ITER: TÉNYLEG megcsináljuk a NAPOT a Földön - VÉGTELEN és TISZTA Energia! / ITER - SUN on the EARTH

Bővebben az ITER-ről: www.iter.org/
A sorozatot támogatta: mvm.hu/
Pólóvásár: videosbolt.hu/magyarosi_csaba
Facebook: on. 1hc3BIa
Insta: magyarosicsaba
Zenék Spotify: spoti.fi/2Dgxd6a
Zenék Apple Music: itunes.apple.com/hu/playlist/magyarósi-csaba-s02/pl.u-6mo4lL8sK9gKmR?l=hu
A technika:
Olympus Kamera: bit.ly/2o7Nm5K
Objektív#1: bit.ly/2Dzds6I
Objektív#2: bit.ly/2De78W6
Objektív#3: bit.ly/2HTAZkC
Sony Kamera: bit.ly/2oYotGO
Drón:www.icentre.hu/termek/dji-mavic-pro-fly-more-combo
Osmo Pocket: www.djiars.hu/termek/dji-osmo-pocket
Állvány #1: www.manfrotto.hu/190-alu-tripod-kit-horiz-oszloppal-3-szekcio-3d-fej
Állvány #2: www.manfrotto.hu/catalogsearch/result/?q=ms0490a
Állványfej: www.manfrotto.hu/xpro-fluid-fej-fluiditas-valasztoval
Világítás: www.manfrotto.hu/lykos-bicolor-led-1500lux-1m-en-cri-93-5600k-3000k
Mikrofon#1: www.rodemikrofon.hu/rode_videomic_pro_plus_professzionalis_videomikrofon.php
Mikrofon#2: bit.ly/2oGB1Dh
Mikrofon#3: www.rode.com/microphones/smartlav
Ha csomagot szeretnél küldeni
Cím: Bp.,137-es posta, Szent István Krt.10. 1137.
Név: Magyarósi-Bánki Dóra
A Csomagra rá kell írni:POSTÁN MARADÓ!
értesítendő a küldeményről: yaskatir@gmail.com

Megjegyzés

 1. Nagy Norbert

  Nagy NorbertNapja

  Azt csidálom, hogy hogy lehet az hogy erről most hallok először? De még az angol youtube-on se hallottam erről egyszer sem pedig ott vagyok inkább aktív!

 2. Edit Hatvani

  Edit HatvaniNapja

  Ez fantasztikus volt, és nagy erénye hogy teljesen közérthető, gratulálok

 3. attila17051

  attila1705114 napja

  Muszálj lesz kièpiteni az energia tárolást. Nem várhatunk 50 évet a kőrnyezetbarát energia termelésell. A fisios erőművekbe mindig kockázatos lesz az urán.

 4. Andras Libal

  Andras Libal17 napja

  thebulletin.org/2018/02/iter-is-a-showcase-for-the-drawbacks-of-fusion-energy/#

 5. Andras Libal

  Andras Libal17 napja

  A plazma egyik instabilitását kiküszöbölik, ezzel felerősítik egy másik instabilitását. Tokamakokat márt az 50es évektől gyártottak, a szovjetek is sok pénzt öltek bele és volt is Tokamak pl. Budapesten is a KFKIban ... ma amely volt KGST ország nem szerelte le a régi Tokamakot az örvendhet mert van egy gépe amin plazmakutatást tud végezni. Amúgy ez az ITER ugyanúgy mint Amerikában a NIF (National Ignition Facility) egy demonstratív projekt, vagány, sokat tanulnak a plazmáról de ebből tiszta energia globális méretekben nem lesz. Hála Istennek a magyarok építik Paks IIt ami egy bevált működő technológia amivel karbonsemlegesen lehet elektromosságot termelni. A szomorú közben az hogy a németek leszerelik a nukleáris iparukat és visszaállnak barnaszénre és a franciákat is kényszerítik a világ legjobb nukleáris iparának a leépítésére (politikai okokból).

 6. SNK snk

  SNK snk23 napja

  Que idioma es este?

 7. Magyarósi Csaba

  Magyarósi Csaba23 napja

  húngaro, con subtitulos en ingles!

 8. Gábriel Gyógyír

  Gábriel Gyógyír24 napja

  Csaba! Igen te! Az űrutazásról halvány lila gőzöd sincs? Legalább csillagászati alap szinten. Általános iskola hetedik. Halló! "Folyamatosan gyorsuló, fúziós hajtómű". Alap matekkal ki lehet számolni a határait. Nem mellesleg az emberi test nem ilyen utakra van kitalálva, és egyéb komoly akadályok vannak a naprendszerek között útközben. Aki fúziót akar enni, aki fel akarja zabálni a Földet, annak hajrá, így tovább! Még többségében megéljük a nagy balhékat 2021 és 2035 között. Paks 8. blokkja fúziós lesz. :) ÁÁÁÁÁ! Legyen mind az! Ámen. Legalább egymással beszélhetnének a fizikusok és az elkényelmesedett/elhízott mérnökök, jól elszigetelve élnek a Valóságtól. A lélek/lélekvándorlás kérdése érdekesebb, arról lehet igazán érdekes epizódot csinálni. Egy másik az érzelmek energiaszintjeinek és hatásainak mérése. Rengeteg elérhető anyag van a témában minden vallásos elvakultság és beszűkültség nélkül. Érdemes olvasgatni lazán angolul: www.learnreligions.com Aki magyarul szeretne, és jóval praktikusabban és összeszedettebben annak: hu-gos.info/video/oKyoronQZsO9Y30.html

 9. Karoly Nagy

  Karoly Nagy28 napja

  Ámulattal vetettem bele magam a témába. A CERN-ről már hallottam, de erről csak ma olvastam. (Jó messziről indítva, mert a SkunksWorks projektek érdekeltek.) Elképesztő!! Felemelő, milyen okos az emberiség! Titokzatos is, hogy a háttérben ekkora dolgokat mernek álmodni. Megosztottam Facebookon a linket - bár szerintem is - jó, ha százból egy embert érdekel, sajnos... Klassz a videó. És a kalauzoló csaj nagyon helyes! :)

 10. Monika Lovasz

  Monika LovaszHónapja

  Tisztára a hadron ütköztető jutott eszembe..és igen, nem tudunk róla eleget...nagyon - nagyon klassz volt, kösziköszi 👍

 11. Th Cl

  Th ClHónapja

  A Video like this should be translated to German - Even better a German youtouber with massive followeres can make a Video like this. More People should get more information about this huge project

 12. András Simon

  András SimonHónapja

  @Magyarosi Csaba gondoltam érdekelhet (amennyiben még nem láttad) facebook.com/131283758531/posts/10158973996743532/?d=n

 13. Tomas Kovacs

  Tomas Kovacs2 hónapja

  Mit meg nem adnak azert hogy lathatnam en is :)

 14. Tamás Szabolics

  Tamás SzabolicsHónapja

  Évente kétszer van nyílt nap de azon kívül is kb bármikor írhatsz nekik, hogy megnéznéd :)

 15. Bugóczi Zsolt

  Bugóczi Zsolt2 hónapja

  Ez nagyon tetszett. Óriási dolog, imádtam minden percét a riportnak :) Köszönöm Csaba.

 16. László Németh

  László Németh3 hónapja

  24.hu/tudomany/2019/11/22/iter-fuzios-reaktor-mukodes-bejaras-enerigatermeles-nap-hidrogen-helium-tricium-deuterium-eromu/

 17. Feree De Lege

  Feree De Lege3 hónapja

  Vicc, cirkusz, paródia... furtum et speciosis fraudsters autem eorum operuit...

 18. Márton Ziegler

  Márton Ziegler3 hónapja

  Hidrogénbombát nem "nagy durranás" csinálni... A százmillió fokos plazmát "kézben tartani" és szabályozott körülmények között előidézni a magfúziót annál nagyobb dolog! A fúziós bomba alkalmas a földi élet elpusztítására. A fúziós erőmű használata talán az egyetlen az emberi civilizáció fennmaradásának! Kimeríthetetlen üzemanyag forrásokkal rendelkezünk az ilyen erőművek üzemeltetéséhez. Az elégett üzemanyag nem rádióaktív, hanem lufiba tölthető hélium gáz. Persze itt is keletkezik sugárzó anyag, de ezt a nagy neutron áramlás miatt felaktiválódott alkatrészek adják, ami a töredékét sem teszi ki a hasadásos erőművek által előállított rádióaktív nukleáris szemétnek, sem tömegében, sem aktivitásában, sem a rádióaktív izotópok sokféleségében, van olyan hasadásos termék, amelyet több tízmillió évig kell őrizni. Ilyenek a fúziós erőműben nem keletkeznek. A felaktiválódott beton és acél és egyéb szerkezeti elemek sugárzása kétszáz éven belül a töredékére csökken. Ez a korlátlan és olcsó energiáért nem nagy ár. Ez nem "ingyen energia" lesz, mert egy ilyen erőmű felépítése drága. Viszont a fent tárgyalt, a felújítások során eltávolított szerkezeti anyagok kivételével nincs káros anyag kibocsátása, nem szennyezi CO2, kénes és nitrózus gázokkal az atmoszférát! Nem a nukleáris balesetek pusztítják el a világot, hanem a gigatonnák ezreivel mérhető CO2 kibocsátás. Ez a kémiai szennyezés már ötven éven belül elpusztíthat bennünket!

 19. István Horényi

  István Horényi3 hónapja

  Köszönjük a videót! A 29. perc környékén felfigyeltem a keletkező neutronok elképesztő ejejéjére és arra gondoltam, jó lenne ezt az energiát is valahogy hasznosítani... Ha valakinek van ötlete, szóljon hozzá, vagy továbbítsa olyanoknak akik értenek hozzá, dolgoznak a projekten. Esetleg vonjanak engem is be..., hátha valamivel én is segíthetek..., ha csak egy megosztással akkor is jó vélt szolgálunk , ha pedig valami egyebet is hozzá tudunk adni, az szuper lenne... Köszönet a szuper videóért! Üdv. István

 20. BEDE

  BEDE3 hónapja

  Ez nem hangzik el a videóban, de az egyik alapvető különbség az ITER és a DEMO között az lesz, hogy a DEMO-ban a neturonokat trícium előállítására fogják felhasználni. Az iterben csak 4 db tricium előállító köpenyelem lesz tesztelési céllal a 440 szimpla köpenyelem mellett. A DEMO-ban ezzel szemben az összes köpenyelem lítiumból tríciumot fog előállítani a becsapódó neutronok segítségével. Azt hiszem itt a video megosztásával lehet a legjobban segíteni a fúzió sikerét.

 21. Staren Harkon

  Staren Harkon3 hónapja

  ..Tesla utópiájának elkaszálása is egy nyílt seb( szégyenfolt) az emberiség történelmén.. ..és akik azt és akkor meghíúsították, még mindig köztünk kóvájognak sajnos..

 22. Staren Harkon

  Staren Harkon3 hónapja

  Hali! ...mindig felforr az agyvizem, amikor az "átlag emberek" számára , pontról-pontra szájba kell rágni, hogy ez vagy az a dolog,kutatás , törekvés miért is oly fontos Neki.. Akinek nincs meg a háttértudás ezeket a nyílvánvaló dolgokat a helyén kezelni, azokkal szerintem időpocsékolás bajlódni. Pl.: ha valaki nem ismeri a számokat azt Ne kezdjük el a asztrofizika fontosságáról győzködni.. (szerintem)

 23. orianna carriesyou

  orianna carriesyou3 hónapja

  na kezdünk közel kerülni hogy csináljunk egy fekete lyukat ? XD

 24. orianna carriesyou

  orianna carriesyou3 hónapja

  150 millió C°????

 25. Péter Nagy-Miklós

  Péter Nagy-Miklós4 hónapja

  Egészen elképesztő.

 26. Rusty Saw

  Rusty Saw4 hónapja

  Kétségeim vannak. Fúziós erőmű, meg Marsra utazás, meg új élőhely keresése ........ miközben arra sem vagyunk képesek, hogy ne tegyük tönkre, ne szennyezzük el és mérgezzük meg ezt a bolygót. Mire lesz jó a sok és tiszta energia, miközben ha így folytatódik a felelőtlenség, a földek terméketlenek lesznek, az édesvízhiány súlyossá válik, az élővilág, az állatfajok jó része kipusztul. Szóval nagyon leegyszerűsítve: villanyunk lesz, csak ételünk nem. Majd nyomtatunk 3D nyomtatóval? Faxa.

 27. Maria Teresa Orlando

  Maria Teresa Orlando4 hónapja

  Great job!!

 28. Péter Kovács

  Péter Kovács4 hónapja

  Az amcsiknak is van hasonlo projectjuk,ok is 35evre taksaljak,mire lesz belole valami.A legnagyobb problema,a videoban is elhangzott homerseklet.Ott is magneses mezovel prabaljak megtartani az oriasi homersekletu plazmat.

 29. Attila Bárdi

  Attila Bárdi4 hónapja

  Nagyon kiraly video volt!!!

 30. Manuel Peres Alonso

  Manuel Peres Alonso4 hónapja

  Ebben a videóban nulla nő van?

 31. Gulas Richard

  Gulas Richard4 hónapja

  Ami a videóból nem derült ki teljesen.. a fennmaradó sugárzó anyag az a reaktor falát borító lemezek.. ezek gyengébb radioaktivitást produkálnak mint ma egy csernobili alma.. Pár éve valamelyik tudományos tv csatornán volt erről egy 1 órás részletes műsor ahol elmagyarázták töviről hegyire hogy mi és merre és mi okoz majd fejtörést.. én várom már a végeredményt ha beválik taláán jobb irányba billentheti az emberiséget.. hiszen a megnövekedett elektromos autó mennyiség új piacot teremt az energia számára

 32. Richárd Mede

  Richárd Mede4 hónapja

  Ez a projekt valóban sok mindenre adhat megoldást igaz, bár abba inkább bele se gondolok , hogy mi lesz ha valaki ezzel a technóligával valami fegyvert fejleszt (lásd : atombomba)

 33. Richárd Mede

  Richárd Mede4 hónapja

  @Magyarósi Csaba Nem vagyok nagy szaki ebben, így nekem ez alapján úgy tűnt ez más technológia mint ahogy az eddigi atomreaktorok működnek illetve a hidrogén bomba. Éppen ézert jutott eszembe a fegyver, de köszönöm válaszod király a csatid így tovább.

 34. Magyarósi Csaba

  Magyarósi Csaba4 hónapja

  A fegyver már ötven éve kész és működik: úgy hívják, hidrogénbomba.

 35. Atlapls

  Atlapls4 hónapja

  A légkört hány millió fok égetné fel? Csak mert szerintem 150 milla már para ha kijutna a szabadba.

 36. Energia Vadász

  Energia Vadász4 hónapja

  Érdekes, de szerintem nagy pénz kidobás mint a CERN. A hatásfoka COP 10. Vagyis 1000%. Egy geotermikus hőszívatyúval COP 8 (800%). Ha meg van termálvíz ( márpedig magyarországon mindenhol van és használnánk is akkor még nahyobb hatásfokot érhetünk el. Ólcsóbb, tisztább, gyorsabb befektetés lenne.

 37. Péter Pálinkás

  Péter Pálinkás4 hónapja

  Jó látni, hogy diplomás mérnökök sem bírják ki a magyar nyelvben nyomatékosításra használt káromkodásokat :D Ettől szép nyelv a miénk bazdmeg! :DDDD

 38. Tűzvédelem Munkavédelem Haccp

  Tűzvédelem Munkavédelem Haccp4 hónapja

  Lehet itt valahogy részvényeket venni? :)

 39. kiss peter

  kiss peter4 hónapja

  En nehany eve tudok a projektrol (kb. 2014), tiszta veletlenul fedeztem fel egy Futuretimeline.net nevezetu oldalon , akit ilyensmik erdekelnek nyugodtan csekkolhatja , van benne halandzsa is , de sok erdekesseg is .

 40. Álmos Phraner

  Álmos Phraner4 hónapja

  Ez egy jó videó lett. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért nem kedvellek, de ezt a videót köszi! Tök hasznos.

 41. 88skin2

  88skin24 hónapja

  Azért vicces hogy létrehozunk egy "napot" a földön, hogy csináljunk belőle egy teafőzőt... Kezdeni kéne már valamit a hatékonyabb energiaátalakításért lassan!

 42. Gábor Puskás

  Gábor Puskás4 hónapja

  A sci-fikben nem termonurleáris fúzió (napfúzió) az erőforrás, hanem anyag-antianyag fúzió (anihilláció). De azért kedves a hasonlat :)

 43. Jordán József

  Jordán József4 hónapja

  Ez az erőmű az elektromos autók miatt is nagyon fontos lenne.

 44. Csaba 70

  Csaba 704 hónapja

  Nagyon jo temat valasztottal, jo alanyokkal, kar hogy magyarszkiban hallani sem lehet errol, de szinte semilyen tudomanyos temarol ...

 45. Tibor Bódis

  Tibor Bódis4 hónapja

  Köszi , nagyon érdekes és nagyon hasznos volt. Respect ;)

 46. cvbnm8053

  cvbnm80534 hónapja

  Ha van üresedés mert már valaki unja , csak szóljatok én szívesen el unatkozom ott is!

 47. G M

  G M4 hónapja

  Én büszke vagyok arra, hogy láthattam a TEXTOR reaktort Jülichben, láthattam pár plazmabelövést is és még a reaktort közvetlen közelből is megnézhettem. Tuti, hogy az ITERt is megnézem egyszer! 👍🏻

 48. Péter Burján

  Péter Burján4 hónapja

  AWSOME :) köszi

 49. Therm Iroda Verde

  Therm Iroda Verde4 hónapja

  Király volt a videó. Nagyon jól megfogalmaztál dolgokat az emberiségről is! Respect mindenkinek aki a projekten dolgozik! Mikor ezt látom arra gondolok, talán van még remény az emberiségnek a földön, és nem pusztulunk ki 100 éven belül.. :D

 50. Hover Vlog

  Hover Vlog4 hónapja

  Ettől függ a világ jövöje, mert ha nem találunk más módot az energiaszerzésre akkor egyszer el fog fogyni az olaj ha nem találunk/hozunk akor elfogy és rengeteg ország fog összeomlani mert a pénzük nagy részt az olajból szerzik, a világ akkor összeomlik mert senkinek nem lesz energiája, csak annak aki gondolt erre, nem szabad hogy az iter lefaileljen! Ez fontosabb mint egy bigmac, erre kell adományozni mert ez tényleg FONTOSabb mint akármi ma és a jövőben!

 51. Racz Lehel

  Racz Lehel4 hónapja

  Bocs hogy ilyen negatívan állok hozzá ehez az egészhez . De feltételezzük hogy egy katasztrófa be következik ott akkor szerintem Csernobilhoz hasonló vidék fog ott keletkezni vagy nagyobb . Azzal a különbséggel hogy itt a vidéket fel perzseli a hő valószínűleg és nem le tarolja a radióaktivitás . :(

 52. Husaraki-san Akira

  Husaraki-san Akira4 hónapja

  Kedves Miniszterelnok Ur! Ha ebbe olne bele fele annyi penzt, mint amennyit Magyarorszagon presztizsprojektekbe, (stadionok, stb...) nagyot dobna a nemzetkozi megitelesen!

 53. Husaraki-san Akira

  Husaraki-san Akira4 hónapja

  Majd ezt is megoldjak, hogy lehessen ezen is nyereszkedni. Kitalalnak hozza valami specialis nyersanyagot, amivel kereskedni kell. Most epp azon tanakodnak, hogy mi legyen ez.

 54. B Nagy

  B Nagy4 hónapja

  Tesla már megoldotta a megújuló tárolásának problémáját... 😄 Hajrá fúzió

 55. Manyi Moszó

  Manyi Moszó4 hónapja

  Nagyon fontosnak tartom az útkeresést, de nem láthatom át a kérdést. Ezért tartom hitelesnek az ilyen összetett dolgokban a lelkes szakmaiság + a haladó kételkedés kombinációját. "Az ITER-projekt szerintem olyan lehetőség, ami működhet. Nem garantálhatom, hogy működni fog, de tudni akarom, hogy így van-e." (Bernard Bigot) index.hu/techtud/2019/10/01/jol_jonnek_majd_a_fuzios_eromuvek_amikor_a_magyar_valogatott_vebedontot_jatszik/

 56. József Lakó

  József Lakó4 hónapja

  Csaba ! Le a kalappal, hogy sikerült bejutnotok a középpontig..Még a magyar mérnököknek sem sikerült eddig :) A Fúziós energia a megoldás mindenre ami nyomor vagy szegénység illetve bármilyen probléma ezen a Bolygón !

 57. Tamas Balint

  Tamas Balint4 hónapja

  Hatalmas koszonet ezert a tartalomert. Ez volt az egyik tema ami engem is gyerekkorom ota (kicsit hosszabb ideje mint Teged) foglalkoztat. A masik Nikola Tesla megkozelitese, azzal kapcsolatban nincs veletlenul valami?

 58. Attila Bognár

  Attila Bognár4 hónapja

  A (hidrogén)"BOMBA" szót mindössze 7 alkalommal hozza föl az oldalon a kereső... Pedig a hidrogénbomba is fúziós elven működik(!) - ráadásul a beindításához "hagyományos" atombombával "melegítenek be" :/

 59. Attila Bognár

  Attila Bognár4 hónapja

  @BEDE - bocs, FÉLNI azt szabad pontatlanul? A kedves tudósok + mérnökök a kedves tőkések pénzén tudományos-technikai feladványokkal játszanak - meg az életünkkel is - ebben a méretben már nem csak a sajátjukkal... :O Azt azért elismerhetnéd, hogy amíg az atomerőmű "szelídített atombomba", addig a fúziós erőmű "szelídített hidrogénbomba" (amelyet mellesleg egy atombombával gyújtanak be;) és amikor a 10-20 megatonna körüli csernobili baleset miatt még a németeknél is pánikoltak a radioaktív szennyezés miatt, akkor ez a kis játékszer balul elsülve mit okozhatna. Ha - ahogy a videó címe hirdeti: (pontosan, szépen) "TÉNYLEG megcsináljuk a NAPOT a Földön" - csak aztán le ne égjünk tőle! :O :/

 60. BEDE

  BEDE4 hónapja

  19 percnél Csaba "megawattot" mond mindkétszer, így tárgyesetben. Trollkodni "csak pontosan, szépen, ahogy csillag megy az égen"! ;)

 61. Attila Bognár

  Attila Bognár4 hónapja

  19 percnél: kb 50 MW ("megatonna";) fűtéssel kívánnak 500 MW ("megatonna";) energiát nyerni...

 62. simo laszlo

  simo laszlo4 hónapja

  Nagyszerű ! . De azért néhány gondolatot csak hozzáfüznék : A legelső , minden elhasznált energia a környezetünkbe kicsapodó hőenergiaként végzi . A foszilis energiahordozók ugy vegyileg , mint hőenergetiailag szennyeznek , ez a legsulyosabb szennyezés . Utána következik a nukleáris hasadó anyagok használata során keletkező 2 féle szennyezés : radioaktiv , és a végső höszennyezése . ez legalább tiszta levegöt hagy maga után , ezután következnek időrendi sorrendben a MEGUJULOK : köztük első a vizierőmüvek , utána a szélerőmüvek ezután a mostanra elterjetöben a naperőmüvek , ugy vizmelegitök , mint föleg a fotovoltaikusak . Na a megujulok legnagyobb elönye hogy a pillanatnyi Földet ért sugárzásbol nyerik ki a befogott energiát . Ezzel végeredményben hűtik a környezetüket , majd a befogott energia , befogásuk és felhasználásuk után ujra visszafütik . Ezzel szemben mindenféle egyébb megtermelt energia végeredményben csak egyszerüen ráfüt a normálisan napfütötte környezetre . Kérdésem , ha sikerül az ITER-nek megvalósitani Korszakalkotó célját , hogy fogják megoldani a megtermelt energia ,,,kiszellöztetését,,, a földröl ?

 63. David Lantos

  David Lantos4 hónapja

  Fantasztikus anyag!

 64. József Richter

  József Richter4 hónapja

  De miért kell a zenét üvöltetni. Azért az is nagy kérdés, valóban sikerül e hozni a számokat, hisz még nincs működőképes darab.

 65. Cupák Recdo

  Cupák Recdo4 hónapja

  És mivan akkor hahibáznak ? Meséljetek már?

 66. Muerte

  Muerte4 hónapja

  Akkor hibáznak

 67. Dávid Sárosi

  Dávid Sárosi4 hónapja

  Érdekes, hogy a megújuló erőforrásokból származó energia tárolás költsége és komplexitása "minimum" összemérhető ennek a technológiának az értékeivel. Én úgy látom, hogy az is egy ehhez hasonlóan érdekes, és legalább ennyire hasznos és fontos dolog.

 68. Tamás Beke

  Tamás Beke4 hónapja

  Azért az büszkeséggel tölt el a magyarok iránt, amikor a videó megjelenése óta az ITER adományozós oldalán (iter.org/donate ) az adományozók kb 90%-a magyar.

 69. András Tamás Kovács

  András Tamás Kovács4 hónapja

  Lehet, hogy pesszimista vagyok, de szerintem, ha jövőre elkészülne is késő lenne, nemhogy 20 év múlva, mire működő erőművet várnak belőle...