Puzsér Róbert és Dinnyés Gergely az Insta-generációról és a virtuális kommunikáció kihívásairól

@Kossuth Klub | 2018.10.31.
adabsurdumparty/

Megjegyzés

 1. Dóra Módis

  Dóra Módis5 napja

  Nagyrészt egyetértek, de azt gondolom, nem csak celebszintű tartalmakat lehet megosztani a közösségi oldalakon. Mi a helyzet az értékes posztokkal? És az értékes, egyedi személyiségekkel, akik a facebookon is felvállalják a személyiségüket, annak minden színével? Akik felvállalják a véleményüket, és az életük nehézségeit, a gyengeségeiket is? Azt gondolom, az ilyen felhasználók gazdagítják a világot a facebookon keresztül (is).

 2. Andy V

  Andy V6 napja

  milyen ostoba kérdéseket tettek itt fel....

 3. mosolyalbum

  mosolyalbum22 napja

  Gratulálok, remekül körbejárt, nagyon eredeti és tömény beszélgetés volt. Iskolákban turnét kéne szervezni rá!

 4. Bálint Ekler

  Bálint Ekler24 napja

  Ha többen youtube-.oznak a Facebookról, mint a Zinternetről, akkor én kisebbség vagyok...

 5. pustula555

  pustula55529 napja

  El tudná nekem valaki mondani, hogy mit értett azon Robi hogy "a Szilícium völgy vezeti Amerikát"? A szilícium völgy-re hivatkozva nem igazán találtam értelmes magyarázatot a Robi azon mondatára, hogy "Azt az Amerikát még nem a Wall Street, meg nem a Szilícium völgy vezette". Most, ahogy sejtem olyasmit, hogy mivel az informatika fejlődéséhez alapvetőnek tekinthető szilícium bányászatot innen eredeztetik és ez által megindult annak elterjedése, talán meg is határozta az ország kereskedelmi, később elvi érdekeit. (de ez csak az én ötletem, szeretném tisztábban látni)

 6. 32 Furmat

  32 Furmat18 perccel

  Szilícium-völgy = ezermilliárdos tech és IT cégek (Google, Amazon, Apple)

 7. NewtoM

  NewtoMHónapja

  43:50 Szerintem csak addig rossz érzés, hogy a halálom után minden normálisan megy tovább, amíg nincsenek gyerekeim. (Most, hogy vannak, rosszabb érzés [lenne] tudni, hogy a világ a halálom után a pusztulás felé tart - velük együtt.)

 8. X Y

  X YHónapja

  Puzsérnél nagyobb faszt nehéz lenne kitalálni - űbergáz pacák, nem tudom hogyan került a Földre...

 9. Gábriel Gyógyír

  Gábriel Gyógyír29 napja

  @X Y Totál ismeretlenül és érvek nélkül nyomtad a negatív energiákat. Igyál egyet az egészségemre is! hu-gos.info/video/f6OKfHacYc3EZGQ.html

 10. X Y

  X YHónapja

  @Gábriel Gyógyír Témához írtam, a véleményem - ehhez képest Gabi a letrollozást már témába vágónak érzi?

 11. Gábriel Gyógyír

  Gábriel GyógyírHónapja

  Mondja ezt X Y Troll, aki a témához is elfelejtett hozzászólni.

 12. zoltan m

  zoltan mHónapja

  Közvelemenykutatas??? Azt tenyleg kutathatjak! A köznek nincs is velemenye!!! Remeljük, nem ilyen podiumos majomcirkusz latogatasakor szerzi be! Nagyon csunyan lesüllyedtünk! Vagy ez mar a csucs??? Ende der Fahnenstange?

 13. Sándor Pécsi

  Sándor PécsiHónapja

  A FoMO nekem màr 40 ève gyerekkoromban megvolt,amikor 8- kor àgyba kellett menni. Màsnap meg csak szègyenkezve lapìtottam a suliban, amikor a többiek az esti filmről fecsegtek.

 14. LandCruiser Toyota

  LandCruiser ToyotaHónapja

  Ez az első alkalom, hogy Dinnyés Gergelyt hallottam. Egy végtelenül értelmes pali, 0-24 tudnám hallgatni akármilyen más témában is.

 15. Balázs Frolyó

  Balázs FrolyóHónapja

  Tisztelt Nézők! Kinek van olyan élménye, hogy googlekeresőbe beirt keresett tárgy reklámja 5mp múlva megjelent a facebookon?

 16. Ferenc Lengyel

  Ferenc LengyelHónapja

  Én töröltem magamat szerencsére!

 17. Krisztián Kiss

  Krisztián KissHónapja

  Amikor 20 évesek bekommunistáznak másfél óra után akkor én felálltam volna hiszen látszik, hogy semmit nem fogtak arról amiről szó volt.....

 18. Titusz Kovács

  Titusz KovácsHónapja

  Robi: - A Facebook, az Instagram és a többi rendkívül káros, mert elveszi az életed, a szabadságod és magába szippant! (mikrofon letesz) >Na jól van, bazmeg, megnézem, jött-e értesítésem...< 1:08

 19. Vörös Róka

  Vörös RókaHónapja

  Jó dagadt a Puzséria, hány kiló lehet? 160-170?

 20. Manilai Csodadoktor

  Manilai CsodadoktorHónapja

  2 moncsicsi

 21. Géza Kovács

  Géza KovácsHónapja

  Mit lehet erről ennyit pofázni...??? Ostoba idióta selejt generáció,pusztuljon ez a fajta...akinek nem szégyen ott nyomulni,jelen lenni az meg is érdemli...

 22. Sándor Gróf

  Sándor GrófHónapja

  Ezek valos tarsadalmi es mentalis problemak de a kozossegi media ennel sokkal kevesebb es a jelentosege kisebb. A kozossegi media egy marketing gepezet en jobban szeretem marketing medianak mondani. Csak hirdeteseket futtatnak es a profit maximalizalasa erdekeben profilozzak kovetik az emberek minden mozdulatat. Ok csak arra hasznaljak ezt, hogy szemelyes erdeklodesre szabottan bombazanak ajanalatokkal es tobbet adjanaek el mindenkinek. Na mar most mivel profilozasra alkalmas, had hivjam segitsegul a popularis kulturat. Gondoljunk bele milyen nagyszeru lett volna Szauron helyzete, ha nem csak azt a nagy szemgolyot tudja kikuldeni kozepfoldere kemkedni. Milyen jo lene mindenki vagy majd mindenki bevinne az otthonaba Szauron szemet es mindenki mindenhova magaval hordozna? Magasabb, hatalmi szintek szamara ez a kozssegi media. Mondjak uigyan hogy a kozossegi media a szbadasag vedelmezoje amitol felnek a zsarnokok. Regen kocsmakban szervezodtek meg forradalmak. Az Amerikai fuggetlensegi haoru es 1848. Na igen am de a hatalom nem fel attol hogy a kovetkezo forradalom a kozossegi mediabol fog kiindulni. Nehogy elhigyjetek! Pontosan tudni fogjak ki szervezi, kik a hangadoak, ki mit gondol rola es hogyan szervezodik, ergo tudja a hatalom kik a kulcsfigurak akiket ki kell iktatni. Vannak ilyen listak. Tudjak ki a veszelyes a szamukra. Nema terroristak es mindenfele orultek. Azok nem veszelyesek a hatalomra. Csak a jonepre az pedig nekik nem faj! A kulturalis kreativo, az igazi valtozat elhozni kepes emberek. Ok vannak celkeresztben. Szoval a problema melyebb. Vagy szerte agazobb. Fontos beszelni rola hasznosak az ilyen alkalmak. Mi pedig nezzuk a ''kozossegi mediaban''. :) Hoppa! Meg nem piros csillag. De mar felkialto jel! Ez a csavo olyan scavokat nez akik gondolkoznak! A gondolkodo allampolgar kerdeseket tesz fel, valaszokat talal, attol hanyingere lesz es majd tenni akar majd a mi ellen is? Csak nem a hatalom es a rendszer ellen? Na az mar piros csillag!

 23. envagyok gyuri

  envagyok gyuri2 hónapja

  ekánt? esetleg fb fiók

 24. Dark Energy

  Dark Energy2 hónapja

  De, a nagyon okos algoritmusokat is emberek írják. :D Ismerni kéne az algoritmus fogalmát, mielőtt beszélünk róla. hu-gos.info/video/b7p6aV-liqPMYHU.html

 25. 6 Zsozé

  6 Zsozé2 hónapja

  :) Csak a héttérben hallgattam, amikor egyszer csak eszmélek - hisz ez a "D & D sötét hercege!" XD . No de férre a tréfát, érdekes és tartalmas beszélgetés volt. Köszi a megosztást Róbert!

 26. Zoltan Szabina

  Zoltan Szabina2 hónapja

  Ez egy nagyon jó előadás volt! Köszönöm szépen!

 27. Kybeline

  Kybeline2 hónapja

  Külünben Facebooknak két meséje, két történelme van: az egyik a hivatalos verzió, aval a kis egyetemistával, aki egy este a facebookot kieszelte, és egy másik, az igazi, akiröl senki nem beszél. Èn egyszer azt egy Washington Post ujságírójátol kaptam meg, mert azt irtam egy kommentben nekik, hogy én nem is hiszem, hogy az alapitás ugy ment, ahogy Facebook meg Zuckerberg állitsák. Erre azt kaptam a Washington Post ujságirójátol válasznak: "persze hogy nem" és az kulcsszavakat az igazi sztori-hoz.

 28. Kybeline

  Kybeline2 hónapja

  @KING MÁNYOKI Nincs. De a holdraszállásrol ugyis mindenkinek meg van a maga véleménye. Èn csak azt láttam, amit más mindenki azon a napon a tv-ben, és nekem az elég hiteles. Ezt a facebook kérdést csak ugy vaktában vágtam oda a Washington Postnál és nem vártam semmi reakciót ott senkitöl. Azért lepett meg anyira, hogy az az ujságiró válaszolt és az én kommentemet jóváhagyta, s mi több a bizonyitékot is hozzá tette.

 29. KING MÁNYOKI

  KING MÁNYOKI2 hónapja

  Kybeline holdraszállásról nincs infód??😂😂

 30. Kybeline

  Kybeline2 hónapja

  Én ebben a beszélgetésben 2 dolgot hiányoltam: 1. mindig egy kicsit nosztalgikusan néztek a multban, hogy bezzeg "a mi idönkben még jobb volt" - például akkor még volt erkölcs, akkor még egy másfél órás filmet végig néztük és megtárgyaltuk a tartalmát, akkor még irtunk ujságcikkeket headerrel, meg stb. "Vissza a multban" az nem megoldás, azt csak a zöld kultura lássa ugy, hogy esetleg 7 milliárd ember is képes lenne "idilikus kökorsszakkban" élni, és mind boldogok leszünk mig... Na szóval valóban nagyon elhuzódott az irány, föleg a fiatalok szinvonalán: anyira változott 10év allat, mint korábbi idökben 100-200 év allatt sem. Már a tanárok szégyenkeznek, hogy kevesebbet tudnak mint a diákjaik. Csak képzelje el az ember ezt a viszonyt 500 vagy 2500 évvel ezelött. De mégis az orvoslást mátol kiindulva kell nézni, nem peddig a "régen jobb volt" módszerrel. 2. Valahogy hiányzik nekem a szó azokhoz, akik azt hiszik, hogy más mindenki a barom, de ök nem, mert ök az okosak, ök ugye nem károsodnak a facebookon (vagy google által stb.) mért ök a felvilágosodottak, ök meghalgatták Puzsért is meg Dinnyést is. Azoknak mondom: TÈVEDÈS! Te nem számitol semmit. Mindegy hogy te facebook-ozol vagy nem, te ebben a társadalomban élszt, amit Cukorhegy-bácsi irániyt. Te azt hiszed, te aval tudsz védekezni, hogy te ki maradsz? Ö már az hogy te meg esetleg másik pár százan ki maradnak, eleve beszámitotta. Azért fizet egy kis hadsereg piac kutató szakkembert, hogy azok neki pontosan megmondják, hányan maradnak ki, menyi az optimum szám, amit evel vagy aval a stratégiával elérhet meg más ilyen dolgok. Például a 2016 választások elött Clinton asszony 600000 dollárt fizetett csak olyan fb-használoknak hogy kommenteljenek neki megfelelöen. Obama annakidején ugy nyerte a választást, hogy a fb-szakkemberek még azt is szinte percre megmondták neki, mikor kell a következö komment jöjjön, hogy az optimális hatást érje el. Itt már látszik: vajon hány magyar politikus vagy propaganda cég használja a facebookot, olyan témák terjesztésében, amik neked is fontosak? Szóval ha benne vagy ha nem, fb téged is irányit

 31. Mess Hun

  Mess Hun2 hónapja

  Nem kell azt annyira elemezgetni. Az instás-facebookos függők egyszerűen agyhalottak, ennyi.

 32. A N

  A N2 hónapja

  Ezt a beszélgetést minden iskolában megmutatnám.

 33. ginevra carducci

  ginevra carducci2 hónapja

  Nagyon jó műsor!

 34. gabor kuszter

  gabor kuszter4 hónapja

  Egy ismerõsöm meghalt, de a szülinapi beállítása megmaradt a Facebookon. Kíváncsiságból rámentem a születésnapján az oldalára, mert a Facebook küldött nekünk egy emlékeztetõt, és észrevettem, hogy egy csomó ismerõse, "barátja" boldog születésnapot kívánt neki mosolygó, tortás, pezsgõs ikonokkal. Nagyon kínos~Nagy kaland ha ha ha a szüleim meghaltak ,,minden fogyasztó órát át irattunk és bejelentetük hogy elhunytak még is honapokkal utána csekket ,fizetési felszólitást stb küldenek

 35. D D

  D D4 hónapja

  hu-gos.info/video/b7p6aV-liqPMYHU.html Rbi most posztolja az íeventet xd

 36. Tuku Tuku

  Tuku Tuku5 hónapja

  👍😃

 37. Altair Aquila

  Altair Aquila5 hónapja

  Kb fél éve töröltem a FB profilomat és kurvára nem hiányzik.

 38. krisztián p

  krisztián p2 hónapja

  @Altair Aquila szerintem igen,Nem olyan könnyű megszabadulni tőle.plussz ha Te egy csoda folytán annyira kitörölted hogy már visszaállítni se tudod,ahova eljutni máris elég nehéz,akkor is ott marad a szervereken meglehet hogy örökre.Ki van ez találva.A digitális lábnyom nehezebben tünik el/el sem tűnik a valódihoz képest.Nekik ez érték,ezzel kereskednek,minél több az adat annál jobb algoritmusokat tudnak a népre szabadítani amivel tudatmanipulációt folytatnakNem én találtam ki ezeket,korábbi FB CEO-k említették,akik nem használják ezeket a szolgáltatásokat,sőt családjukat is tiltják tőle.Nem véletlenül.

 39. Altair Aquila

  Altair Aquila2 hónapja

  @krisztián p gondolod?

 40. krisztián p

  krisztián p2 hónapja

  ott van az még hidd el.

 41. attilamaradi

  attilamaradi5 hónapja

  A fuggoseg megint az idegrendszeri kifejlettseg es a tudatoosag fugvenye. Egy tudatos es idegrendszereben kifejlett egyen mint mas fuggoseget kepes barmikor letenni es alapvetoen mas celja hasznalja az eszkozet, tisztaban van a korlataival. A fuggosekre fogekony pedig talal mast ami az urt potolni hivatott, pl plazazas, ertelmetlen vasarlas.

 42. attilamaradi

  attilamaradi5 hónapja

  Dinnyes neha tanulhatna hallgatni.

 43. József Balla

  József Balla5 hónapja

  Dinnyés Gergely jó arc, még a D&D csatornája is jó, pedig azt a szerepjátékot sohasem játszottam. :)

 44. Rita Tasnádi

  Rita Tasnádi6 hónapja

  gyakran látom az embereken, hogy azt értékelik, miben vagyok, milyen a frizurám, ennek alapján döntenek de mindez kezd sémaszerűvé válni, az vagy amiben vagy

 45. Orosz Lénárt

  Orosz Lénárt2 hónapja

  És mikor nem volt ez másképp?

 46. Nándor Streussl-Gallai

  Nándor Streussl-Gallai6 hónapja

  A FB/MZ maga az a gonosz professzor aki egy kádba édesgeti az embert aztán az elméjét bomlasztja széjjel?

 47. LordOfYouToB

  LordOfYouToB6 hónapja

  mindkét fazon nagy kedvencem, alapvető igazságokat mondanak el és pont egy olyan generációnak akire igen ráfér a tudás ezen szelete. szerencsére én azon kevesek közé tartozom akit (már) nem kell felvilágosítás (bár nem is vagyok már 20-onéves), és elmondhatom, hogy lehet használni magamutogatás helyett egy virtuális naplóként a fészbukkot. a végén a dolog rossz irányba fordul, de sajnos Robi elég megosztó személyiség, nem lehet mindenkinek a kedvence, előfordul, hogy egy előadónyi teremben lesz 1-2 véresszájú seggarc, akik simán lekommunistáznak valakit aki szimplán csak jót akar, és nem veszik észre, hogy a bullshit amit napi szinten benyel pont a fészbukk és a többi búlvármocskot ontó médium által csak fokozza a konzumidiótaságát és akik beszélnek éppen ettől akarják úgymond megvédeni, de hey, nem kell mindenkit megváltani! ha 100 emberből 80-at érdekelt, 20 még kérdezett is, az már óriási siker! szóval csak így tovább srácok! huge fan! és még sok sok ilyet! köszi! egy élmény volt!

 48. barcafan

  barcafan6 hónapja

  egy nácinál már csak a náci mókus a rosszabb

 49. Chongee

  Chongee6 hónapja

  Hogy valaszoljak annak a hallgatonak a kerdesere @1:28:00, amire ti nem igazan valaszoltatok, csak a kodosites ment az algoritmusrol. Azert torol a facebook oldalakat csak ugy, mert megteheti, es mert ez az erdeke. Nem akarja a facebook, hogy olyan oldalak legyenek fenn, amelyek rossz erzest valthatnak ki a felhasznalobol. Olyan oldalak kellenek, amelyek mindenki szamara renben vannak, amelyek lehet hogy nem tetszenek egyeseknek, de nem is valtanak ki rossz erzest masokbol. A facebooknak a szine nem kek kene legyen, hanem rozsaszin, mert azt akarja elerni, hogy minden felhasznalo rozsaszinben lassa a vilagot. Semmi ellenkezes, semmi sajat velemeny, semmi gondolkodas. Ugy is le lehet kotni az embereket, hogy az ilyen oldalakat letiltjuk, mert meg mindig marad rengeteg masik oldal, ahol el tudod tolteni az idodet, fuggetlenul attol, hogy mekkora az intelligenciad, hogy tisztaban vagy vele, hogy ez rossz neked, akkor is fogsz olyat talalni a facebookon, ami lekot, ami erdekel. A facebook letiltja az ilyen oldalakat, viszont az algoritmus mar eleg fejlett ahhoz, hogy pl ket rivalis focicsapat oldalait ne tiltsa le csak azert, mert az egyik mindig feljelentgeti a masikat, tehat nem fogja letiltani az aranytojast tojo tyukot. A facebookozashoz valo jogodat a kovetoid szamatol fuggoen ervenyesitheted, es meg sokszor ugy sem - lasd Tolvajkergetok - mert neha jobban megeri szemelyesen beleavatkozni a dolgokba meg a facebooknak is. Ahol az algoritmus biztonsagot nyujthatna, ott szemelyes beavatkozassal lehet ezt orvosolni, de forditott esetben ez nem all fenn. Amugy a youtube is ebbe az iranyba halad, csak maskepp fog oda elerni, mas uton es megkesve, de a facebook peldajara.

 50. 3hutp

  3hutp7 hónapja

  Robi: "Ami közösségi tulajdonban van, azzal szemben érvényesül a népszuverenitás". De a fb nincs közösségi tulajdonban, bármennyire is ezt szeretnétek, vagy ezt hiszed, Robi. A FB, még ha az egész emberiséget egy térbe tereli, akkor is csak egy szolgáltatás, amiben nem kötelező részt venni. ÖNKÉNT veszel részt benne, mert kényelmes és mert sokan használják. Nem értem, miért kéne feldarabolni vagy erővel megszüntetni. Az a játékszabály, hogy ami túl sikeres, és túl sok embert érint, azt daraboljuk fel? Én értem, ha így gondolod, csak akkor mondd ki végre. Nem értem ezt a fogyasztói öntudatosságot. Te a facebookot FOGYASZTOD, nincs jogod követelményeket támasztani vele szemben. Amint felmész rá, belemész egy alkuba. Az alkut meg kell ismerni, és már az elején kihátrálni belőle, ha úgy érzed, nem fair. Attól, hogy a Trónok Harcát milliónyian olvassák, a rajongóknak van beleszólásuk abba, hogy Martin mit ír? Nincs. Martin, ha akarja, eltrollkodhatja az egészet, és végződhet úgy a sztori, hogy mindenkit agyonütött egy jókor jött meteor és ez az egész Tűz és Jég dala vége. Nagyon utálnánk érte, de a szerzői jogok nála vannak, megteheti. Ez a facebookra is igaz. Ha az egész világon használják és kormányokat lehet vele megdönteni, az még akkor is Zuckerberg cége lesz. Az adataidat Zuckerberg cégére bíztad, amikor bejelölted, hogy "elfogadom". Az tényleg gáz, hogy nem lehet rendesen érvényesíteni ellenük a bírói hatalmat. De nem a feldarabolás a megoldás, hanem az, hogy tiltakozol ellene, nem használod, és támogatsz olyan potenciális kihívót, ami átláthatóbb, számonkérhetőbb, és jobb feltételeket kínál.

 51. Attila Kovács

  Attila Kovács7 hónapja

  Már megint aközben kommenteltem, miközben néztem az adást, egyszer le kellene erről szoknom :(. Az újítók "hülye" szokása, hogy nem foglalkoznak a skrupulusokkal. Ebbe elég sokan bele is pusztulnak közülük, lásd Marie Curie-t például. (Megjegyzés, a facebook egy startup cég, amikor elindult üzleti tervet kellett készítenie, meg kellett felelnie elvárásoknak. Arról lehet vitázni, hogy ez mennyire szerencsés, illetve felesleges, mert nem az, mindenesetre tény. Jut eszembe, az internetről annak idején a microsoft azt gondolta, állította, hogy csak egy múló hóbort lesz. Fura, nem?) Nomost az fb nőtt, nődögélt, mára két milliárd felhasználója van, és előhozott olyan problémákat, amelyek eddig egyszerűen nem léteztek. Furcsának találod, hogy összevissza jelennek meg a faladon a hírek? 41 ezer ip cím van a facebook.com mögé beregisztrálva. Az sokkal több szervert jelent, annyit kell szinkronban tartani. (Huszonéve egy sima peer to peer (lan manager, samba, windows for workgroups, ezek gyakorlatilag ugyanazok más néven) hálózatnál 10 gép felett látványosan omlott össze minden egyszerűen a hálózat menedzselési problémája miatt.) Ha állandó változást látsz, nem tűnik neked fel, hogy nincs meg a szinkron, időnként szervert váltasz. Ha csetelésnél eltűnnek az üzeneteid, amelyek aztán hirtelen megjelennek, emiatt van. Ott nyilván ragaszkodni kell az egymásutánisághoz. A facebook akkorára nőtt, hogy óhatatlanul beleakadt az országhatárokba, a tetejében a virtuális és való élet problémájába is. A hirdetések miatt rengeteg fals felhasználó jelent meg, akkora hatása van ennek a virtuális térnek, ami szinte kezelhetetlen. Ezt Robi teljesen jól látja, de az államosítás, vagy a feldarabolás egyszerűen nem működik ebben az esetben. Teljesen új jelenség ez, nincsen rá példa. (Szerintem, de javítsatok ki, ha rosszul látom.) Nomost hogyan akarnak a felszínen maradni Zuckerbergék? Fenn akarja tartani a piacteret, amin reklámot árusít. Ergó a káros hatásokat csökkentenie muszáj. (Most arra nem térnék ki, hogy aláfekszenek a kínai hatalomnak, ott az fb is államosítva van... Meg kell feleljen rengeteg szabálynak, írottnak, íratlannak egyaránt.) Hogyan? Használja az emberek véleményét? -> jelentgető trollhadsereg. Használjon "demokratikus" algoritmusokat? Ha valaki elé teszek egy L3-as nyelvtant használó véges automatát, mi a francot kezd vele? Mondjuk az lenne a fair, ha nem is kell államosítani a céget, de a szabályokat lehet nyilvánossá tenni. Csak annyiról kellene megegyezni, hogy kik alkothatják meg, illetve hogyan, a szabályokat. Ne feledjük, ekkora böhönce nagy összefüggő gráffal nem futott még össze az emberiség. Egy újító nem áll meg egy ilyen problámánál, megy a fejszével előre. (Hümm, én azt hittem magamról, újító vagyok, de ezek szerint nem. francba.) Van a facebooknál emberi cenzor, pont most tört ki ebből balhé, mert túl nagy sokk érte ezeket az embereket, hihetetlen mennyi mocskot tud összehozni az emberiség.... Vannak automaták is. gondolom eléggé "bénák", nem biztos hogy azért nem nyilvános, mert titkolózni akarnak, az is elképzelhető, hogy egyszerűen gagyik. Legyen ez nyilvános, ezért lehet, érdemes küzdeni. De nem igazán látom be, hogy egy állam, vagy bármilyen közösség hatékonyabb lenne a piactér (méretének) fenntartásában, illetve a tisztaságának megőrzésében? Mire föl lenne rá képes? Közös törvények sincsenek a világban, max megállapodások. (Jó, a kresz kivétel.)

 52. Petra Notorius

  Petra Notorius2 hónapja

  Maria Sklodowska az eredeti neve

 53. Attila Kovács

  Attila Kovács7 hónapja

  Egy város határában egy ember állt. Az egyik utazó megkérdezte tőle, milyen népek laknak errefelé? -Ahonnan jöttél, milyenek? - Aljas, hazug, becstelen, mocskos, agresszív gazok. - Sajnos itt sem.találsz mást. Egy másik utazó ugyanerről érdeklődött, de a kérdésre így felelt: - Csupa kedves, becsületes, rendes ember. - Örömmel közölhetem veled, hogy itt is csupa rendes, kedves becsületes emberrel fogsz találkozni. Ez egy régi sztori, csak mondom :D. A meki szendvicse meg az eladhatatlan tejtermelő tehenek húsának eladása miatt keletkezett. Nem hátsó szándékból, még ha utólag rá is lehet húzni, csak minek?

 54. Gruner Gergő

  Gruner Gergő7 hónapja

  1:10-nel !!!

 55. A A

  A A8 hónapja

  Ki volt az a segg gyerek a végén ? Haluzó hülyegyerek.

 56. Félix Kovács

  Félix Kovács8 hónapja

  Feléig tudtam úgy megnézni, hogy egyben, amikor éreztem, hogy most azonnal öngyilkos leszek, annyira nyomasztó és kilátástalan képet festettek fel. A második felét úgy néztem meg, hogy közben sokkal jobb kilátásokkal kecsegtető akciófilmet néztem, és ide-oda kapcsoltam, úgy kb. 10-15 percenként. Na és most valami vidámat nézek még, hogy gyógyítsam a lelkem és ne legyenek rémálmaim... :-)

 57. Jáhel Balog

  Jáhel Balog8 hónapja

  See You Space Cowboy-os póló... :o :o :o

 58. johny grande

  johny grande8 hónapja

  Hàla istennek nem kotelezo a fészbuk!!!!

 59. Dobozi András

  Dobozi András8 hónapja

  Nincs Facebook-om! Volt egy kis ideig de egy akkoriban még felsőbb hatalom megtiltotta nekem a használatát. Akkor még lázadoztam de helyes tett volt anyám részéről és hálás vagyok érte. Nincs okostelefonom mert szükség sincs rá, ebben szerencsés embernek tartom magam meg abban is hogy van egy Nokia 2330 Classik-om. A legutóbbi két E-mail amit kaptam két telenor-os spam hirdetés... és annyira jó hogy személyesen beszélek a környezetemben lévőkkel. A távol lakó kedves barátaimmal/ismerőseimmel kb fél évente cserélünk infót erre remek az E-mail is. Emellett mégis azt érzem, hogy örülnék annak ha bárki is kedvelné ezt a kommentet.

 60. konyveltessvelunk. hu

  konyveltessvelunk. hu8 hónapja

  30:00 bírtam, elmentek ti a pi...ba. Unalmas, felületes, intelektuális magamutogatók vagytok. Akár lehetnétek a f.n is ha tudnátok röviden fogalmazni.

 61. P J

  P J10 hónapja

  Fb öl,butít mint az alkohol.A butítás a hangsúlyosabb

 62. Christopher Claerr

  Christopher Claerr3 hónapja

  Mindkettő csak akkor káros, amikor az emberek nem tudják normálisan használni.

 63. Balázs Reznyák

  Balázs Reznyák10 hónapja

  Nem értek egyet Robi elképzelésével a Facebook államosításával kapcsolatban, azonban én más szempontból közelítem meg, mint a felszólaló. Én a veszélyeit látom. Ki államosítja? Az amerikai állam? Akkor az amerikai állam, kormányzat és biztonsági szervek betekintést nyerhetnek külföldi állampolgárok kommunikációjába és életébe? Nekem ezzel ez a problémám. Egyébként én is az mondom, amit Dinnyés javasolt, folyamatosan csökkents minimálisra a Facebookon történő jelenlétedet! A cselekménysor végén pedig a(z opcionális) végleges törlés áll.

 64. Billyy Gates

  Billyy Gates11 hónapja

  Ok,ok....de akkor mondja vki? hogy mi a fasz az????...HA nem "cheamtrail"...... :-) soha sehol 1 normal indokot nem leltem a kib. neten kb. 2013-4 oota ,h mi a faszomat tol ki a repcsik segge,fara.....helyett a szaarnya,sorry

 65. Zs85 H

  Zs85 H11 hónapja

  hát az én facebook falam mocskosul unalmas...

 66. 3hutp

  3hutpÉvvel

  Dinnyés Gerire nagyon felnézek, mindig is ő volt a legszimpatikusabb számomra Puzsér baráti köréből. A mondanivalója meg az alapján, amit elmondott magáról vagy Robiék elmondtak róla, úgy érzem, hasonló alkat, mint én. Sokkal többször kéne szerepelnie szerintem.

 67. Ifj. Janszky József

  Ifj. Janszky JózsefÉvvel

  Társadalmi vitára hív titeket a mém.hu: mém.hu/2019/01/30/facebook-es-a-szep-uj-vilag-rend-iii/ A vitát a mém.hu facebook oldalán a cikk alatt kommentben folyik.

 68. Ifj. Janszky József

  Ifj. Janszky JózsefÉvvel

  Azt hiszem ez ide releváns xn--mm-bja.hu/2019/01/18/a-facebook-es-a-szep-uj-vilagrend-i/

 69. Ifj. Janszky József

  Ifj. Janszky JózsefÉvvel

  A szociális médiák kritikáinak 2.része xn--mm-bja.hu/2019/01/25/a-facebook-es-a-szep-uj-vilagrend-ii/

 70. Mihály Truczka

  Mihály TruczkaÉvvel

  Nem profitmaximalizál??? DEHOGYNEM! Könyörgöm, ez egy CÉG, nem jótékonysági intézet, a részvényeseinek (tulajdonosainak) elvárására KÉNYTELEN ezt tenni. Ha nem teszi, a tulajdonosok úgy lecserélik a menedzsmentet, hogy csak nézel!

 71. Little Cutest

  Little CutestÉvvel

  ¯\_(ツ)_/¯

 72. Tamás Szabó

  Tamás SzabóÉvvel

  4 éve van facebookk oldalam, és negyedévente kéri a mobiltelefonszámomat biztonsági okokból, soha nem adom meg...

 73. Che Guevara rookie

  Che Guevara rookieHónapja

  Helyes. Nekem párszor korlátozták de töröltem azóta magam erről a pöcegödörből.

 74. NicoLas zlo Csehi

  NicoLas zlo CsehiÉvvel

  Amikor 2018-ban még valakik ott tartanak (vagy éppen ezért tartanak ott ahol tartanak, mert úgy modernisták, hogy eközben irritálja és bosszantja őket a modernizmus - szinte - minden fronton teret hódító "technoevolúciós" előrenyomulása is: ezt nevezhetjük egy "tudathasadásos paradokszóniának"), hogy folyamatos evolúciós fejlődés elméletről hablatyolnak, akkor bizony nyugodtan megállapíthatjuk, hogy nem szükséges Facebook ahhoz, hogy egy olyan "saját maguk által előállított algoritmussal" bombázzák saját elméjüket, amelyek nem okoznak zavart és felfordulást - mintegy behatolva - a kényelmes "elmélet véleményburok szféráikba". Vagyis, az elméjükben/az elméjük által létrehozott és ott megszülető "demoralizáló algoritmus" ön-meghaladását nevezhetnénk még úgy is, hogy az egészséges, normális és nyitott gondolkozásra való képességnek (nem csak "hordozási lehetőségét", hanem) "realizációs képviseletét" birtokolják. Egy kis csepp, az "ellen-algoritmus" (tengeréből): moly.hu/konyvek/wolfgang-kuhn-a-darwinizmus-buktatoi A többi és folyamatos - mintegy úton-útfélen felbukkanó - "fogalomhasználati önkioltó ön-ellentmondásaikról" már nem is beszélve...