Melyik az olcsóbb? Saját autó, vagy carsharing?

Mennyibe kerül ha saját autó helyett autómegosztó szolgáltatást használunk?
Kiszámoló blog xls: kiszamolo.hu/uj-autot-vagy-hasznaltat/#more-107533
Támogathatsz itt: hu-gos.info/tv-eAB8_SpJPf-xLP4VqHk6TQjoin
vagy itt: patreon.com/handras
Instagram: handrashu
Facebook: handras.hu/
Blog: handras.hu/
Ezeket használom a videókhoz: kit.co/Handras

Megjegyzés

 1. Laszlo Komlosi

  Laszlo KomlosiHónapja

  németorszag tele van citygo e vel mindenféle szinben "fillérekért" lehet kapni őket, szóval azéert annyira nem sorban állós a dolog :)

 2. Barna Peter

  Barna PeterHónapja

  Vennel egy b corsat , swiftet vagy hasonlo kategoriat azzal kiadna a matek...

 3. Sándor Barta

  Sándor BartaHónapja

  Várd meg az ötösmetrót, hátha kivisz Csobánkára, Most se I3, se model 3?

 4. Ádám Hargitai

  Ádám HargitaiHónapja

  Üdv ez a hír megvan? dailynewshungary.com/wow-german-electric-car-sharing-company-to-come-to-budapest/

 5. Bencze

  BenczeHónapja

  A valóság az, hogy ha az ember vidéken él, akkor bizony hasznos az autó (akkor sem kötelező de sokat segít) mert tömegközlekedéssel átszállások miatt sok idő mozogni. Agglomerációs közlekedést nehéz jól megoldani és Budapest környékén nem is túl jó legtöbb célpontnak. Kivétel talán ha sűrűn jár vonat ami bemegy mondjuk Nyugatihoz, Keletihez ahol metró van de ott is nagyon attól függ hová mész, hogy megéri vagy sem. A városon belül teljesen más, nincs semmi szükség rá, bicikli meg bkv kivált szinte mindent, arra a ritka pár alkalomra meg ott a megosztó. Én taxi helyett használtam a Greengot meg társát gyakorlatilag amióta a taxisok kiüldözték az Ubert és rájöttem, hogy maffiaként működnek. A bkv csomó helyen nem lassabb városon belül, és városon belül autózni nem is fun. Ugye ciki is mert az ember mereszti a seggét és szennyez mert lusta gyalogolni pár métert meg 3 percet várni megállóban (mindegyik autó szennyez elég sokat, közvetetten). Amióta vidéken élek, változott a helyzet... Hasonló valóság, hogy rengeteg embernek a villanyautó még nem alternatíva, igen megvan számos előnye, meg hátránya is. Ha évi párszor kell az ember 1000+ km-t menjen akkor már macera lenne. Aki ilyet nem szokott vagy repül helyette annak megintcsak oké (most félretéve azt, hogy elkezdték ezt a flight shaminget is).

 6. Nikolett Fekete

  Nikolett FeketeHónapja

  Lehet csak én nem értem, de az miért van amúgy, hogy András ilyen szánalmas írtó paraszt módon lealázza azokat a kommentelőket, akik vmi kritikát írnak rá teljesen normális stílusban? nem lesz tőle szimpatikus....

 7. Andras Horvath

  Andras HorvathHónapja

  A legtöbben paraszt módon kötekednek. Ha valaki normális stílusban ír, akkor én is. Ha kötekszik, vagy már 50-szer elmondtam valamit, akkor nem szoktam finomkodni. Olvasd el az összes kommentet, és rájösz mikor és miért válaszolok paraszt módon néhány kommentre.

 8. Laszlo Nagy

  Laszlo NagyHónapja

  Tényleg összetörted a teslát?

 9. Andras Horvath

  Andras HorvathHónapja

  dehogy tortem ossze, honnan vetted ezt?

 10. Nohab papa

  Nohab papaHónapja

  Aki kocsival jár nap mint nap az nem vált erre a bérkocsira. Ezzekkel csak a kocsik száma nő a városban. Kevesebb kocsi nem lesz soha. Lásd Hungária krt. Kamionok eltüntek onnan, lett 4szer annyi személykocsi a helyükre.

 11. Vince Fárr

  Vince FárrHónapja

  Amúgy teljesen jogos amit mondasz. A tömegközlekedés célja nem az hogy városból tudj elmenni más településre, mert ez hosszú lesz mindig is. A célja a városban való közlekedés. Onnan kifelé autó kell Mindemellett ha csomagot viszünk, vagy bevásárlást kell megoldani, akkor megint nem éri meg a tömegközlekedés. Egy rekesz sört nem tudom ki akar cipelni.

 12. dkis100

  dkis100Hónapja

  hát ez a car sharing így elég drága, ez tényleg a keveset autózóknak érheti meg. Ennek használata inkább a belvárosi lakókra van optimalizálva: hiszen otthon leteszi az autót az utcán a lakása előtt nem kell fizetni (bár lehet valaki más elviheti, de akkor kicsit távolabb lesz egy másik)

 13. Marci Barán

  Marci BaránHónapja

  Szia András, a sonyknak magyar nyelvű a menüje?

 14. Andras Horvath

  Andras HorvathHónapja

  igen

 15. Dikk ACseléd

  Dikk ACselédHónapja

  Lejárt az aranyélet, nincs Tesla nincs kocsi semmi viszont ez csak a te rossz döntéseid tömbkelege. Ha tudtad hogy a Teslát vissza kell adni akkor minek adod el a kocsid? Ez nekem ilyen WTF

 16. Andras Horvath

  Andras HorvathHónapja

  Elmondtam millioszor. Allandoan tesztatokkal jartam, felesleges lett volna megtartani.

 17. Kristóf Tóth

  Kristóf TóthHónapja

  Mi lett a teslaval?

 18. Gabor Kincses

  Gabor KincsesHónapja

  2020 van, ... mindenkinek a zsebében ott fityeg az telibk...rt több 100 ezres telefon. Viedó telefonálást miért csak arra van használva , hogy vidékről a nagyi lásson, ott ahol valóban kéne a személyes kontaktus?!. Valóban nem lehet kiváltani az autókat addig , amíg mindenki azt hiszi magáról, hogy annyira meghatározó és fontos személyiség, hogy csak akkor hajlandó átadni egy (egyébként az esetek 90%-ban tök egyértelmű) információt, ha egy levegőt szív vele kliens? Semmi bajom az autókkal, félreértés ne essék,... igazából a Facebookal, a műanyaggal, az okostelefonokkal , a divattal , a multimiédiás eszközökkel sincs,(sorolhatnám) .... az emberek nem tudják hogyan kéne ezeket használni.

 19. Gabor Kincses

  Gabor KincsesHónapja

  @Andras Horvath hát akkor megvan , mibe kell belefektetni. Meg nem értem, hogy ez technológiai miért nem egy teljesen alap dolog már, és miért csak filmekben működnek ezek a konferencia beszélgetések. Szerintem épp olyan fontos az is , hogy megpróbáljunk valami ilyen jellegű problémát utazás nélkül is megoldani. Ha 4 fő felett probléma már egy ilyen dolog, akkor lehet nem az animojik fejlesztésébe kéne dollármilliókat beleölni, meg abba, hogy hogyan tudunk 5 kamerát bezsúfolni 1 hátlapra. de nincs mit tenni erre van igény, meg arra hogy a telefon amit fogunk hajtogatható legyen.

 20. Andras Horvath

  Andras HorvathHónapja

  4 vagy tobb emberrel sosem mukodnek ezek a videocsetek, nagyon komoly eszkozok kellenek hozza, hogy stabil legyen.

 21. Ruben Kun

  Ruben KunHónapja

  Legyen videó az e-carsharing veszélyeiről pl: fiatalkoruak jogositvany nelkul mas adataival tudnak kozuton vezetni.

 22. Csányi Viktor

  Csányi ViktorHónapja

  Mondjuk a nyolcéves Golfomban nemhogy a kamera nem remegne, de meg se mondaná senki, hogy jár a motor, aki nem látja a fordulatszámmérőt! :) A legnagyobb rezgést legfeljebb a maximumra tekert klíma levegőbefúvása tudná összehozni.

 23. Duo Berserk

  Duo BerserkHónapja

  Tetszett a téma. Jó elgondolásaid vannak. Érdekelne, hogy a Tesla-val mi lett? Erről külön videót nem találtam. Köszi a választ előre is.

 24. Krisz Krisz

  Krisz KriszHónapja

  Csak nekem idegesítő az arcod?🤦‍♀️

 25. Vince Ágoston Varholy

  Vince Ágoston VarholyHónapja

  Miért nem használod már a teslát?

 26. A A

  A AHónapja

  És hogy

 27. Timea Nagyon

  Timea NagyonHónapja

  Menjetek csak a dugóban, az kell nektek lusták akik 1 km re is csak autóval kőzlekednek.

 28. Vízkelety Attila

  Vízkelety AttilaHónapja

  Szia! Megtudod mondani hogy miért tart ilyen sokáig honapokig támogatások elbírálása. Az autó már a kereskedésben van jan vége, nov reg iszonyú lassan megy ,nem tudom miért.?

 29. Andras Horvath

  Andras HorvathHónapja

  Csak a szokásos magyar bürokrácia...

 30. Laszlo Visnyei

  Laszlo VisnyeiHónapja

  Valami itt nem kerek. Olyan nem létezhet, hogy senkinek nem éri meg az üzlet, csak akkor, ha olyan költségek is megjelennek a cég oldalán, amik az egyszemélyi tulajdonosnál nem jelentkeznek. pl. nekem nem kell, hogy legyen a mollimonál hr-es, vagy bérszámfejtő, mégis van. Másrészt a tulajdonlás során nagyon sok költséggel nem számol senki, például a szervizbe-vitelnél milyen óradíjjal számoljak magamnak, aki odavezetek-visszabuszozok, vagy amikor mosom, akkor sem számolok magamnak bérköltséget... így azért már drágább a saját tulajdonú autó.

 31. Andras Horvath

  Andras HorvathHónapja

  marketing, presztizs

 32. Marcell Herczeg

  Marcell HerczegHónapja

  Nem csinálsz videót a sony vision-s ről

 33. Rewind Roberto

  Rewind RobertoHónapja

  már annyiszor megkérdeztem, más nem szokta! Nem hiányzik a BMW? Vagy nem bantad meg h eladtad?

 34. Tamás Járvás

  Tamás JárvásHónapja

  Számomra azért furcsa a budapesti tömegközlekedés elleni érvelésed - miszerint az idő pénz -, mert az elektromos autók töltésénél elvesztett idővel kapcsolatban azt szoktad sugallni, hogy cserében zöld, vagy zöldebb a közlekedésünk és ennyit megér. Budapesten belül a tömegközlekedés zöldebb alternatíva, ha pár helyre kell elmenned és nem egész nap címekre rohangálni, vagy nagyobb dolgokat szállítani. Azt is hozzátenném, hogyha kevesebben mennének autóval a városban, akkor a felszíni tömegközlekedés is gyorsabb tudna lenni. Nyilván értem, hogy a videó most a saját autó vs carsharingről szól, de mégis sok időt szenteltél annak, hogy te miért nem tömegközlekedsz: például, hogy régen már eleget utaztál úgy és mostmár mégiscsak autózol. Ugyanígy állhatnának hozzá az emberek, hogy "eleget gyűjtöttem már szelektíven a hulladékot, minek nekem eautó, veszek dízelt". Illetve azt is megértem, hogy bizonyos utakra (pl Csobánka - Budapest) nem a tömegközlekedést választod, én most kifejezetten a budapesti tömegközlekedés védelmére próbáltam kelni. :)

 35. Jozsef Bohács

  Jozsef BohácsHónapja

  Amiről nem esett szó és közlekedési alternatíva kb. februártól-novemberig, az egy tuningolt 50-70-es robogó vagy 125-200-as motor, robogó. (125-ös motorok 2 - 2,5 liter benzinnel elszaladnak). Fenntartása nagyon kevés, keveset fogyaszt, nincs parkolás, nincs dugó stb...Míg nem volt családom, simán elvoltam egy 180-as aprilia robogóval, kötelező fizetendők fillérek, és 3,5 literes fogyasztás. Kb. 2 hónap volt télen mikor letettem. Nyilván ha családja van az embernek, gyermekei kell az autó...Ha valaki tud egy személlyel, egy 150-ös robogónál jobb, gyorsabb, kényelmesebb és olcsóbb helyváltoztatási eszközt városban, írja meg...

 36. Pálfi József

  Pálfi JózsefHónapja

  Mi van Bandi? Már szponzorokkal is csak a BKV-ra fussa? Úgy éreztem hogy be kell szólni, részemről ez tényleg trollkodás.

 37. Dave1930

  Dave1930Hónapja

  Szerintem járj te is biciklivel, mint a Karácsony Gergely. Később esetleg lehetne közös videótok is ahogy eltekertek a sarokig és át ültök kocsiba.

 38. Deloin Alain

  Deloin AlainHónapja

  Nna akkor közöld a matekot karotta haveroddal az orákulummal.. úgy kell az embereknek a káársáring mint sárgaláz a lepratelepen

 39. Kornél Tóth

  Kornél TóthHónapja

  Aki építkezik, az vegyen egy 19 éves Renault Expresst 300 ropiért, mint Karotta.

 40. Andersen Hans

  Andersen HansHónapja

  Keresd fel Bélát 😂 hu-gos.info/video/pKuifmiuncfCc58.html

 41. Andersen Hans

  Andersen HansHónapja

  Ezért kerülöm a csövesszagú Prolipestet 😂

 42. TheNonameSenki

  TheNonameSenkiHónapja

  Nem is tervezel saját autót venni? Vársz esetleg valamire ami még nem jelent meg vagy mi az oka? Bár lehet hülye a kérdésem így a házvásárlás után és felújítás közben :)

 43. Andras Horvath

  Andras HorvathHónapja

  Felesleges lenne. Az i3-at is alig használtam a tesztautók miatt.

 44. Levente Sövegjártó

  Levente SövegjártóHónapja

  Nagyon jó videó! Köszi💪🏻

 45. Gergő Fodor

  Gergő FodorHónapja

  Attol a kis 1 literes benzin motortol sztem meg sem mozdulna a kamera :)

 46. Vince Forgó

  Vince ForgóHónapja

  Mi lett a teslaval nem tudom ?! Megmondod Andás légyszi!

 47. Andras Horvath

  Andras HorvathHónapja

  lejárt a szerződés

 48. Titi Lancsák

  Titi LancsákHónapja

  Hova lett a teslád köcsi?

 49. Don Joe

  Don JoeHónapja

  Válaszoltam volna én, de már öreg vagyok, nem mozog már úgy mindenem, szóval nem tudok olyan mélyre hajolni, ahol te vagy. Sajnálom.

 50. Molnár Krisztián

  Molnár KrisztiánHónapja

  Hmm, nagyon érdekes a téma és személyesen tapasztaltam meg tavaly év elején amikor eladtam a dízel autómat. Egész nyáron nem volt kocsim, de én szerencsére a világon a lehető legkörnyezetkímélőbben járok be a munkahelyemre: gyalog. 20 perc séta (tényleg séta, nem kell sietnem)... De azért hiányzott az autó, a nagy bevásárlásokat ugyan meg lehet oldani házhozszállítással (úgy ahogy), de kényelmetlen, macerás várni a szállítót és valljuk be jobb ezeket megcsinálni saját magunk ha lehet. Nem beszélve a hétvégi utazásokról amikor senkinek sincs kedve még reggel valami autó után rohangálni amit vissza is kell persze adni a végén és onnan megin taxi/bkv haza.. És itt jön a legviccesebb rész, kedves András: az index képeden itt az autóm előtt pózolsz :D Na jó, az enyém AMG Line, szebb a színe is, hiszen ha már vettem (szalonautót, korrekt engedménnyel 4+2 év ISP gyári garanciával) akkor úgy gondoltam legyen az egyik legszebb változat. És benzinest természetesen. Szóval a vicces az, hogy Te aki nagyrészt az elekromos autókból élsz jelenleg olyan autót bérelsz és használsz mint én :) Rájöttem közben a Teslában mi a legrosszabb. Nem az anyaghasználat, nem is az akku (majd fejlődik, hogy milyen szennyezést okoz az a lőtéri kutyát nem érdekli valljuk be őszintén), nem is az összerakás minősége vagy a semmitmondó dizájn.. hanem a szoftveres updatelések! Bármikor, de tényleg bármikor egyoldalúan mondjuk hatótávot csökkenthetnek, elvehetik az önvezetést (igen, olvastam, hogy véletlen maradt benne az egyikben, de mi van ha jön egy céges policy, hogy innentől havidíjas a cucc?). Szóval veszek egy Suzuki 1.0 relatív olcsó benzines autót. Az 20 év múlva is pontosan ugyanannyit fog tudni (ha nem romlik el persze) mint amikor vettem. Ezt a Tesla és a hozzá hasonló kínai másolatok (lesznek, le is fogják nyomni őket lásd Huawei és Xiaomi mobil vs. Iphone) nem fogják tudni garantálni. Meg érteni sem tudnak hozzá az átlag szerelők. Kevesebb szervíz kell? Ok, akkor drágább lesz majd az "óradíj" :) Le van maradva ugyan a német autóipar ez tény. De egyáltalán nem bánom. Így nem.. Sok dolog fog még változni ezen a piacon abban biztos vagyok. Magyarósi Csaba őszinte volt, ő azért vett most elektromos autót, hogy példát mutasson (és megtartja a dízelét is, mellesleg gyönyörű az az Alfa). De gazdaságilag, ép ésszel ma még nem ésszerű. Egyik sem.

 51. Ferenc Tankó

  Ferenc TankóHónapja

  Nagyon tetszett. Szerintem a megoldás az Uber szerű dolog lett volna, de valaki közbeszólt.

 52. Andras Pellionisz

  Andras PellioniszHónapja

  Az (illegális, mert előre nem bejelentett) "mini taxi blokád" fényképe, leírása és a taxisok erőviszonyainak taglalása az Über betiltását kierőszakolva ld. estiujsag.hu/gazdasag/szerdaig-meg-kaosz-lesz-budapesten-a-taxis-demonstracio-miatt

 53. Daniel Schneider

  Daniel SchneiderHónapja

  CNG gáz üzemű autó és az elektromos autók közti különbségek,,..meg mindig olcsóbb és tisztább a GÁZ mint az áram SZERINTED(nem)/kernek egy CNG-s autó tesztet is mert egy zöld-eb lehetőség vagy egy + alternatíva

 54. Kovacs Zoltan

  Kovacs ZoltanHónapja

  CNG-t hol lehet tölteni?

 55. Újfalvi Lajos

  Újfalvi LajosHónapja

  Vegyél egy jó állapotú 16 éves autót 300 ezerért már megveheted, éves költsége 50 ezer, javítás kasznizás ilyesmi... műszaki 36000, benzin 100000 - éves szinten arra a távra amit te mondasz. Nem lehet Egyszerre lakást építeni és egy tízmilliós autót is venni hacsak nem vagy valami bennfentes

 56. Andras Horvath

  Andras HorvathHónapja

  16 éves autó havi költsége 40-50 000. Eleve amint megveszed, 2 kiló beleugrik. Nézd meg az xls kalkulátort.

 57. Goat Lover Cheaters

  Goat Lover CheatersHónapja

  Ki hiszi el, hogy egy egoista szakmunkás kibírja autó nélkül? :D Tudjuk, hogy vettél már valami benzinest, valld be! :p

 58. A Budapest

  A BudapestHónapja

  Lesotitette 😅

 59. thefarek07

  thefarek07Hónapja

  Mázsaötvenkilenc orra meg ott pirosodik 😍

 60. mmalacc

  mmalaccHónapja

  András, szeretek informálódni a videóidból. Köszönöm. Gyári munkás vagyok angliában. Nem nagyzolok, sose tettem, de szeretem a nagy autókat. 9 énes insigniát vettem 3 heti nettó fizuból. Ugyanez, pont ilyen tulajdonságokkal 3.5x annyi volt akkor m.o.on(2millió). Nem sokat használom, melóba járáshoz se kell, de a francba is, rohadt kényelmes, ha kell használni. Saját autó előnye még, hogy a biztosítás is csökkel évről évre.

 61. websterhp

  websterhpHónapja

  Szerintem privát embernek nem éri meg, nyilván ki van ez találva, ha megérné, mindenki carsharing-al menne, hisz csak tankolni kell, nincs szerviz, nincs semmi költség.

 62. Peter Szabó

  Peter SzabóHónapja

  Szia András, szerintem a saját mindig olcsóbb lessz mint bérelni....avagy " autó több bérlő közti megosztás " ( A.T.B.K.M.)

 63. Hunor Hart

  Hunor HartHónapja

  Miért nem teslával jársz

 64. Sándor Besse

  Sándor BesseHónapja

  Szerintem a leggyorsabb közlekedés a városban a motor. Azzal bárhol lehet parkolni, nem kell a dugóban állni. Lehet kéne tartós tesztre kérned egy Super Soco-t. :)

 65. Sándor Besse

  Sándor BesseHónapja

  @Andras Horvath ez igaz, biztonság szempontból teljes mértékben meggyőztél :)

 66. Andras Horvath

  Andras HorvathHónapja

  motoroztam en sokat, de telen nem jo a motor, meg sok egyeb esetben sem, pl amikor nem adjak meg a jobbkezet :)

 67. Zs G

  Zs GHónapja

  hu-gos.info/video/oLZ6n5XPqdW4qqc.html Electric Maybach Mercedes

 68. Ádám Szarvas

  Ádám SzarvasHónapja

  Csak nem HAndras szomorú a Tesla miatt? Én is az lennék :/

 69. the cruising

  the cruisingHónapja

  Ingatlan vásárlásnál a közlekedést is szokták/kell nézni.

 70. Rajmond Zsoldos

  Rajmond ZsoldosHónapja

  azért a benzin motor nem remeg már az új autókban, sőt már az új dízelekben sem, ez már nem Kamaz :D

 71. Tim Tom

  Tim TomHónapja

  Miert nem veszel kb 200-250 ezerert egy regi swiftet ami kivaloan alkalmas rohangalni, amig nem lesz rendes autod? A swiftet meg eladod annyiert amennyiert vetted.

 72. Nemes László

  Nemes LászlóHónapja

  Csobánka-i gólyapörkölt-et remélem megkóstoltad:D

 73. Balázs Tarr

  Balázs TarrHónapja

  Ahh báttya nem oké ez igy, végyél magadnak pár százezer forintért valami tdi 3mas golfot ingázni 🤪😂

 74. Marcell Tímár

  Marcell TímárHónapja

  Balázs Tarr Abba nem ülne be, mert az “ciki”

 75. Kornel Szakal

  Kornel SzakalHónapja

  A tomegkozlekedes szamomra csak vegszukseg. Nem kifejezetten rossz, de korulmenyes(ebb) mint az auto. Vannak am’ egyebb ellenervek is a megeri/nem eri megen felul: - A lizing sok ember szamara nem elerheto szolgaltatas. - A carsharing pedig nem mindenhol talalhato meg. Peremkeruletekben alig van auto. Raadasul nem is 0-24-ben all rendelkezesre. Csomopont kozeleben lakom, de van, hogy 5-600m tavolsagon belul nincs szabad auto. Szoval en a sajat auto hive vagyok. (A berles -akar tartos-, amugy kimaradt az opciok kozul.)

 76. Gabicu 777

  Gabicu 777Hónapja

  Mennyi idő alatt vágsz meg egy 15 perces videót? Nagyon kíváncsi lennék rá! Köszi a válaszod!😉🙏

 77. András Dobay

  András DobayHónapja

  Mi lett a tesláddal?

 78. Thanku next

  Thanku nextHónapja

  mit dolgozikAndrás valaki tudja?

 79. Német Attila

  Német AttilaHónapja

  tartalomgyarto (ide yt-ra) es talan meg benne lehet par vallalkozasban is, csendesen :)

 80. Don Joe

  Don JoeHónapja

  Kőműves. Vagyis most épp burkoló.

 81. László Oz

  László OzHónapja

  Szia András! A magyar ember és a hazai autószakma nagyon leleményes: neked egy tri-hibrid kell. Ismerek olyat, aki így nyomja egy 2-es Priussal évek óta. Teljesen elégedett több tízezer km után, szinte robogó figyasztassal közlekedik varázslat nélkül. Szerintem nem lenne kenyértörés a részedről és a követőid sem orrolnának rad. Ha érdekelne itt a link: www.lpgdoktor.hu/index.php/cikkek/100-az-sem-gaz-ha-priusod-van.html

 82. Zsolt Répási

  Zsolt RépásiHónapja

  Én Gen2 vagy 3 Priuson gondolkoztam. De a 2-es formavilága jobb!

 83. László Zilahi

  László ZilahiHónapja

  Az autóval való időmegtakarításról jutott eszembe, hogy ebből az aspektusból is mennyire átformálhatja a világot, ha elterjednek az önvezető autók. Én pl. naponta több, mint egy órával megrövidíthetném a munkába járással töltött időt, ha autóval mennék, mégis mikor lehetőségem adódott, maradtam a vonatnál. Hiába hosszabb ugyanis a menetidő, a vonaton nyugodtan el tudom olvasni az e-maileim, megválaszolni, átgondolni, megtervezni teendőket, stb., az autóban ezekre igen korlátozottan van lehetőség, miközben folyamatosan a vezetésre kell figyelni, így az autóval közlekedés a hasznos időm pazarlása lenne. Ellenben ha az autó magától célba juttatna, már nagyon is megérné - legalábbis időgazdálkodás szempontjából - autóval járni.

 84. LiKe957

  LiKe957Hónapja

  Remegne a kamera a benzin motortól ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 85. LiKe957

  LiKe957Hónapja

  Don Joe akkorse kell remegnie a kamerának egy benzines motortól :)))

 86. Don Joe

  Don JoeHónapja

  1000 köbcenti, 3 henger. Nem hiába női autó az...... ;)

 87. Róbert Rácz

  Róbert RáczHónapja

  Nekem is most 24 évesen lett meg. Pacsi! :D

 88. Miklós Bíró

  Miklós BíróHónapja

  Meglehet a fáradtságom a ludas, de nem értettem a lényeget. Valami olyasmi jött le, hogy klassz a villany, legyünk zöldek, meg tömegközlekedjünk. Azonban csak amíg kényelmes, mert ha a pénz, idő múlik rajta akkor pusztíthatjuk a környezetet belsőégésű letűnt idő technikájával.. Ez egy álszent filmecske volt. Olyan se füle se farka. Nem tetszett.

 89. George Lewis

  George LewisHónapja

  Szerintem ezzel a mondattal agyonütötted az egész tartalmat “Remeg a kamera a benzinmotortól”

 90. Don Joe

  Don JoeHónapja

  Miért ütötte agyon? A belső égésű motoros car sharing kényszermegoldás, amíg az elektromos kisautók hatótávja nem nő számottevően. Ja, meg még videózni sem lehet belőlük alapjáraton pöfögő motornál...

 91. Dombai László

  Dombai LászlóHónapja

  Inkább tartok 2 autót egyet hosszútávra a családdal (Passat tdi),a másikat kis benzinest pedig szaladgálósnak és a családból az asszony meg a gyerekek is vihetik! (Fabia combi 1.2.12v) A szervizeléseket 10.000km-ként magam végzem szerelő barátommal,melóba céges busz visz-hoz.

 92. Schubert Tuning

  Schubert TuningHónapja

  Jajj a vállalkozók autóval mennek,mert lekésnek a tárgyalásról,találkozókról,PÉNZ PÉNZ PÉNZ.Pár videóval ezelőtt jajj a Gréta inkább hajóval ment mint repülővel,és pár nappal később ért oda... akkor ez hány tárgyalás és pénz veszteség? Jajj szomorú vagyok a csúnya co2 grafikonok miatt,de azért ha már nincs tesla,bérerek egy benzines kocsit(mert olcsóbb mint a villany) vagy taxizok,mert az idő pénz...Ezt hívják álszentségnek.Bort iszik vizet prédikál...

 93. Péter Litauszky

  Péter LitauszkyHónapja

  Magyarországon nincsenek csomagok a Carsharing szolgáltatóknál? Itt Németországban egy ideje vannak. Pl.: Car2Go-nál (ami a Mercedesé, de már összeállt a DriveNow-val, és közösen létrehozták a ShareNow-t) egy A Merci percdíja 0,36€. Szóval 2 órára 43,2€ lenne, de van 2 órás csomag (ami most akciósan 2+1 óra) 22,99€. Van 4, 6 órás csomag is. 1 napra tiéd az autó 59,99€-ért, amiben talán 180 vagy 200 km van, majd 0,19€ / extra km. Azért így egy picit árnyaltabb a kép, mert ha több időre kell az autó, nem percdíjakat kell számolni. Szerintem legyűrűzik ez majd Budapestre is. Még egy kis adalék: Elég sok itt a carsharing szolgáltató, vagy egy bizonyos Miles is, VW Polokkal. Nekik a szlogenjünk, hogy Pay for the ride, not for the traffic. Szóval értelem szerűen ott km alapú az árazás, nem perc alapú. Nem tudom, mennyire jön ki, oda még nem regisztráltam, minden esetre jó, hogy van ilyen is.

 94. Péter Szabó

  Péter SzabóHónapja

  Remélem lesz Honda E teszt valamikor

 95. Tibor Junger

  Tibor JungerHónapja

  Üdv! Grat a videókhoz. Azt szeretném kérdezni hogy melyik támogatási rendszerből marad neked több meg? A Youtubos vagy a Patreonosból?

 96. Andras Horvath

  Andras HorvathHónapja

  Szia! Patreon kevesebbet vesz el. :)

 97. Szereljük meg

  Szereljük megHónapja

  A kiszámoló szerint, ha reális adatokat írsz be és a használtnak nem volt baja 5 év alatt (ami lehetetlen) akkor kb 10-15 ezer ft többletköltséget jelent egy új autó havonta 10 ezer km-rel számolva még hitellel is. Ha hozzávesszük, hogy majd a használton miket kell majd cserélni, javítani, akkor ez az összeg elenyésző lesz. Tehát nem a banknak fogod fizetni a részletet, hanem az autószerelőnek nagyobb összegekben....

 98. Andor Haragos

  Andor HaragosHónapja

  még a motort nem próbáltad, annál jobb nincs.. persze jobb idöben..

 99. Andor Haragos

  Andor HaragosHónapja

  @Andras Horvath csak? :)

 100. Andras Horvath

  Andras HorvathHónapja

  10 évet motoroztam :)

 101. nrz x

  nrz xHónapja

  Valahogy nem tudom közös nevezőre hozni a CarSharinget és a saját autó használatot. Amit mondtál, hogyha teljesen ki szeretnénk váltani vele a saját autót és úgy használni, akkor tényleg nagy hülyeség. Nem is működik a dolog, mert ha SOS helyzetben kéne a kocsi de nincs a közelben egy sem vagy épp csak olyan helyre kéne mennem ami zónán kívül van akkor már bukta. Ellenben ha az ember csak egy kicsit gondolkozik és kombinálja a tömegközlekedéssel/biciklivel/elektromos rollerrel, akkor már jobban megérheti mint saját autót venni. Például ha vidékre szeretnék vonattal menni, akkor a vasútállomásig simán elmegyek bérelt kocsival, megspóroltam a városon belüli átszállásokkal vesztette időt, ha van 2-3 átszállás kapásból olcsóbb is a Mol Limo (mint ha jegyet vennénk). Ott van az is, ha mondjuk az ember egy pubba menne, oda tud menni kocsival és ott hagyhatja, ezt saját autóval necces. Nem mondom, hogy megéri de nem feltétlen kell egy új autó árát rákölteni a közlekedésre.

 102. viktor

  viktorHónapja

  Nem sajnáltad azt a 858 forintot a kölcsönzésből, amit elvideóztál?

 103. bernát tőkés

  bernát tőkésHónapja

  A videó jó volt de a végén ez a "remegne a kamera" duma az betette az ajtót.Ez nem egy v8 hot rod....

 104. Don Joe

  Don JoeHónapja

  ...hanem egy (gondolom) 1000 köbcentis, háromhengeres fűnyíró motor, ami jobban reszket alapjáraton, mint a selymesen dörmögő V8. :)

 105. Krisztián Kovács

  Krisztián KovácsHónapja

  Nekem az a véleményem hogy ez egy baromi fontos kérdés. Mert lehet mondani hogy BKV-t vegyük ki a számításból és autó gyorsabb.. NA DE MEDDIG?? Mert annyi autó van már (és lesz még több mert az autó ára már nem korlátozó tényező) hogy vannak időszakok amikor már NEM gyorsabb az autó mert berohad minden reggel a város... Nem gonoszkodom mert nekem szerencsém van és akik ott állnak a dugóban meg van a saját bajuk. De sajnos ez egy elrontott helyzet volt hogy mi is abba a folyamatba mentünk bele mint máshol sok város hogy agglomerációba kiköltözés + autó (adott esetben kettő vagy gyereknek egy harmadik is!) aztán dugók, aztán a politika nem támogatta a megfelelő közösségi közlekedés fejlesztését csak ímmel ámmal.... Szóval én kb várom hogy mikor omlik össze ez az egész. Ha valaki 20 éve azt mondta volna az autósoknak (nekem is van de csak hétvégén + külföldre) hogy ennyit fogtok dugóban ácsorogni azt mondta hogy abból lázadás lenne. Hát nem, mert van MOBIL amivel azt hiszik hogy hasznosan töltik el az időt és napról napra nőtt a dugóban töltött idő. Plusz megérne az is egy gondolatot hogy miért akarunk ennyit közlekedni városon belül - autóval (bevásárlás, gyerek...). Plusz - ha a gyereket már már kiskorától kezdve autóval szállítják mindenhova, vajon mennyit akar majd BKV-zni? Jó autózni persze, de városban nincs hely arra hogy minden családnak 1-2-3 autója legyen és azzal jöjjön-menjen. Emiatt elég faramuci helyzet az hogy az erre megoldást jelentő dolog a carsharing egyik félnek sem éri meg jelenleg a költségek miatt... Bocs az OFF-ért.

 106. Z B

  Z BHónapja

  Keveset autózom, mégis fenntartok egy kis benzinest, mert mindig kéznél van. Nem egyszer jártam meg, hogy amikor a legjobban siettem volna, nem volt szabad taxi, vagy csak sokára jött volna. A közösségi autózással meg az a gondom, hogy nem jön értem az autó; adott esetben csomagokkal felpakolva nem túl kellemes odáig kutyagolni. Majd ha lesz köztük önvezető, és rendelésre utánam jön, akkor szóba jöhet.

 107. péter Petrov

  péter PetrovHónapja

  Nem kell annyira racsodalkozni a carsharing költségére. Carsharingben ugyanúgy meg kell vásárolni az autót, üzemben kell tartani, szervizelni mint egy saját tulajdonú autót. Plusz ezen felül kell fizetni embereket akik kezelik a flottát illetve a vállalkozó is szeretne hasznot (és azt meg sem említettem, hogy kevésbé kímélik mint egy saját tulajdont, még több szerviz... Stb). Ergo soha nem lesz olcsóbb mint egy saját auto. Taxi ugyanez, csak ott a sofőr oraberet is meg kell fizetni... Musk felé közösségi taxi is jól hangzik papíron... Marxnak is voltak hasonló ötletei a társadalmi közösködést illetoen, csak a valóság sokszor más. Kulonben ez nem ilyen vagylagos, mindig a célnak megfelelően kell járművet választani... Ahogy kombihutot sem trolival mész venni a mediamarktba, vagy saját autóval a haver tejfakasztojara...

 108. Dávid Nagy

  Dávid NagyHónapja

  András Elhiszem hogy nagyon rossz érzés hogy most nincs külön autód. Sajnos én is jártam már így. Másoktól függ ilyenkor az ember.