Tisztázzuk: 5G | Kipróbáltuk!

Sziasztok! Teszteltük a Vodafone budapesti 5G hálózatát egy Huawei Mate 20X 5G-vel, de szerettem volna egy átfogó tájékoztatást is adni az új mobilhálózattal kapcsolatban. Kell-e félni tőle, mire lehet számítani?
Vodafone lefedettségi térkép: www.vodafone.hu/lefedettsegi-terkep
Videó az SAR-ről: hu-gos.info/video/b7eOeJ_XZ6bWiHU.html
Kövessetek minket:
- Közösségi csoportunk: goo.gl/tAMtJp
- Facebook: goo.gl/WqeizY
- Instagram: goo.gl/Dzp2vD
- Weboldal: goo.gl/9SnNRv
- Autós HU-gos csatorna: hu-gos.info
- Twitter: goo.gl/zYw3gU
Kapcsolatfelvétel: info@tech2.hu
Használt eszközök:
- Ami a feliratkozószámot mutatja: hu-gos.info/video/fbavn57entS9fpM.html
- A gép, amin vágok: MacBook Pro 2016 13" TouchBar
- A kamerám: Sony A7 III + Tamron 28-75 f/2.8
- Hogyan készül egy Tech2 videó: hu-gos.info/video/o4-whpumhKulmac.html
Tagek:
tech2, tech2hu, tisztázzuk, 5g, 5g teszt, 5g magyar, budapest, budapest 5g, budapest 5g teszt, vodafone, vodafone 5g, vodafone 5g lefedettség, vodafone 5g térkép, vodafone 5g sebesség, vodafone 5g teszt, huawei, huawei mate 20x 5g, huawei mate 20x 5g teszt, 5g magyarország

Megjegyzés

 1. Juhász Zoltán

  Juhász Zoltán5 napja

  partneretek még a Telenor?

 2. Tech2.hu

  Tech2.hu5 napja

  Nem, nincs szolgáltatói együttműködésünk

 3. István Mayer

  István Mayer5 napja

  Budapest nem csak szmoggal rendelkezik,hanem elektroszmoggal is.

 4. István Mayer

  István Mayer5 napja

  Ha ennyi pénzt ,tudást és intenzitást fektetnének a rák gyógyításába, talán jobban örülnénk.

 5. VAMUZZE x CAARI MusicProd

  VAMUZZE x CAARI MusicProd13 napja

  Na nekem nem kell 5g készülék azért robban fel néhány telefon a 4g toltotesnel! Az 5g ha rá teszed a toltore estére.... reggelre felrobban Plusz Energia halmozodas valahol elkell menjen

 6. Levente Balázs

  Levente Balázs14 napja

  Annyira nem nézem ezt a csatornát, de jó videó volt :) Viszont őszintén szólva ettől a kommentszekciótól megint elkapott a depresszió és a melankólia... Miért kell mindig hisztizni, ha valami újdonságot akarnak bevezetni? Évek múlva, mikor már rég működik ez a rendszer és semmi probléma nem lesz vele, akkor ezek az emberek is bőszen tagadni fogják, hogy bármi ilyesmi hülyeséget mondtak, amiket itt olvasok xD (nézzétek vissza a múlt vívmányait, mindig ugyanez történik.. egyszerre vicces és elszomorító)

 7. Zoltán G.

  Zoltán G.16 napja

  A videó jó lett, köszönöm. De továbbra sem mozgat at 5G. Az oldalak így is szempillantás alatt betöltődnek 4G-n. Nagyobb terjedelmű adatot pedig nem mobilneten fogok mozgatni jópénzért.

 8. Robert Korcsog

  Robert Korcsog18 napja

  hu-gos.info/video/eY9wombOh9fTcZc.html

 9. Biggieboy1982

  Biggieboy198219 napja

  Engem az érdekelne, hogy a sűrűbben telepített antennák közelében lakókkal mi van? Mert azok azért elég nagy teljesítményű antennák, nem a mobiltelefon sugárzásával van a baj szerintem.

 10. Gerber Andris

  Gerber Andris19 napja

  Jó ez a pulcsi!

 11. ati gazi

  ati gazi19 napja

  Inkább feltöltés kellene gyorsabb tárolni a Google drive iCloud stb

 12. DamageDealer

  DamageDealer20 napja

  Várom az 5g-t mert nagyon menőn hangzik de szerintem veszélyes mert még jobban lenyomozható lesz az egyén és megfognak szaporodni az emberek személyes adatinak ellopása/ illegális felhasználása

 13. Hunor Bodo

  Hunor Bodo25 napja

  A Dunán a legerősebb a térkép szerint :D

 14. DOG

  DOG25 napja

  Oszt mit akartok az 5G-vel? Nem lesz mindenhol elérhető, csak a nagyon forgalmas helyeken, mint a Balaton Sound ahol egyszerre többezren gyógyulnak rá a mobilnetre. Azt ne is várjátok hogy minden ház tetejére adót szerelnek.

 15. tiby74

  tiby7427 napja

  A szemüveges okostojásoknak nem árt így javaslom legyenek ők a mikrohullámú sütő páciensei

 16. Károly Kiss

  Károly Kiss27 napja

  Hatalmas szüksége van az 5G-re az emberiségnek,csakúgy mint az 125 gyártó 2356 fajta telefonjaira.

 17. Gabriel Mihaly

  Gabriel Mihaly16 napja

  Meg arra a 16 mobilszolgáltatóra akik építik a hálózatokat meg szórják az adókat országszerte. UPC mobil, DIGI. Csak nehogy a Lőrincz meg Gyurcsány észrevegye az ebben rejlő üzletet mert akkor minden lakás konyhájában lesz egy adótorony.

 18. Zoltan Csiko

  Zoltan Csiko27 napja

  Rombolni is ugyanúgy lehet vele.

 19. Zoltan Csiko

  Zoltan Csiko27 napja

  1001triomed.blog.hu/2017/02/04/http_1001triomed_blog_hu_2017_02_04_tudomanyos_hatter

 20. Anna Horvath

  Anna Horvath27 napja

  oh, ez csucs.. csak most mar azt kell elerni, hogy az egesz orszag teruleten legyen jel..

 21. Anna Horvath

  Anna Horvath27 napja

  @George Steve, en nem az 5G-rol beszelek, te tul vilagos.. hanem a jelrol, legyen az 5-4-3G, mindegy.. de meg a teljes lefedettseg sincs megoldva..

 22. George Steve

  George Steve27 napja

  Sötétek vagytok mint az éjszaka. Egy normális 5G adóantenna 3 millió forint, melyeknek a hatótávja jó ha eléri az 5-10km-t. Olyan helyekre lesznek/vannak telepítve ahol sok ember fordul meg(koncerthelyszínek, beach-ek, forgalmasabb sétálóutcák, gyárak környékei) mert így nem hal le a hálózat ha egyszerre mindenki rajta van. Fizikailag és anyagilag lehetetlen a közeljövőben hogy országosan elérhető legyen.

 23. Gal Imre

  Gal Imre28 napja

  2019 májusában Győr volt az elsők között Magyarországon az 5G kipróbálásával. Nem tudom mekkora sjatóvisszhangja volt valójában, de azt tudom, hogy az akkkor tájt röptettet postagalambok nem értek vissza a gazdájukhoz, magyarán, ezek elpusztultak. Ez a folyamat azóta is zűrzavart okoz a galambászok között. Utánna lehet nézni a galambász újságban (is). Már több évtizede foglalkozik az amcsi védelmi hivatal egy úgyn. nem halálos fegyver program keretein belül (FAQs program) a mikro és rövidhullám emberre való hatásával, többeközött a viselkedésének befolyásolása és irányítása céljából - mondom tobb tíze éve már! A szükségességét így fogalmazták meg: a hivatal teljes támogatást nyújt a nem-halálos metódus műveletek teljes spektrumának alkalmazására a tömegek irányítására, szétoszlatására, konvojok és járőrök ellenőrzésének védelmére, kikötő területeinek védelmére, ... FAQs egy fejlett, közvetlen , 1,5 és 1000 m hatótávolságú nem halálos fegyver, .. , lesz néhány kényszerítő, nem halálos hatása minden emberi célpontra függetlenül a életkortól, nemtől és nagyságrendtől. Pontosan fel van vázol, hogy melyik Hz mit okoz az emberi szerveztre nézve. Kedves videókészítő: túnj a franca a dumáddal!

 24. kikiii

  kikiii28 napja

  jaaaj de jo :D felköltözök Pestre, ott már van 5G a szocialistáknak köszönhetö ez? kari geri megcsinálta?? azt nem értem ha majd jön a 7G -8G utána még mi fog kelleni a telhetetlen emberiségnek? 2G után jött a 3G huu sebesség vidotelefon internet azt jött a 4G huu mennyivel jobb mint a 3G ez megy az agyatokra... kell az egyetemistáknak. azok is már kb tök hülyék: jo pár egyetemista ismerösöm van és batran kijelentem semmit nem tudnak azt a szot h nem tudom vagy nem értek hozzá nem hallod tölük GOOGLE beirják azt felolvassa kurvára nem érti nem tudja de a keresö kidobja ezért nem is aggodom h kisül az emberek agya a frekvenciátol. annyi ész kell az embernek h ne szarja hugyozza össze magát ne merüljön le a telö meg a pda azt go goooo ez kell a mai világhoz :D azt meg senki ne mondja ne bizonygassa h ezek a bluetooth wifi meg mobil sugárzások amik szinte körülölelik az embert h ez nem káros.

 25. Krisztina Szentgáli

  Krisztina Szentgáli29 napja

  Sajnos van 5G.

 26. Nemes Olga

  Nemes Olga29 napja

  Az 5G -nek az egészségre való hatása pár év múlva fog kiderülni. Izraelben nem véletlenül tiltották be.

 27. Örökké 2/3

  Örökké 2/38 napja

  @Nemes Olga Nem tudom hogy kire gondoltál, amikor valamely 'nagyágyú'-t említettél, talán pontosíthattad volna. Egy feltételezés nem attól lesz igaz vagy hamis, hogy egy általad nagyágyúnak vélt, meg nem nevezett személy azt mondja, hogy az nem igaz. Senki nem mondta, hogy az elektromágneses hullámnak nincsen hatása az emberre. Egyértelmű hogy lehet hatása (itt most nem agydaganatra meg leukémiára gondolok, mint egyesek) hanem pl alvászavarra, érdekes módon azok ellen senki nem emeli fel a szavát az 5G ellenzők közül. Ha abból indulunk ki hogy mindegyik káros (bár én inkább úgy fogalmaznék, hogy hatással van az emberre, nem úgy hogy káros), akkor a vihar is káros mert a vihar is létrehoz hullámokat, sőt a Föld mágneses tere, mert az is létrehoz hullámokat, sorolhatnám... Sőt, ha abból indulunk, akkor nem indulhatunk ki abból, több okból is; kezdjük ott ezek az 5G ellenzők mégis használnak mosógépet, turmixgépet, porszívót, mikrohullámú sütőt, légkondícionálót, routert, rádiót, switchet, főtőtestet, villanyt, lámpát, monitort, hangfalat, tabletet, telefont, számítógépet, laptopot; sorolhatnám... te magad is egy elektromos eszközről írtál nekem itt a youtube-on, és nem vered az asztalt sem az NMHH-nál, sem bárhol máshol. Jaaa, hogy neked ezekkel nincsen problémád és léleknyugalommal használod? Hát akkor visszatértünk oda, hogy ebből eleve nem indulhatunk ki. Ez is azt mutatja hogy az 5G ellenzőknek nincsen bajuk az 'átlagos' eszközökkel; az miatt problémáznak, hogy az 5G a magas frekvenciatartománya miatt majd ilyen meg olyan károsodásokat okoz... hát nem okoz. Semmi olyat nem fog okozni amit egy bármilyen másmilyen korábban említett eszköz amivel az ég világon semmi bajuk ne okozna. :)

 28. Nemes Olga

  Nemes Olga16 napja

  @Örökké 2/3 . Abból is kiindulhatnál, hogy ha minden elektromos sugárzás káros az egészségre, akkor miért éppen az 5G sugárzás lenne ez alól kivétel. Márpedig ezt már akkor kimutatták, amikor letesztelték ezen technikai berendezéseket, ami még a beiktatásuk előtt megtörtént. Az 5G-ről is lehet tudni, hogy Izrael letesztelte és be is tiltotta saját hazájában a használatát. Szerinted miért? Ha valamely "nagyágyú "azt mondja, hogy az 5G nem veszélyes, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nagyon veszélyes, ugyanis nekik fontosabb az ebből szerzett haszon, mint az emberek egészsége.

 29. Örökké 2/3

  Örökké 2/319 napja

  @a ló sanyi Na most ha ezt kérted, akkor - feltételezem - hadi lábon állsz a számokkal és valószínűleg a számológépet sem ismered. Nem baj; létre hozok neked egyet mondjuk csharpban (vagy te is létre hozhatod a gépeden) és levezetem neked...: Using System; static void Main(string[] args) { /*2019-es adat szerint a 700 MHz, a 2100 MHz, a 2600 MHz és 3600 MHz-val operál az NMHH*/ int A = 700; /*700 MHz-es frekvenciasáv*/ int B = 2100; /*2100 MHz-es frekvenciasáv*/ int C = 2600; /*2600 MHz-es frekvenciasáv*/ int D = 3600; /*3600 MHz-es frekvenciasáv*/ int veszélyessugárzás; /*Veszélyes sugárzás = 10⁶ GHz, amelyet át kell váltani megahertzre, hogy el lehessen végezni a számítást. Szóval 10⁶ *10³ = 10⁹ / 1000000000*/ int E = 1000000; int F = 1000; veszélyessugárzás = E * F; if ( A >= veszélyessugárzás) { Console.WriteLine("Az 5G veszélyes!"); } if ( B >= veszélyessugárzás) { Console.WriteLine("Az 5G veszélyes!"); } if ( C >= veszélyessugárzás) { Console.WriteLine("Az 5G veszélyes!"); } if ( D >= veszélyessugárzás) { Console.WriteLine("Az 5G veszélyes!"); } else { Console.WriteLine("Az 5G nem veszélyes!"); } Console.ReadKey(); } Kijött eredmény: prntscr.com/qja6dn :)

 30. a ló sanyi

  a ló sanyi20 napja

  @Örökké 2/3 le tudnád számokkal és képletekkel vezetni, hogy az 5g-nek nincsen egészségkárosító hatása?

 31. Örökké 2/3

  Örökké 2/326 napja

  @George Steve Igen? Hol vannak azok a statisztikák, ki mérte őket? Még be se vezették, de már most agydaganatot és leukémiát okozott? Hol élsz? Még le sem gyártották a puskát de már a puska agyonlőtt két ember? Nem gondolod, hogy ez kicsit önellentmondásos? A számok pontosan beszélnek, sokkal pontosabban, mint gondolnád. A számokkal és az ismert képletekkel pl ki tudom számolni, hogyha áramot vezetek beléd, akkor mértékétől és módjától függően mikor esel össze, mikor áll le a szíved stb... a számokkal és a képletekkel ki tudom számolni, hogyha fellőlek a holdra egy űrhajóban, akkor mikor hova érkezel, és ha x időben visszaindulsz, akkor a Földön hova fogsz becsapódni. Egyenlőre senki nem tudta számokkal és képletekkel levezetni, hogy sugárbetegséget (vagy bármi mást) okozna az 5G. Azzal engem nem fognak meggyőzni, hogy kétes körülmények és előzmények között rátaláltak néhány "lehullott madárra" (mert kb ezen a szinten tart az 5G démonizálása). :'D

 32. 4 Your Benefit

  4 Your BenefitHónapja

  Penz

 33. T. Attila

  T. AttilaHónapja

  Úgy beszél a sugárzás hatásáról mintha értene hozzá, de nem. Ne hazudj.

 34. Akomedias

  Akomedias16 napja

  Miröl hazudik?

 35. Csaba Ferenczi

  Csaba FerencziHónapja

  5 G Rakot okoz Punktum De az lessz mert kis embernek nincs Nagy beleszolasa De nemcsak Magyar o szagba kell gondolkodni ,hamem Europa es talan eszak Ameriksi szinten

 36. SANDBOX mania

  SANDBOX maniaHónapja

  Jó az 5g, de... AZ A REKLÁM!!!! XD

 37. Dirt Boj

  Dirt BojHónapja

  5g meg minden, de a mobilnet ára az egekben, korlátlanság sehol, az átlag csomagok jelenleg is pár GB. Akkor hova? Vicc az egész.

 38. M M

  M MHónapja

  "Az 5G nem a gyors interetről szól, hanem katonai alkalmazás." Ezt jó tudni, mielőtt 50 méterenként lesz egy átjátszó és az emberek hullanak, mint már most a madarak és méhek az égből. Vajon miért nem engedi Németországban egyre több település polgármestere a telepítését?

 39. Andor Gunczer

  Andor GunczerHónapja

  Úgy beszél mindenki az 5G ről mint az elődökről,meg mintha kibaszott chernobilt akarnának kiépíteni.1000000-300 mennyi?Na ugye,messze vagyunk még a haláltól,plussz sugároz a napocska is,nem is kicsit,meg bőrrákot okoz akkor menjetek tüntessetek,hogy valahogy kilőjjék.Sokan beszélnek milyen káros,de abba nem gondolnak bele hogy önmaguk milyen káros életmódot folytatnak.Nem ezek miatt lesz mindenki agydaganatos,hanem azért mert egész nap egy irodában seggelsz hazamész bekapsz egy két chipset,icciüccsi,nyilván vitamin az sehol,alszol 6 órát és elmész egy kimerült testtel melózni,let's go!

 40. utas masodik

  utas masodikHónapja

  Az a véleményem, hogy kb. semmi értelme az antennák telepítése hoszabb távon, mert az 5G állítólag a műholdas adásban fog kb. az egész világon sugározni, maximum a műholdas vétel átjászása lesz érdemes sűrübben lakott területeken.... Amúgy fasza, mert régebben még egy kábeles kiszolgáló szervernek se volt ekkora internetkiszolgálása....

 41. Peter Dr. Bökffy

  Peter Dr. BökffyHónapja

  azt is tedd hozza hogy kb megsul a telefon.... olyan forro lesz utana mint az allat... megneznem az 1000. letoltes utan milyen allapotba marad a telo.. a masik hogy ekkora sugarzasnal ha valaki rendszeresen hasznalja annak 2 ev alatt tunetei lehetnek...szoval tedd a zsebedbe a telodat es toltogess minden nap max par ev mulva buktad a golyoidat..A Vodkafonnak inkabb a meglevo szarminosegu fos netet kene fejleszteni ehelyett.... ha mar megvette a upc t lehetne olyan net ami mukodik is...vegyenek peldat a diginetrol.. arban es gyorsasagban is szarra veri oket...

 42. Mihály Kunos

  Mihály KunosHónapja

  Ez teljesen hü..e!

 43. MrPingviin

  MrPingviinHónapja

  Remélem minél gyorsabban kiépítik azokat az antennákat vidékre is :D

 44. Bodor Ákos

  Bodor ÁkosHónapja

  Hello. Régi telefonok egyáltalán nem lesznek 5G képesek?

 45. Bodor Ákos

  Bodor ÁkosHónapja

  @Tech2.hu Rendben.

 46. Tech2.hu

  Tech2.huHónapja

  Nem, mivel nincs bennük 5G chip

 47. cane hurri

  cane hurriHónapja

  Föld: - Hamarosan 10 milliárd ember! 5G: - Fogd meg a söröm.

 48. Akomedias

  Akomedias16 napja

  @cane hurri ?

 49. cane hurri

  cane hurri16 napja

  @Akomedias Semmi, használd csak az 5G-t, mert gyógyító hatása van.

 50. Akomedias

  Akomedias16 napja

  Mi a kettő köze egymáshoz?

 51. Hír Szerző

  Hír SzerzőHónapja

  Kétségbeejtő, hogy ilyen uninteligens farok, mennyi kárt okozhat az alvók körében. Vajon mennyit kaphat?

 52. Hír Szerző

  Hír SzerzőHónapja

  @Tech2.hu Ügyes.

 53. Tech2.hu

  Tech2.huHónapja

  @Hír Szerző ügyesen válaszoltál a feltett kérdésekre, nincs is miről beszélni a továbbiakban

 54. Hír Szerző

  Hír SzerzőHónapja

  @Tech2.hu Hátha csak lelkes idiótának néznek és nem számítónak.

 55. Tech2.hu

  Tech2.huHónapja

  @Hír Szerző Mit kérnek számon? Hogy rossz számokat mondtam? Nem helyesek a mérések? Vagy hogy olyanban foglaltam állást, amiről még évekig fognak vitatkozni az emberek? Én is magyar vagyok, de bennem van annyi tisztelet, hogy nem illetek másokat ilyen szavakkal otthon, a fotelből

 56. Hír Szerző

  Hír SzerzőHónapja

  Te lenni nem magyar? Szerintem finom voltam, ehhez a kollaboráns "természetárulóhoz". Lehet, hogy valamikor számon is kérik majd ezt tőle. Reméljük, hogy csak butaságból beszél hülyéket.

 57. tamas tarczy

  tamas tarczyHónapja

  Hát Laci, te itt a kommentszekcioban megbuktal. Miért beszelsz zoldsegeket, kisfijam?

 58. Gabriel Mihaly

  Gabriel Mihaly16 napja

  @Tech2.hu Öreg te honnan tudod ilyen biztosan hogy nem lesz tőle rákos senki? 10 éve élsz a gyerekeddel egy ilyen adó mellett? Milyen hosszútávú hatástanulmany készült az 5G de akár a 4G hatásairól? A tudósok akik figyelmeztetnek a káros hatásokra, milyen okból teszik, milyen érdekek mellett?

 59. tamas tarczy

  tamas tarczyHónapja

  @SANDBOX mania ?

 60. SANDBOX mania

  SANDBOX maniaHónapja

  @tamas tarczy Fejezd már be kérlek!! Amúgy, ha nincs ideje akkor az nem rád tartozik.

 61. tamas tarczy

  tamas tarczyHónapja

  @Tech2.hu szoval ja, az a baj, hogy ha valoban atfogo kepet szeretnel kapni valamirol - peldaul most az 5g-rol, ahhoz meg kellene nezni par ilyen videot. (Alant) De erre sajnos Nektek mar nincs idotok. Feluletesek vagytok, de kozben azt a benyomast szeretned kelteni, hogy mérvadó velemenyvezer vagy. Pedig ha fent akarsz maradni a felszinen, akkor ezen valtoztatnod kell. Hat most nezd meg ocsem ezt a kommentszekciot. Hat mindenki boo-zik, meg hőbörög a fals informaciok ellen... De amugy figyellek egy ideje, nem csinalod rosszul. De ezt most pl benézted... Na, anyway, errol beszelunk: hu-gos.info/video/eNmwe3WslpbMc4k.html

 62. tamas tarczy

  tamas tarczyHónapja

  @Tech2.hu És a madarak kajak a sugarzastol potyogtak valos idoben.

 63. József Nagy

  József NagyHónapja

  Nincs hozzáférhető kutatási eredmény, nincs értékelhető biológiai hatásvizsgálat. Van, de titkolják mert olyan rossz? Nincs, tehát titkolják, mert kellene, hogy legyen. Így ez tömeges emberkísérlet.

 64. Pettii _

  Pettii _Hónapja

  persze persze, meg az elektromos autó környezetbarát! Hogyne! Akkumulátor cellák előállítás-megsemissitése, 1db 10autó 20évi pöfögése!! Ja és a delely sem az égből jön, azt is elő kell állitani! Agyhalottak!

 65. Ervin László Horváth

  Ervin László HorváthHónapja

  Ez egy agymosó reklámvideó. És hazudik is rendesen (a videó), bár az nem biztos, hogy ennek tudatában van a fiatalember, aki bemondóként vesz részt ebben az ötödik generációs átverésben. Az élettani hatásokról: "csak a 2,5 GHz veszélyes ...." ahaa ... én meg hülye vagyok, hogy ezt elhiszem. Ezt csak azért mondta a fiatalember, mert amúgy mindenki tudja, hogy ez a mikrohullámú ételmelegítők frekvenciája, attól pedig mindenki tart. Ezért gyorsan ki kellett jelenteni, hogy a 2,5 GHz veszélyes, de bezzeg ám a 2,6 GHz (3:48-nál) az óóóóó az nem... Bár a sugárzás ereje nyilván nagyobb lesz az eddigieknél, mert a rövidebb hatótávolság miatt sűrűbben kell telepíteni a sugárzókat (ezt ő is mondta, a 3:30 körül, de anélkül is tudjuk, minél rövidebb a hullámhossz, annál nagyobb akadályt jelentenek a falak, épületek, stb. valamint az annál egyenesebb vonalú terjedés is bejátszik.) --- Ám a legnagyobb veszély nem ez, szerintem. Ugyanis az emberi szervezet elég jól tűri a mikrohullámú sugárzást. A 2. világháború vége felé veték észre először a negatív hatásokat, ugyanis a radakezelők néha a sugárba tartva MELEGÍTETTÉK fel a hidegben a kezüket (állítólag). Ehhez azonban nem mikrowatt/m2-ek kellettek, abban a nyalábban sokkal nagyobb volt a teljesítmény. A hatások utólag jelentkeztek rajtuk, és eléggé csúnyák voltak, a kezük bizony életük végéig megsínylette ezt a fajta melegítést. --- A legsúlyosabb negatív hatások társadalmi téren jelentkeznek. Ennek megértéséhez pár kérdést fel kell tennünk, és ŐSZINTE, ÁTGONDOLT választ kell rá adni. -- Tényleg kell ez nekünk? Milyen VALÓDI szükségleteket elégít ki, amik eddig nem voltak kielégítve, de léteztek? -- Kik és mi célból terjesztik ezt az "5G" MARKETINGNÉVVEL felcímkézett valamit? -- Milyen távlati célok vezérelhetik az 5g erőltetett elterjesztőit? (a távlati célok NEM azonosak a pillanatnyi célokkal, és az egyik célt kitűző KÖRÖK sem azonosak a távlati célokat dédelgető körökkel) -- Milyen hátrányai vannak, és ezekről a hátrányokról miért akkora a hallgatás? Messze a teljesség lehetőségétől, megpróbálnék néhány gondolatban válaszolni a kérdésekre. 1.) Vannak olyan társadalmi (EMBERI) igények, amelyek minden reklámozás meg marketing-TRÜKKÖZÉS NÉLKÜL is elterjednek,mert komoly társadalmi-emberi igényt elégítenek ki, amely igény már sokkal korábban is létezett, csak az adott gazdasági-technikai szinten nem volt kielégíthető. (Talán a legerősebb ilyen igény a gyors és hatékony közlekedés, azaz eljutás és szállítási lehetőségek, amelyeket az autózás adott. Ez például a manapság zajló igen durva ellenkampány-hadjárat ellenére is valahogy nem akaródzik visszaszorulni) Aztán vannak olyan "igények"' (idézőjel!) amelyek nem az emberek belülről fakadó szükséglete, hanem először valakik létrehoznak egy újdonságot, aztán megőróbálják az emberekbe BEBESZÉLNI, hogy húúú húúú nektek erre van ám óriási szükségetek! Sajnos ez az 5g pont az utóbbi, míg a TELEFONÁLÁSRA, SMS-küldére használt mobiltelefon (ami robbanásszerűen terjedt el) az előbbi kategóriába esik. Mobiltelefonra igen nagy szükség van, míg ezekre az okostelefonnak fel-marketingcímkézett hülyegyerek-telefonokra akkora nagy szükség nincs, sőt, az EMBERISÉGET FENYEGETŐ LEGNAGYOBB VESZÉLYEK EGYIKE: A KÉSZPÉNZ NÉLKÜLI társadalom veszélye miatt sokkal több a káruk, mint a hasznuk. Egyedül a kamera az, ami tényleg igazi szükséglet, a többi felesleges szar. A többi kérdésre mindenki válaszoljon saját magának, de őszintén, a direkt reklámozást és a BÚJTATOTT promóciós NYOMÁST eltávolítva, lecsupaszítva. Vagy legalább próbálja meg ezek nélkül, őszintén, csak saját magának válaszolni. Racionális érvekkel alátámasztva. (remélem, nem voltam túl hosszú már megint)

 66. kibaszotjo

  kibaszotjoHónapja

  Az lenne a kérdésem, hogy a második telefon ami a megosztott 5G netet kapta, mért olyan kicsi sebességet produkált?

 67. Róbert Nagy

  Róbert NagyHónapja

  Az 5G-t senki sem vizsgálta meg tudomanyosan. Piacra dobtak előnyei miatt. Azt hittem valami teszteket csinálsz, méréseket a hatásairól. Amúgy jó a kampány, gyorsabba neted ez fontos. Kell nekem 500Mbps? Egy jó minőségű film elmegy 3Mbps-n. Pont a sok hozzáférési pont a probléma. Egy önvezető autónak mennyire jó ha le fel esik az adatátvitel és állandóan kapcsolgat hozzáférési pontok között jó kérdés. Különben elvárom az önvezető autómtól ne az internettől függjön hanem önmaga mérje fel a helyzetet. Az emberekre való hatás mellet nem mérték hogyan hat a környezetre, madarak, fák bogarak stb. Nem egyedül vagyunk a bolygón. A mikrohullámú sütő épp rádióhullámmal főz :) Igaz koncentrált erős jel. De nézzük meg mi van egy városban. Rengeteg mobil, rengeteg Wifi, Bluetooth 3,4,5G. Így összességében milyen hatásra lesz az idegrendszerünkre? Lehet semmilyen de sajnos számuk rohamosan nő. A lényeg hogy eladjuk mert a telefonon fontos a 10ping facebokozás közben amikor a piroson megy át valaki mert a telefont bámulja. Az operációs terembe meg ajánlom az árnyékolt huzalos megoldást, mert egy kis zavar és a páciensnek annyi.Ez egy technológia ami jól hangzik és el lehet adni de épp az átlag felhasználónak valójában nem sokat segít, de menő. inkább a programkódokat optimizálnák sokkal többet érnének el vele. Ja és itt az elektroszmog. Amikor az összes PC- elindul a házba meg dvb-t meg minden akkor a Kossuth rádión kívül más nem fogható a középhullámon, ha kikapcsolom őket hirtelen megnő az állomások száma ez igaz hosszú hullámra is. Ne legyünk naivak, senki sem vizsgálta a hatásait.

 68. Márton Ziegler

  Márton ZieglerHónapja

  Azt tudják a tisztelt rettegők, hogy a testük jóval magasabb frekvenciájú sugárzást bocsát ki mint az akárhány "gés" mobilhálózat? Úgy híjják hősugárzás. Minden ember valósággal ragyog ebben az EM tartományban. Kimondani is szörnyű, de a látható fény még ennél is magasabb frekvenciájú EM sugárzás. A látható fény feletti frekvenciák már ionizáló sugárzások. A közeli UV sugárzásra bizonyos mértékben szüksége is van a szervezetünknek, hiszen ezt a sugárzást használja fel a bőrünk a D vitamin termelésére. Ennek a sugárzásnak a tartós hiánya betegséget okoz. Az ennél magasabb frekvenciájú elektromágneses sugárzások már roncsolják a biológiai molekulákat, égést és genetikai károsodásokat okoznak. Nagyobb dózisban halált. Hogyan működik az EM sugárzást használó tömegoszlató fegyver? Nos a videóban külön említésre került, hogy a mobilszolgáltatók kényesen elkerülik a 2,45 GHz es (2,45 GigaHertz=2,45 milliárd Hertzes másodpercenkénti rezgésszám) frekvenciát, mert ez a vízmolekulák rezonancia frekvenciája, ahol jelentős energiát tudnak felvenni az EM térből és ennek hatására melegednek. Nos a tömegoszlató fegyver pontosan ezen a frekvencián működik. Ez egy 2,45 GHz e3n működő nagy teljesítményű rádióadó, amely irányított antennával nagy térerejű koncentrált sugárzást hoz létre a célterületen. Az ott tartózkodók ezt a bőrükön elviselhetetlen hőként érzékelik és elmenekülnek a helyszínről. A fegyver sugárzása több milliószor haladja meg egy mobil készülék sugárzását, amely ráadásul még véletlenül sem ezen a frekvencián sugároz. Még ez a brutális tömegoszlató fegyver sem okoz maradandó egészségkárosodást-legalábbis a Pentagon szerint... Egyébként, ha az elektromágneses spektrumot torzítás mentesen kiterítenénk New York és Kos Angeles között, akkor ezen a skálán a látható fény tartománya milliméternél is kisebb lenne...

 69. László Szente

  László SzenteHónapja

  Káros,nagyon is.A 4 G is.Ez a csákó fizetésért hazudik.

 70. László Szente

  László SzenteHónapja

  Tech2.hu Külföldi orvosprof.ismerősöm momdta,h.rendkívül káros.A szervezetnek sok más sugárzással is meg kell birkózni.De ezek összeadódnak.Ez sok neji.Plusz a szmog,zaj,lég,vízszennyezések,stb.Nézz körbe,soha ennyi betegség nem volt,mint most.

 71. László Szente

  László SzenteHónapja

  Van egy külföldi orvosprof.ismerősöm.Ő mondta,h.rendkívül káros,már tesztelték.

 72. Tech2.hu

  Tech2.huHónapja

  Én úgy fogalmaztam, hogy nem okoz rákot. Nyilván nem előnyös a szervezetnek, de szerintem ezzel meg tud birkózni a testünk. Miért kell egyből arra gondolni, hogy fizettek...ha így van, azt mindig jelzem, de akkor sem hazudok. Nem gondolod, hogy ha hazudnék, azzal én is rosszul járok?

 73. Sirius07

  Sirius07Hónapja

  Az az igazság, ez nem tisztázás, hanem elfogult vélemény, mert akkor lenne tisztázás, ha egyenlő arányban lenne benne a valós kutatási eredmények, melyek negatív hatásai túlmutatnak egy két mondaton, mint ami itt elhangzik. Szerinted egy komolyabb krízishelyzetben mondjuk háborúban mire fogják használni? Műtétre vagy akár fegyverként tömegekre ? Hidd el, hogy nem olyan jó ez és ezért megy a harc ki építse ki, melyik ország a hálózatot,nálunk Kína nyert ami amerikának nagyon nem is tetszett szerinted ebben sincs semmi hogy kontinensnyi országok a kis magyar piacért is harcolnak ? Minden erős sugárzás káros a szervezetre hisz természetes állapotban nem találkozik vele az emberi szervezet, ehhez nem kutatás kell hanem egy kis ész. idézlek: jelen állás szerint nem lesz rákos az ember. Ez majd sok beteget fog vígasztalni. Jó vicc anno csernobili katasztrófánál például Magyarországon orvosok mondták a tvben, hogy nem jelent veszélyt a tömeghisztéria elkerülése miatt, aztán elég sokan belehaltak. Ez egy naív videó és nagyon nem objektív. Sok sikert az 5Ghez. És az a mondat: ennyit kell tudni az 5G-ről, hát felvilágosítalak, hogy ennél komolyabb a téma inkább olvass még több kutatást. Ne csak a vfon hálózat seggnyalása menjen mert adtak egy telefont.

 74. NORBI 89 HUN

  NORBI 89 HUNHónapja

  hu-gos.info/video/a6iYjH20oqmToZM.html

 75. István Ferenc

  István FerencHónapja

  Már bocsánat, de fogalmad sincs mindarról, amiről beszélsz. Sok ezernyi tanulmány készült tudósok által, ami az 5G káros hatásairól szól. Ennyire naív sem lehetsz. Valszeg fizetnek neked, hogy ezt mond. Szégyelld magad!

 76. László Szente

  László SzenteHónapja

  István Ferenc Igen,így van.Ez hazudik,pénzért...Gyalázat.

 77. Attila Barcsik

  Attila BarcsikHónapja

  "15 Mbit/s böngészési sebesség". A netflix oldala szerint a Ultra HD streamléskor 1óra alatt 7GB adat kerül letöltésre. Ha jól számolok az 15Mbit/s -el egy óra alatt 6,7GB. Nem, a 15Mbit/s az kicsivel több, mint a böngészési sebesség.

 78. baranybumm

  baranybummHónapja

  Apropó, indonéziában találkoztam 4.5g-vel, meg 4g+al. Azok micsodák tulajdonképpen? Minden rommá van plakátolva velük és a teló is átállt rá, de érdemi változást nem érzékeltem. Köszi a választ. :)

 79. baranybumm

  baranybummHónapja

  Aki azt hiszi nincs semmilyen élettani hatása ennek a rohadt sok sugárzásnak aminek ki vagyunk téve az elég álomvilágban el.. Teljes csendben még a falban lévő elektromos kábelek duruzsolasát is lehet hallani, érzékelni...wifirol, 2-3-4-5grol nem is beszélve...

 80. MrBazsi888

  MrBazsi888Hónapja

  nem teljesen ide vág, de ha valaki biztonságos mobilt keresne: handystrahlung.ch/sar.php?SAR=A&Sort=Age&List=0

 81. László Unger

  László UngerHónapja

  Itt németben(münchen) néha Csak "H" betű van. 4G.......az egy álom lenne errefelé. 5G......5-ig el se tudnak számolni a németek :D

 82. László Unger

  László UngerHónapja

  @smyle szerintem az van, hogy ott előbb volt pl a DSL rendszer kiépítve és most küzdenek hogy legyen vmi gyorsabb, csak ahhoz szét kell bombázni az utakat stb. itt meg vhogy előrelátóbban vannak a rendszerek. nemhiába magyarok vagyunk

 83. smyle

  smyleHónapja

  Már megint az a hanyatló nyugat! Biztos Magyarország a technológiai fejlettség élharcosa 😁

 84. KING MÁNYOKI

  KING MÁNYOKIHónapja

  Azért én megvárnám Czibók véleményét!!

 85. Ro Ta

  Ro TaHónapja

  Jó üzlet amivel újra át tudják verni a jobbágyokat,hogy semmi szükség rá az biztos de meg kell venni ,minden nap blek frájer nap van.a szervezetre milyen hatással van azt nem tudjuk de majd most kísérleteznek rajtunk ,pár év és vagy megszokjuk ezt a sok mocskot ami körülvesz vagy megszopjuk ez ami biztos 🤣

 86. Attila Berta

  Attila BertaHónapja

  Mikor lesz 6G? Tényleg szükségünk van az 5G-re is? A kameráim élő képét simán átviszi a 4G is alig észrevehető késleltetéssel HD ban.

 87. Robredo Vagas

  Robredo VagasHónapja

  Kihalnak a méhek Én még így is 3G használok

 88. emanacio    - Mr.Fusion

  emanacio - Mr.FusionHónapja

  Az íróasztal mögött lehet okoskodni, de talán meg kellett volna kérdezni egy szerelőt, aki az antennákat teszi fel! És talán neked is elmagyarázza, hogy az információ többet és az emberi egészségnél !!! Tudnak mesélni az "egészségügyi kockázatokról" és problémáikról. Ja és a tornyok mellett lévő dobozolt parabolatükörbe (átjátszóba)ne hajolj bele, mert ott már melegszik az agy. Lehet 4G, 5G, 6G,... a vége Game over.

 89. Emmett L. Brown

  Emmett L. BrownHónapja

  Az 5G eredetileg a katonaság által kifejlesztett technológia. Tömegoszlatáshoz használták. Mikor egy csapat ember összegyült és jóval nagyobb dózisban sugározták az emberek rosszul lettek (azt érezték, hogy ég a bőrük) ezért arrébb álltak a helyszínről. Nézzétek csak meg a méheket, darazsakat, kisebb testű madarakat, hogy egy 5G adó torony mellett mekkora mennyiségben hevernek döglötten a földön! Van róla jó pár videó! hu-gos.info/video/ipaRgn_Kg86sZ5s.html

 90. László Szente

  László SzenteHónapja

  Emmett L. Brown Így igaz.Betiltani kellene azonnal.

 91. Gábor Stumpf

  Gábor StumpfHónapja

  Tehát minden rendben,ne aggódjunk.Az összes katonai és civil szakember,aki figyelmeztet a veszélyeire,az mind sügér a témához és túlreagál,igaz?A haditechnika 20 éve használja ezt a technológiát és most-szokás szerint-úgy van eladva a civileknek,mint a megváltás.A hosszú távú reproduktív károsító hatása-különösen a lány gyerekekre-már bizonyított,miről beszélünk?Megint egy aktuális f@szság,amire semmi szükség,de csomó lóvét be lehet kaszálni vele a tudatlanjától.

 92. csontkovacsterapeuta

  csontkovacsterapeutaHónapja

  élettani hatásairól persze egyetlen hiteles forrás sem elérhető, mivel az összes határértéket kik is írják le zsinórmértéknek? a ma embere pedig segghülye a biofizikai tényekhez, nem hogy esetleg saját szemmel, valós tudományos ismeretek birtokában, meg tudna győződni bármely állítás valóságtartalmáról...ez a videó is csupán üres szócséplés, egyetlen élettani tesztet, és annak feltárását sem tartalmazza...miről is szól? nettó agymosásról a már eleve mobilzombi agymosottaknak..kedveskéim, egy spirituálisan is nyitott ember ilyenkor full-szkeptikus.