menjenek és mind két fél irányitani akarta a kocsit, a kocsi ki siklott és össze tört a lány ki szállt és talált a kocsiban egy üveg vizet, el kezdett menni a sivatagban nagyon sokáig 1 napig ment és addig itta a vizet, el fogyott és el ájult egy fa alatt, és arra kelt fel hogy le öntötték vizzel, ott volt a nagy mamája, és a nagy papája, és a pasija a lánynak meg még többi ember fel ismerték és a papája a nevén szólitotta, el kezdett menni a nagy mamája felé azt mondva hogy nagy mama, és a mamája le ütötte valamivel azt mondva neki hogy én nem hiszek nektek, engem nem tudtok át verni. Azt mondta hogy ez nem .... Magukkal vitték a lányt arra a helyre ahol van a búvó helyük. Egy nagy hegy volt amiben járatok voltak, és a hegy teteje lyukas volt és ott lent egy üres tér búza mezővel, ott arattak, ás azon a földön dolgoztak az emberek hogy legyen mit enniük, be vitték egy szoba kinézetű helyre. A falhoz állitottak egy fiút hogy figyeljen rá hogy meg ne szökjön, volt egy juk a plafonon ahol a kis fiú a lány ki öccse szólt neki hogy te vagy az... A hang a lány fejébe azt mondta igen én vagyok az, el kezdtek beszélni, de észre vette a pasija hogy ott beszélget a lánnyal a fiu és el vitte onnan, reggel akié a test az a lánynak a pasija meg akarta ölni a folyosón vagy mi és 2 fiu össze verekedett a lány pasija, és egy szőke fiú mert nem akarta az egyik a másiknak hogy bántsa. Lövésre lettek figyelmesek, a nagy papája volt a lánynak, azt mondta hogy még 1 szer nem akar ilyet látni, vissza kisérték a lányt. Adtak neki enni, és inni. Innenstől annyira emlékszem hogy a kisfiú beszélt a lánnyal hogy ő az e, és a lány tolmácsolta amit mondott a lány akié a test, meg hogy egy forrás volt a hegyben ahol fürdeni szoktak, és egy úgy mondott viz esés ahonnan nem lehet vissza térni ez volt össze kapcsolva csak hogy ők az ugymondott medence részében fürödtek. el kezdett fürdeni, miután le fürdött meg mosakodott, fel öltözött, és egy fiú meg próbálta le lökni a viz esésnél, de a fiú meg csúszott és a lány el kapta a kezét a fiunak és próbálta tartani hogy ne hogy le essen és el kezdett segitségért kiáltani, be jött egy pár fiu és segitettek ki huzni a fiut, később ki kérdezték hogy mi tőrtént és mindent be vallottak, a fiú azt mondta hogy meg akarta ölni a lányt, de végül a lány mentette meg. Meg arra emlékszek hogy a lánynak azt mondták hogy neki is dolgoznia kell a földeken, és segitet, sok munka után a mamája vizes üvegeket osztott azoknak akik dolgoztak és a mamája neki nem adott, a lány folytatta a munkát és s szőke fiú felé nyujtotta a vizes üvegét hogy igyon, ivott a lány meg köszönte és vissza adta. Ez a két szereplő szerelmes lessz, a lányból ki szedik a lelket és át rakják egy másik haldokló lány testébe. Naggyából ennyire emlékszek de elég sok jelenetet ki hagytam. Remélem tudtok segiteni nekem, másfél éve láttam a filmet, és már 1 éve keresem. Előre is köszönöm.

 20. Picsabaszo12 Bitchfucka

  Picsabaszo12 Bitchfucka17 órája

  A lista egy része megvolt és bejött, de volt pár game amire azt hittem sokan tolták, de ezek szerint ez nem feltétlen volt igaz :) , pl. a Syndicate óriási coolságnak tűnt, de az Alone in the dark 1-2 is sok időmet elvitte. A Carmageddonból szerintem az első rész jó csak és kizárólag, az agresszív beszólogatásakkal, és 2 nagy név sajna teljesen lemaradt, a Duke Nukem és az arra a motorra írt Blood, és hát a Half-Life 1 ami 98-as és akkoriban teljesen egyedülállónak tűnt, nem hiába újították fel.

 21. Gábor Kovács

  Gábor Kovács18 órája

  Egy kis finomság. Mikor megláttam, egyből a Platformos rész jutott eszembe.... hu-gos.info/video/pdWMiXzQZtvSopM.html

 22. Semper Fidelis

  Semper Fidelis18 órája

  A Heart of Darkness alatt mi szól? Melyik film zenéje,nem ugrik be :(

 23. Mariann Gáspár

  Mariann Gáspár19 órája

  5:12 kifli

 24. Akos Merey

  Akos Merey19 órája

  Eletem egyik legjobb idoszaka volt ez a lockdown

 25. Igor Gaspar

  Igor Gaspar21 órája

  Heroes of Might and Magic III, Lemmings, de mintha a Quake sincs a listádon. De nagyon élveztem végignézni. Lesz kiegészítés a következő videóban? :-)

 26. Gábor Antalicz

  Gábor Antalicz21 órája

  anyám ezek a reklámok annak idején sose láttam őket meg játékból is csak 15 volt ismerős sajna 04:00 sonic the hedgehoc (tv játék rokonnál) 06:11 dyna blaster (rokon pc-jén) 11:41 lion king (tv játék rokonnál) 12:24 aladdin (tv játék rokonnál) 13:44 tank wars (tv játék rokonnál) 14:45 raptor call of the shadows 18:30 dx ball 2 24:55 sky roads 25:48 prince of persia 28:00 battle city (tv játék rokonnál) 32:39 (star wars episode 1 racer)(star wars the phantom menace) 43:13 worms armageddon 45:41 starcraft (egyik rokon játszotta mi meg mikor ott voltunk néztük) 50:10 volfied (rokon pc-jén) 52:13 descend 2 (rokon pc-jén) a (raptor call of the shadows)(dx ball 2)(sky roads) 1 vegyes játék cd-n volt annak idején meg és ezek mellet volt még egy játék aminek nem tudom mi a címe de olyasmi volt mint a (tank wars) látványvilágra és az volt a lényege hogy 1 bombázót kellet irányítani és mindenféle földi erőt lebombázni vagy a légvédelmet irányíthattuk sajna már nem emlékszem melyik oldalt kellet irányítani de azt is nagyon éltem amit viszont sose értettem és ezt se az age of, se a red alert, se a starcraft szériák gyártói sose oldottak meg hogy a gépnek annyi nyersanyaga legyen amit tényleg kitermel pl mostanában újra rákaptam az age of mithology-ra és azt tapasztalom hogy a gépnek úgy van végtelen nyersanyaga hogy talán 10%-át termelte ki annak amit én 3,5 óra játék után a véletlen szigetes pályán (nem ez az opció hanem a pálya lényege hogy a szigeteken véletlenszerűen 0-3 nép kezd) nálam 12 nép volt (max nehézségen) az utolsó 3 néppel nem tudtam mit kezdeni (még csak a közös szigetükön 1 hídfőállást se tudtam megtartani) mert mindenhol mindent kitermeltem és így is kifogytam a fából meg aranyból pedig több helyen is karavánoztam meg rengeteget váltottam a piacon (általában 1-1 ellen de itt most 2 fős szövetségekbe játszottam) 1,3 és 5 városuk volt nekem meg 27 (de 10 városnál már megvan a max lakos) arról nem beszélve hogy nehézségtől és gépi viselkedéstől függően ha random időt kivédekezik az ember akkor nyert mert utána leállnak age of szeriákba (legalábbis amikhez szerencsém volt) a víz jelentette akadály volt ez vagyis ha x szállító hajóját elkapott az ember mielőtt kipakolt akkor leállt és a part mentén 1 helyre gyűjtötte az erőit és ha a sziget túloldalán száll partra simán mindent kiirthat ami nincs olyan közel az erőihez hogy azok észrevegyék de itt pont az 1 városos volt egyedül és középen emiatt folyamatos volt a harc meg sehol nem lehetett kiszállni mert vagy az épületek voltak túl közel vagy a fő csatatéren kellet és mind a 3 folyamatosan áramló erejét visszaverni úgy hogy közbe valamelyik megtörjön és mesze olyan nyomással hogy 2 frontos támadásra már nem volt lakás kapacitás de ahol természeti akadály nincs ott 1 egység veszi át ezt a szerepet mint a haegemonia - a solon hagyaték-ba amire nagyon emlékszek hogy a nehézségi fokozatoktól függően (minél nehezebb annál drágább persze) hogy egyszerűen nem tudott vele mit kezdeni és megpróbálta anyagháborúval legyőzni ami 90%-ba sikertelen volt persze a random időt túlélsz nyertél elv ott is élt és ott ettől függőt a kimenetel csak ott imádkozni kellet hogy ne téged támadjanak de erre ott volt a több csillagrendszeres mód

 27. SharinganFox

  SharinganFox22 órája

  Nekem a Total Annihilation az egyik kedvenc retro jatekom, nagyon sok orat bele oltem

 28. Imre Csollár

  Imre Csollár23 órája

  Amúgy az a legdurvább hogy csak egy hajón van 30.000 katona

 29. Brigi Seress

  Brigi SeressNapja

  Hali! Keresek egy filmet! Egy részt tudok belőle, hogy egy néger férfinak az anyukája zombivá változott, de olyanná, hogy a szájából kilő nem is tudom mivel és annak a végén is fogak vannak, szóval ez a férfi lekötözte az anyukáját és a saját vérével eteti úgy, hogy leveszi magától és kis tálba odaadja.. Esetleg valaki?!😅

 30. Tibor Magyar

  Tibor MagyarNapja

  Hát nem értem hogy nem láttam EZT a kritikát? Ha azt mondom 1000%-an egyetértek minden szavával, akkor nem mondtam eleget. Egy agyfasz amit kaptunk, a hetesnél a sajtón így néztem körbe hogy mit tapsol ez a sok hülye? Hát nem veszik észre hogy másolta az új reményt? Pontról, pontra? De oké nosztalgiafaktor elvitte, szerintem mi írtuk róla az ország egyetlen negatív kritikáját, a többiek egy-két hét múlva kezdtek ocsúdni. De így van azt a filmet VÁRTAM. mert Az emberek az Episode 1-2-3 után vártak végre valami jót.A Rúzs Van valamennyit tudott szépíteni. Ezek után jön a 8-as, ez még mindig érdekelt, és ha valamit hiányoltál, az TÖKÖS volt, igaz úgy herélt ki dolgokat hogy elég nagy bajt csinált, és után ezt sikerült tetézni hogy visszaadták az első rész rendezőjének kezébe a filmet. Eleve nem értem ennyire hogy adhattak szabad kezet Johnsonnak, aztán meg hogy akkor miért nem egy ember rendezte mind a hármat, mert ez mindkét rendezőnek csak bajt okozott. De az nekem tetszett, mármint ahogy felépítette Kylo Rent, tényleg elhittem hogy szétbasznak mindent, és látok egy olynan trilógiát ami a gonosz felemelkedését el meri hozni. Aztán jöttek a hírek, becsúszott a fostalicska Han Solo film, és megértem azt, amit álmomban nem gondoltam volna. Mikor jött a meghívó, így elgondolkodtam hogy inkább hazamegyek vidékre :D Hogy kihagyom a sajtót, (ami már nem az Imaxban volt csak a Westendben). Ugyanúgy ahogy téged, engem sem érdekelt már ez az egész baromság. Hogy ezt el kell engedni, szép volt, jó volt de köszi ennyi. Nagyon tanulságos amit felvezetsz a végén, ahogy koppról koppra másolták az eredeti trilógiát, ehhez még hozzájön a gusztustalan btl adagolt ideológia, hogy a gonoszokat csak férfiak vezetik, a lázadókat meg nők, élükön a színésznővel akit teljesen értelmetlen volt életben hagyni mert közben meghalt. Szóval borzalom ez a kilences. A Trónok harca után sikerült a Star Warst is kicsinálni.

 31. Tibor Magyar

  Tibor MagyarNapja

  Ezt az Ember gyermekét muszáj lesz megnézzem mégegyszer mert annyian dicsérik, de nekem kurvára átlagos volt. Nauszikát meg most néztem újra, elbűvöülő, csodálatos, megismételhetetlen, és szerintem méltatlanul alulértékelt, nem értem a Chihirot miért istenítik jobban.

 32. Bence Major

  Bence MajorNapja

  Ezt hogy csinálod? Csak nézem a videódat és mintha lenyúlnál a lelkembe, nemtudom elmagyarázni hogy mit érzek mikor egy videódat nézem, de tisztellek mert tetszik ez az érzés. Feliratkoztam

 33. Tibor Magyar

  Tibor MagyarNapja

  10:50 ajajajajajaj, tehát a Te univerzumodban ezekszerint létezik a Mátrix 2 és főleg a három? :D (tényleg kevés filmben lehet látni hogy félóráig lőnek egy lyukat a plafonban)

 34. Tibor Magyar

  Tibor MagyarNapja

  7:20 meg teli raktárak ahol még Coca Cola is van :D nah én ezt utálom a listáról, teljes szívemből

 35. Tibor Magyar

  Tibor MagyarNapja

  16:10 szerintem azért utálják ezt akkor mert csináltak egy Dragonball ripoffot (Cell nélkül ha... ha... ha...) :D Hayden Christiansent nem értem miért utálják az emberek, a Sithekben is ő játszott és ott már tök jó volt, és ugyanezek az emberek istenítik Mark Hamillt :D a színészi antitálentumot.

 36. Tibor Magyar

  Tibor MagyarNapja

  Hmmm, Omega Men :D Piros pont! Jó ízlésre vall.

 37. Tibor Magyar

  Tibor MagyarNapja

  Kurvára igazad van a Terminátorral kapcsolatban, de ugyanez a baj az Alien/Predator filkmekkel is, hogy még mindig ott tartunk hogy van egy maroknyi balfasz, aki rácsodálkozik, hogy Jaj mik ezek? És nem veszik észre hogy azért nem tud működni, mert mi a nézők már kurvára tudjuk mik ezek :D Úgyhogy igen a Terminatornak azt kellett volna megcsinálnia, amit a Power Kapitány meg is csinált :D

 38. Tibor Magyar

  Tibor MagyarNapja

  Amúgy a Heart of Darknesst hogy lehetne kijátszani végre mert 20 éve nem jutok hozzá sehol :D GoG-on sincs még fönt.

 39. Tibor Magyar

  Tibor MagyarNapja

  Ez egy tök jó lista volt, felével nem is találkoztam (és nem is tartom olyna nagy húhának, viszont!). Ez a TE listád és tényleg azt pakolhattál bele amivel TE játszottál. és tök jók voltak ezek a személyes storyk. Olyan sokan elrontják amikor ilyen hangzatos címeket adnak a listáiknak, hogy a legmeghatározóbbak, meg amit ki ne hagyjál életedből, de te sokkal jobban és emberibben oldottad meg! Ezért is van különbség aközött amivel akkoriban tényleg volt is lehetősége játszani az embernek, meg amit csak utólag pótolt. Na látod a Kyrandia az tényleg egy rohadt nehéz játék, és nem csak azért mert angol, hanem mert a Westwood teljesne felrúgta az addig lefektetett szabályokat és amennyit könnyített rajta, annyit nehezített is. Nekem a kettes a személyes kedvcencem, ezt pontosan tavaly játszottam végig és tényleg jó ez még ma is (meg végre értettem egy csomó utalást a kettesben) A hármast se ártana végigjátszani már csak becsületből se. Nagyon jó ez az új, színesebb irány, ami fele a csatorna megy. Minden elismerésem!

 40. Csaba Sándor

  Csaba SándorNapja

  Keresek egy filmet! Egy régi fekete fehér film amiben egy nőt bezár egy férfi a lakásba... Annyira emlékszem hogy magnóról kapja a csaj az instrukciókat hogy a bútorok le vannak csavaraozva, az ablakok bezárva... Ennyire emlékszem! Köszönöm előre is!

 41. Attila Bakó

  Attila BakóNapja

  Zsivány1-ben(milyen retardált egy cím) a robotnak nem csak humora volt, de előérzete is. Ez a legmagasabb szintű intelligencia jele, talán nem véletlen az utlás erre.

 42. Tibor Magyar

  Tibor MagyarNapja

  Triangle - ez is csalódás :D lehet az én elvárásaim vannak a toppon, de vártam volna valami húhát, azt se igazán értettem miről is beszélsz, hogy a közepén van a csavar ami átértelmezi az addig látottakat. Szerintem maguk se tudták mit is akarnak. Meg merem kockáztatni hogy a magyar Hurok ennél sokkal jobb és ötletesebb volt (hiányolom is a listáról) DE a tegnapi Maghas fűbenhez képest ez már csak egy közepes alkotás volt, vagyis a fél pontot is megértem. Igazából a legnagyobb bajom egész végig az volt, hogy HOVA A POICSÁBA TŰNT EL HEATHER? Félúton meggondolta magát a rendező és úgy volt vele nem kell foglalkozni mert minek?

 43. Cool Things

  Cool ThingsNapja

  Horde:The Northern Wind best

 44. Közönséges Kerti Zsinnyegtető

  Közönséges Kerti ZsinnyegtetőNapja

  A végén a Rose Tattoo-ért hatalmas pirospont, kiváló lezárás :) A többit már elmondták a többiek

 45. Gergely Lajos Farkas

  Gergely Lajos FarkasNapja

  XD Lebecsülöd a sötét oldal hatalmát!

 46. Káplán Tibor

  Káplán TiborNapja

  Ó, a Dune 2000... Felejthetetlen.

 47. Remington from Cat city

  Remington from Cat cityNapja

  jesssssssssssssssszus......nekem am sokminden kimaradt, a Jazz Jackrabbit 2 volt a első. máig fejből tudom a cheateket, amiket nulla angoltudással tanultam meg anno :D fura amúgy, hogy a magyarok mennyire nem játszanak Sonic játékokkal. én emlékszem, hogy anno néztem az 576-ban(nem reklám) a különböző platformokra kiadott Sonicokat (persze egyik konzol se volt meg) tehát valamilyen szinten volt Sonic...de máig nagyon kevés magyart ismerek, aki játszott legalább 3 játékával.

 48. Attila

  AttilaNapja

  Aaaah red alert 2 orokke :)

 49. Xezs

  XezsNapja

  Azért a Prince of Persia nem volt annyira nagyon nehéz, bár lehet te kisebb korodban találkoztál vele, mint én. Ha volt valakiben kíváncsiság és kitartás, mint bennem, akkor megoldható volt. Én többször is végigvittem.

 50. Xezs

  XezsNapja

  A Tomb Raider az a játék, aminek a címét 100-ból 99 magyar rosszul mondja :)

 51. The guy with beard gaming

  The guy with beard gamingNapja

  Ezért vagyok Star Trek fan, Nekünk van 60 évnyi sztorink és mi nem utáljuk egyiket se. :D

 52. Dezső Gerèb

  Dezső GerèbNapja

  Nagyon jo filmeket ajánlassz, csak kár ,h sok nem szinkronos.

 53. Attila V

  Attila VNapja

  90 % nosztalgia és 10 % (a vége) varázslat a vége monológot külön is fel lehetne rakni, egy megosztással sokakhoz eljuthatna a lényeg és ha csak egy kissrác gyerekkorát megváltoztatja már megérte

 54. Norbert Adam

  Norbert AdamNapja

  . Sonic the Hedgehog 2 Mire kijátszottam felmelegedett a Sega Megadrive 2-öm !! Igazi szívatás volt , hogy nem volt mentés !! :D :D

 55. Imre Csollár

  Imre CsollárNapja

  Szerintem is hagyni kellett volna az időutazást

 56. Deansbeat

  DeansbeatNapja

  Nagyon jó kis video Gratula érte :) még egy kis emléket hozzá füznék ,mikor egy havertol 30db kislemezen elhozni egy játékot és kb a 15.-nél nem olvasható,na az volt ám a méreg ::D egy személyes kedvencem a Warcraft na azt rongyosra csapattam :)

 57. Halász Jocó

  Halász JocóNapja

  Keresek egy filmet: Két lány/testver utazott,és autóbalesetet szenvedtek,majd az egyik megégett..de nem halt meg,egy srac pedig elrejtette magánál,mikozben a megégett lány testvérével jó kapcsolatban voltak..

 58. Krisztian Kaszai

  Krisztian KaszaiNapja

  szerintem egy nagyon jó sorozat. a mostani női "doktor" nem illik a sorozatban, de összességében egy kiemelkedő sorozat

 59. András Botos

  András BotosNapja

  az utolsó zenének mi volt a címe?

 60. Yossuan Von Grünigen

  Yossuan Von GrünigenNapja

  Nagyon jól összeraktad ezt a videót és a végén az a rendszerkritika fenomenális! Nekem két játék hiányzik róla de nagyon: nem tudom a nevüket, az egyiket a sega csinálta, hasonló mint a street fighter, csak sokkal élethűbb grafika volt és a harcok után nem indult újra maxról az életed. Az első ellenfél egy feketegagyás pankrátor volt, a második egy fehérruhás néger bokszoló, a közönség bedobált néha kést, vagy baseball ütőt, amit vagy te vagy az ellenfél felvehetett. A másik játék meg a vendetta vagy vmi hasonló nevű...ezeket leszámítva még a fifa-t tettem volna be, hiszen az 1995-ös megjelenésével egy korszak indult el...

 61. B.I.G Boy

  B.I.G BoyNapja

  A video vegi monolog annyira most eleg nagy dobbenetet keltett bennem. Nem nagyon foglalkozom a vilag problemaival, es oszinte leszek kb 3 videot lattam toled ezzel egyutt, de ez most nagyot utott. En ugyan nem a 90es evek, hanem a 2000es evek szulottje vagyok, meg pont a legelejen szulettem ezert olyan jatekokon nottem fel, amik mar most legendakka valtak szerintem (peldaul need for speed most wanted, battlefield 2, cod 2 es 4, es meg sorolhatnam. Nem mondom, a 2000es evek vege fele mar elkezdett hanyatlani a jatekvilag, es a fo elore mozgato ero a biznisz volt, ezeken a jatekokon felnoni egy elmeny volt. Es akkor belegondol az ember hogy manapsag mit jatszanak a sracok, es nem is erti, hogy vannak meg fiatal gamerek. Szamomra az okozta a jatszas legnagyobb oromet, amikor meg kellett kuzdenem a tovabbjutasert. De ma mar ez nem igazan nevezheto kuzdesnek, mert mar eleve ugy csinaljak a jatekokat hohy ne lehessen elakadni. Ha megis sikerulney az ember youtube-on felkeresi, es meg is van. Mar nincs az hogy lersgadsz egy jatekban valahol orakra, sot neha napokra. Vannak meg jo jatekok, es lehet csak en fogom fel a dolgokat rosszul, de ma mar a mainstream jatekvilag nem tud megfogni, egy ket kivetellel.

 62. _ Chymera _

  _ Chymera _Napja

  Hálás vagyok, hogy visszarepítettél a gyerekkoromba. Hatalmas vigyorral az arcomon követtem végig az egész videót. Az utolsó 6-7 perc viszont zseniális, végig ráz a hideg mikor beszélsz és áll a szőr a hátamon. Imádom ahogy fogalmazol. Minden elismerésem.

 63. JocikeeeXDDD

  JocikeeeXDDD2 napja

  Sziasztok filmet keresek. A filmben egy anyáról szól és a két gyerekéről meg a férjéről. A nő megálmodja a jövőt de nem az a jövő amit meg álmodik. Minden nap egy naphoz kapcsolódik tehát egy nap ismétlődik. Akkor lesz vége ennek a paradoxonnak ha meghal vagy találkozik a férjével.

 64. Csefan Lorant

  Csefan Lorant2 napja

  azért furcsa,hogy sok nagy játék kimaradt.Diablo,Warcraft,Ultima,Heroes of might and magic,Day of the tentacle,Battle Isle 2.csak amik hirtelen eszembe jutnak.

 65. Tonyoo

  Tonyoo2 napja

  Nagyon klassz ez a videó ...és hát Star Wars Episode 1 Racer! <3 Imádtam én is, és konkrétan mindennel egyetértek, ami annál a résznél elhangzik.^^ Igazából most is rajta van a gépemen, és én úgy tudom pont nemrég jelentették be, hogy lesz remake-je. A Baljós Árnyak játék is megvolt és néhány bug-tól eltekintve nagyon szerethető és addiktív volt. A Tatooine-os résznél Qui-Gonnal hatalmas területet lehetett szabadon bejárni és tele volt NPC-kel az egész, egy élő városnak tűnt. Ez számomra akkor, a WOW előtti időkben csoda volt.^^ Érdekes a Bomberman-nel én nem játszottam, mégis felcsillant rá szemem, mert kiskoromban többször néztem ahogy apám játszik vele és próbáltam felfogni, hogy mi történik.^^ Tényleg nagyon kicsi voltam még. XD A Railroad Tycoon-t nem ismertem, viszont volt egy Car Tycoon nevű autógyáras játék, amit nagyon szerettem és a grafika alapján ugyanazok a készítői. Sajnos azt a Railroad Tycoon-al ellentétben egy online áruházban sem találtam meg. ...Ja és ha már online áruházak: KENY Steam-en fenn van az X Wing (több verzióban) és az csak joystick-al működik, szóval ahhoz tudnád használni, ha megvan még.^^

 66. Mcnamara Kevin

  Mcnamara Kevin2 napja

  Harminckettedjére is zseniális videó. :)

 67. Tamás Juhász

  Tamás Juhász2 napja

  Ez a speedrun tempó amit a film diktál azért is rossz, mert a nem túl fontos eseményeknél, amiből sok van, bezzeg el tudnak időzni, amire érdemes lenne időt szánni azt meg hamar lezavarják. Palpatine és a sith flotta volt az igazi nagy fenyegetés a galaxisra nézve. Palpit gyakorlatilag a premier előtt már bejelentették, tehát meglepetés kilőve és még a filmben is úgy kezelték mint ha az ő felbukkanása amúgy természetes lenne. Egy kicsit több időt szánhattak volna a felkutatására, meg persze nem a film elején kellett volna felfedni őt meg a flottát. A sith flottát meg úgy picsázták el, hogy igazából nem is láttuk. A galaxis népe, többnyire gyengébb fegyverzetű, kisebb gépekkel elintézett kb. 2-3 hajót, a vélhetően 100 akár hányból. Majd Palpi halála után csak azt látjuk, hogy minden sith hajó már füstölgő roncsként pihen az Exegol felszínén... Nem lett ez egy kicsit elkapkodva? Aztán ott van az Első Rend. Épp a galaxis meghódításán dolgoznak, miközben amúgy már rájuk nézve nincs nagy fenyegetés. Erre hirtelen az Exegol-i csata után 1-2 random bolygó felett is döglenek az Első Rendi csillagrombolók. WTF? Mi van Palpatine meg Kylo Ren halála miatt már a saját haderejük is automatikusan bedöglik? Az Első Rendet hogy győzték le? Bolygók szerte fellázadtak ellenük? Oké, de ezt az elnyomottak korábban is megtehették volna. Egy gyorsan összecsapott "csak valahogy zárjuk le az egészet" szellemiségű remake borzadály lett az egész. Még Colin Trevorrow kukázott szkriptjei a 9. részhez is jobbak mint ez a film!

 68. Zsombor Herceg

  Zsombor Herceg2 napja

  Én meg annak örülök hogy vannak olyan emberek akik ezeket elmondják éz el tudom képzelni amit ti csináltok én nem ezen nőttem fel hanem a cod 1-2 a james bond játékokon a lego locon a battlefrontokon és a forma 1-en a 2003-2004-esen és mégsem szippantott be a játék világ hanem kint vagyok pecázok építek tervezem a dolgaimat nem a gép előtt ülök naphosszat de ez is tisztelet a kivételnek

 69. Kriszián Bártfai

  Kriszián Bártfai2 napja

  Vader,sidious,Khan,megán,joker,2arc,thanos,ronan,darth maul,dooku,grievous,boba fett,jango fett,terminátor,kylo ren,snoke,szellem,ultron,doktor genya xmen apokalipszises,annabelle démonok,farkasemberek,bill a killbillből,Megatron,Predato,Alien,Üstökös Szarumán,witch king,smaug,tigris a dzsungel könyvéből,paradicsom,jack frost,tinik,sikoly,freddy krueger, jason,Michael nyers,

 70. Coofy

  Coofy2 napja

  El nem tudod képzelni hány éven át kerestem a lista elsőt... Ezer hála!

 71. Gergely Lajos Farkas

  Gergely Lajos Farkas2 napja

  Hát Isaac... 2029-ben biztos hogy találkozzunk, mikor világúralomra törtök! astala vista Baby

 72. Gergely Lajos Farkas

  Gergely Lajos Farkas2 napja

  Kék a szeme.. Arca csupa derű.. Mi van retard vagy? Swing Wing! XD

 73. Zoltán Sipos

  Zoltán Sipos2 napja

  Szia! Én '82-ben születtem, és a végemonológ minden másodpercét, minden szavát magamének éreztem. Belőlem is szóltál, jó volt hallgatni. Köszönöm!

 74. Kozmonauta 05

  Kozmonauta 052 napja

  Ez a legbetegebb film amihez valaha is szerencsém volt.

 75. István Ézsias

  István Ézsias2 napja

  Az agoraphobia a nyíl terektől való félelmet jelenti...

 76. Gábor Zalai

  Gábor Zalai2 napja

  33:44 Elkészült belőle a remasterelt verzió: twitter.com/PlayStation/status/1250798080175243264

 77. Gergő Cseh

  Gergő Cseh2 napja

  5*-ös!Te nagyon jó ember vagy!

 78. bulletpro0f90

  bulletpro0f902 napja

  A Nicolas Cage-es Next is beférne a listába.. alapjáraton, de körbejárta a témát.

 79. Tibor Magyar

  Tibor Magyar2 napja

  10:00 én meg ezektől a mostanában készült retro pixel szaroktól vagyok kész, rá kéne már találni egy mostani stílusra, csak nem igazán megy, az elmúlt és készült annyi pixel kaland hogy ne kelljen majmolni, legalább 50 klasszikus kapásból van amit még mindig nem toltam ki (mit csináltam az elmúlt 20 évben?) ez egy szép korszak volt, imádom bányászni a 90-es éveket, de nekem ne csináljanak kalandot csak azért mert artisticly stylish lesz, közben meg csak lóvé nincs

 80. Tibor Magyar

  Tibor Magyar2 napja

  8:50 ha nem szereted a humoros kalandokat a Fate of Atlantis, vagy a Dig biztos tetszeni fog, azok komolyak, amúgy szerintem a BASS humora az a cinikus inkább amit én speciel imádok, nem az a gyerekes humor. Joey meg szerintem vicces volt. Inkább a befejezés volt olyan kurtán fucrsa.

 81. Zoltán Berta

  Zoltán Berta2 napja

  Szerintem a legjobb sorozat valaha! (az általam ismertek között legalábbis biztosan)

 82. Tibor Magyar

  Tibor Magyar2 napja

  7:50 www.jameswoodcock.co.uk/content/scummvm-music-enhancement-project/ ezt az oldalt ajánlom HD zenéket tartalmaz az eredeti játékokhoz, és többet nem lesz ilyen problémád, ezeket a játékokat amúgy is érdemes lesz kitolnod :)

 83. Tibor Magyar

  Tibor Magyar2 napja

  7:20 na, ez egy durva spoiler volt! :D amúgy a Broki 2-ben van egy easter egg ami visszavisz ebbe a világba egy kicsit

 84. Tibor Magyar

  Tibor Magyar2 napja

  6:30 no no no no a Backtracking kiölése gyilkolta meg ezeket a játékokat, hát gondolj már bele ez adja egy kalandjáték intertextualitását :D Woodruff and the Schnibble of Azimuth, na az nehéz,. és bugos, és még felirat sincs benne, és orrhangon beszélnek a szereplők

 85. Tibor Magyar

  Tibor Magyar2 napja

  5:20 :D LOL ekkor még az emberek használták az agyukat, és megjegyezték hogy aq 20 karakter közül, a 30 képmezőn mit kéne csinálni :D

 86. Tibor Reszegi

  Tibor Reszegi2 napja

  Terep 2. Need For Speed 3.

 87. Tibor Magyar

  Tibor Magyar2 napja

  Ugyan már, a BASS a létező legkönnyebb kalandjátékok egyike, lényegében nem lehet elakadni benne, csak beszélgetni kell mindenkivel, mindenre rákattintani, eleve tárgyakból se lehet nálunk sok. Az egyetlan kalandjáték amit walkthrough nélkül képes voltam végigvinni, szóval HA ez nehéz, mit szólnál pl a Sierra/LucasArts/Westwood kalandokhoz?

 88. Tibor Magyar

  Tibor Magyar2 napja

  Nem igaz, a játékban alul élnek a leggazdagabbak lásd Lady Piermont és a pudlija, és fönt vannak a gyárak, hogy okádják a füstöt felfele.

 89. Tibor Magyar

  Tibor Magyar2 napja

  Érdekes ez a sok háttérinfó amit felsorolsz, honnan derül ki hogy Ausztráliában vagyunk?

 90. Tibor Magyar

  Tibor Magyar2 napja

  Disztópia!

 91. Lajos Kemecsi

  Lajos Kemecsi2 napja

  véleményem szerint az utolsó három filmet (trilógia) el kéne törölni a Star Wars történetéből

 92. AlfonzNobody

  AlfonzNobody2 napja

  Lehet kisebbségben leszek a véleményemmel, de nekem Capaldi a kedvenc doktorom. Tennant miatt megszerettem, Smith (és a Pondok) miatt függő lettem, de Capaldi hozta nagyon közel hozzám. Remekül állt a Doktornak, hogy egy öreg, házsártos és megfáradt alak, aki nem akar jó ember lenni csak valaki, akinek az adott helyzetben döntenie kell. Sajnos nagyon nem kapott jó forgatókönyveket és pár ötletet (szonikus napszemüveg és a rockdoktor) szerintem nyugodtan annyiban lehetett volna hagyni, de Capaldin semmi nem múlt. Örültem is mikor Moffat bejelentette, hogy ennyi volt. Aztán, jajj... Megint, szerintem Jodieban benne van a potenciál, mert remek színésznő és pár rész szerintem az új doktor részekből is ott van a toppon (Rosa Parks, Punjaab démonai), de az a baj, hogy ezek csak a kivételek, mert a többi sajnos eléggé gagyi. Csak nem kap jó történeteket. De ez a jó a folyamatos váltásokban: nem csak a Doktor meg az utitársai, de az alkotói stáb is folyamatosan változik. Szóval bármikor betoppanhat megint egy nyerő csapat. :)

 93. Zoltan Takacs

  Zoltan Takacs2 napja

  Ez az első videó, amit látok tőled Nem is értem hogy kerülte el a figyelmem eddig ez a csatorna. Nagyon jók a kommentárok, köszi a nosztalgiát! Csak így tovább!

 94. Anna Csuzda

  Anna Csuzda2 napja

  Bár sosem voltam nagy játékos és a videót pusztán kíváncsiságból néztem végig, hogy milyen volt az a bizonyos kilencvenes évek, melynek a legvégén születtem, a végén a hideg kirázott. Mert akármilyen furcsa, én magamra ismertem benne és ez indíttatott arra, hogy a következő sorokat leírjam. 1999-ben születtem, és büszkén állíthatom, hogy a gyerekkorom, ami a 2000-es évekbe datálható, hasonlított az előző évtizedben élő gyerekekére, akik ekkorra már fiatal felnőttek voltak. Én a gyerekkoromat a nagyszüleim falujához kötöm, ahová nagyon sokat jártunk, mikor gyerek voltam és ilyenkor mindig a szomszéd fiúkkal mentünk valamerre. Nagyszüleim kutyájával együtt barangoltunk a szlovák határ mentén (gyalog vagy biciklivel, te jó ég, mennyit tekertünk), fürödtünk a folyóban és dobáltuk egymást sárral a legnagyobb nyári melegben, kavicsokból építettünk gátat, a réten másztuk meg az egymásra hordott szalmabálákat (ami után mindig szedegethettük ki a szálkákat a kezünkből), bunkert építettünk a domboldalon lévő, nálunk jóval magasabb bokrokból álló susnyásba botokkal, ami a végén egy igazi labirintus lett, szánkóztunk a hegyoldalba (merthogy akkor még volt hó télen), fociztunk az utcán vagy bárhol, ahol volt egy nagyobb sík terület és együtt néztük a filmeket a DVD-kről, amiket külön ezért vittem magammal. A videó végén elhangzottak azt váltották ki belőlem, hogy újraéljem ezeket a pillanatokat, hogy elmerengjek, nekem milyen gyerekkorom volt és sajnáljam a mostani generációt, akik nem az ilyen élmények köré gyűlnek, hanem azok köré, amiket a virtuális világban élnek meg. Persze mindenhol vannak kivételek, de számomra szomorú látni, hogy az, aki hasonló élményekre vágyik manapság, már egyedül találja magát, mert mindenki bent ül a szobájában és jó esetben is csak a fülesén keresztül van összeköttetésben a többiekkel. Ilyenkor hálás vagyok, hogy én még lehettem gyerek, hogy lehettem koszos, sáros, hogy rohangálhattam az esőben és veszekedhettem anyámmal, hogy hadd ne kelljen még hazamenni, hiába volt már olyan sötét, hogy az orromig se láttam. De ilyenkor sajnálom azokat, akik ugyanezt akarják átélni, de nem tudják, mert már nincs kivel.

 95. Atoszka HUN

  Atoszka HUN2 napja

  A lezáró szöveg igy 27 évesen is könnyeket csalt a szemembe mert mind egy szóig ram is igaz ooo te csodás gyerekkor :D

 96. Zs85 H

  Zs85 H2 napja

  annó sose volt pc-énk csak haveroknak. De volt akkora szerencsénk hogy ( igaz már a kövi generáció hajnalán )aztán lett egy vadi új super nintendónk. Nagyjából az összes lényeges cím megfordult nálunk és semmi más gépért nem cseréltem volna le meg utólag se. nyilván a nosztalgia faktor de biztos hogy nem elfogultság: az a korszak volt a gaming igazi aranykora.

 97. Akos Merey

  Akos Merey2 napja

  Bevallom, kis szkepticizmussal kattintottam erre a videora, nem azert, mert felek az oregkortol es amugy is el fog rabolni egy orat az eletembol, hanem mert felek az oregkortol es egy orat el fog rabolni az eletembol. De kozben megfiatalodtam ujra es rajottem, hogy nem rablas volt ez, hanem ajandek, hosszu evek kockulasa, szep emlekekkel (elso klaviaturatores, rage quit-ek). De ellensulyozzak a jol megirt kommentek, so kosz! Big tambz ap!

 98. Mattube

  Mattube2 napja

  6:58 Mi ennek a zenének a címe?

 99. Kozmonauta 05

  Kozmonauta 052 napja

  Im Wald, im grünen Walde, Da steht ein Försterhaus Tökéletes választás:)

 100. FTC 14/88

  FTC 14/882 napja

  Sziasztok 2:41 perctől az a szinkron hol található meg?