Ezek a problémák csendben ölik meg a motorodat - Üzemanyagrendszerek 2. rész

A csökkentett lökettérfogatú, turbófeltöltéses “downsizing” motorok hatása mára érett be, a való élet tapasztalatai, az utakon futott 100-200 ezer kilométer rávilágított a konstrukció problémáira. A korábbinál szélsőségesebb körülmények között működő (például az üzemanyag-befecskendezési nyomás dízeleknél akár 2000 bart is elérhet) motorokban szinte minden gyártónál megfigyelhető a teljesítményt csökkentő lerakódások képződésének az üzemanyag-ellátó rendszer fontosabb alkatrészein, például a szívószelepeken vagy injektor fúvókákon.
Ezeknek a következményeiről, és a megelőzésről szól aktuális videónk Gajdán Miklóssal és Varga Tiborral.
Feliratkozás a csatornára: bit.ly/VezessTV-feliratkozas
www.vezess.hu/
vezess/

Megjegyzés

 1. Hunor Gyarmati

  Hunor Gyarmati11 órája

  Nagyon jo és tanulságos kérünk meg ilyent. Diesel motorol is

 2. Jóska Sobri

  Jóska Sobri16 órája

  4:08 az autóknak a rövidutas használat nem tesz jót... de könyörgöm az emberek bő 80 %-a családi használatra vesz autót . Vagyis reggel óvodába gyerekekkel max városon belül melóhely. Miért nem ilyen dolgokra tervezik a motorokat??? Legtöbb ember melóhelyre jár autóval , vagy max hétvégén nagyihoz mennek, senki nem fog plusz 50km kört reggelente tenni csak meleg legyen a motor. Én szomszéd városba járok melózni ami 19km, de még ez sem sok. Hisz ha belegondolunk amit itt a videóban sem mondtak el ha jól emlékszem. Az egy dolog hogy a hűtőviz mutatót szerint már üzemi hőmérsékleten van a motor. De ez csaló, mivel állitólag a viznél lassabban melegszik fel az olaj. Tehát a hütőviz óra már jelez 90celsius üzemit, de még igazán az olaj nem érte el az ideális hőmérsékletet. Ezért lenne jó olajhőmérsékletet is jelezni az autókban. Vagyis szerintem én esetemben is ez lehet. Összegezve : a legtöbb motor eleve halálra van itélve a tervezési hibák miatt. Olyan motorokat kell tervezni amik ha lehet rövid távokat jobban tolerálják. Hisz tudhatnák a legtöbb autót mint mondtam csak szinte rövid távozáson haasználjuk. Akkor miért olyanokat gyártanak ami megöli a rövidtávos út? Direkt? Másik téma: 18:15 tökéletesen igaza van az urnak!!! Az alacsony fordulat nagyobb terhet jelent a motornak mint ha pörgetnénk Sokkal nagyobb a káros hatása a lassu fordulat miatt keletkező erőknek amikor meg van fojtva a motor, mint ha kicsit pörgetnénk és fogyasztana picivel többet a motor. Persze a rutinosnak számitó embereknek csak az a lényeg mennyit fogyasztott :) Még dicsekednek is a szomszédnak :) Közben a motor nem pörög ezerötöt sem, kormozódik közben majd szétszakad a terheléstöl is. Nagyobb fordulatú motornál az olaj is jobban kering, olajszivattyú is jobban dolgozik , forgattyúsházban is jobban verődik az olaj.

 3. Aurora Szabo

  Aurora Szabo3 napja

  :)))

 4. Z B

  Z B3 napja

  Elhangzott, hogy a hiedelmekkel ellentétben, a közvetlen befecskendezésű motorok esetében is a szívó ütemben történik a befecskendezés. Rendben. De akkor miért van szükség sokkal nagyobb nyomású befecskendezésre, mint pl. az egyszerű szívómotorok esetében? Talán ez lehet a megtévesztő, amiért sokan úgy gondolják, hogy a dízelhez hasonlóan működik... (Nem vagyok szaki, remélem nem beszélek hülyeséget... 😊)

 5. Z B

  Z B3 napja

  No, hát mostmár teljes a káosz a fejemben. Eddig tudni véltem, hogy a dízel nem városba való, most meg tessék! 😨 De akkor városi használatra mit érdemes venni, ami strapabíró és lehetőleg ne is fogyasszon sokat? Jó, jó, tudom. Elektromosat vagy hibridet. De addig? Vagy pedig a szükséges 5 km helyett tegyek meg 50-et, hogy ne sinledje meg a motor a rövid távot?

 6. YourNickIsTaken

  YourNickIsTaken7 napja

  Kérdés: Fater rendszeresen felpörgeti leállítás előtt a motort üresben, és nagy fordulaton elveszi a gyújtást, majd begurul az autóval a parkolóba. Ez miket okozhat?

 7. Tamás Denem

  Tamás Denem7 napja

  A kipufogórendszernek nem biztos, hogy jót tesz a nem elégett üzemanyag. Gondolom kétüteművel tanulta a vezetést mert ezt használták a kétüteműnél, ott ez jó volt.

 8. Istvan Laszlo Magyari

  Istvan Laszlo Magyari8 napja

  3 resz elerheto?

 9. RolandHUNter

  RolandHUNter9 napja

  Jó videó, de: Röviden a videó: 1.Vegyél prémium shellt ha nem tudod megvenni akkor is ajánlott. 2.Vegyél prémium olajat, ha nem tudod megvenni akkor is ajánlott. 3.Ha egyáltalán nincs pénzed prémum olajra, üzemanyagra: elég hamar RIP a kocsid. Summázva:Úgy gyártják le a kocsikat, hogy minél hamarabb tönkre menjenek, DE a tönkremenést késleltetheted, ha mindenféle prémium cuccot veszel hozzá. Undorító ez a felfogás!(Nem a videó készítőire értem)

 10. D Zotya

  D Zotya9 napja

  Nekem nagyon tetszik az hogy igyekeznek az átlagfelhasználót is tájékoztatni a helyes felhasználás módjáról.Viszont ami zavaró hogy túl akarják olykor egymást kiabáli és sűrűn vágnak egymás szavába értelmetlen dolgokkal. Amúgy jó.

 11. Gergő Kiss

  Gergő Kiss10 napja

  aki az okosság mellé nevetni is szeretne annak ajánlom 12:00 töl 0.5 lassú sebességet :D

 12. Samu Laxis

  Samu Laxis10 napja

  Pampogtok itt a sell reklám miatt. Én csak az Arany Ászok korsót láttam ;)

 13. Alex Tamás

  Alex Tamás10 napja

  Nem bánnám, ha Tanár Úr nem csámcsogná végig a videót, mert rendkívül zavaró :(

 14. mezge88

  mezge887 napja

  Akkor ne nezd😉

 15. géza rádai

  géza rádai11 napja

  Én 2-3 kilómétert gyalog teszek meg. Ha több, ott a drótszamár. A kocsit csak azért mozgatom néha, hogy a gumik átforduljanak, valamint ne korrodálódjon álltában. Minél többet autózunk, annál hamarabb halunk meg. Minél kevesebbet, annál tovább élünk. Szánalmasak azok , akiknek ránőtt az autó a valagukra. Köszönöm a műsort. Inkább a Shell pénzelje a műsort, mint én. Magyarán semmi bajom a hírveréssel.

 16. sandor flier

  sandor flier11 napja

  Az Alfa GTV6-nál jobb háttér nincs! Hajrá Kari!!!

 17. NoMad Records

  NoMad Records12 napja

  Nagyon hasznos lett, köszönöm! Kár az erőltetett reklámèrt.

 18. Buda Sardi

  Buda Sardi12 napja

  Én a gyakori olajcsere mellett a Spurit használom.A Z32SE motor szereti.

 19. Szikszai Zoltán

  Szikszai Zoltán12 napja

  Na ezért (is) kellene nagyon gyorsan áttérni az elektromos autózásra és elfelejteni a belsőégésű motorokat.

 20. r sz.

  r sz.7 napja

  @ami tatami ott a kibaszott nagy pont! Majd sorszamot kell huzni a toltesert....

 21. ami tatami

  ami tatami8 napja

  Szerinted, ha Budapesten lesz félmillió elektromos autó, meg még bemegy oda naponta kétszázezer, miről, és mennyiért fogják azokat tölteni? Ha egy benzinkúton az autópálya mellett óránként százötven autó tankol, akkor fele hatótávval és két óra töltési idővel számolva hatszáz töltőfej kell, darabonként száz kilowatt teljesítménnyel. Azért hidd csak nyugodtan, hogy az elektromos autóké a jövő, és nem például az üzemanyag cellásé, vagy egyéb nóvumoké.

 22. r sz.

  r sz.9 napja

  @Zoltán Péter Barta Nekem nincs bajom az elektromos autoval. De amig egy 10 millios E Golf 200 km-t tud megtenni addig nem igazan mondhato valodi helyvaltoztato eszkoznek...

 23. Zoltán Péter Barta

  Zoltán Péter Barta9 napja

  Ahogy az iparban is leváltotta a gőzgépeket a villanymotor, így múlik el a belsőégésű motor is. Pedig mechanikailag csodálatosak.

 24. Zoltán Péter Barta

  Zoltán Péter Barta9 napja

  @r sz. Előbb vagy utóbb. Rendíthetettlenűl fejlődik az elektromos autóipar.

 25. hallernorbi

  hallernorbi13 napja

  Dióhéj helyett jobb megoldásnak tűnik a szárazjég

 26. szecska5

  szecska513 napja

  A dióhéjas tisztítással kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

 27. Armin

  Armin13 napja

  Nem is tudtam, hogy Naftalin Ernő ennyire ért az autókhoz!

 28. tok is

  tok is13 napja

  És a viz / benzin bejuttatása például a légszűrő felől az jó a lerakódás megakadályozására ? mert az is végig nyalná a szelep hátulját... láttam olyan hengerfejes autót ahol betört a viz olyan gyönyörű tiszta volt a dugattyú az viz miatt …aki tud érdemben az válaszoljon léci, mert érdekelne …! biztos másokat is érdekelne . kösz 1AZ FSE … D4 motoros benzines közvetlen befecs Toyota avensisem van. semmi gond vele pillanatnyilag

 29. r sz.

  r sz.12 napja

  Biztos hogy nem a betoro viz miatt volt tiszta a dugattyu... Az csak egy veletlen.

 30. r sz.

  r sz.12 napja

  Az totalisan ertelmetlen lenne. Foleg mert gyakorlatilag letrehoznal egy plusz karburatort. Kulonben sem szublimal a benzin a vizzel.

 31. Papp Péter

  Papp Péter13 napja

  Nem hiányzik egy olyan felirat, hogy szponzorált videó?

 32. Huba Szarvas

  Huba Szarvas14 napja

  Csak a kúton ne cseréljék fel!

 33. KHT Slow

  KHT Slow14 napja

  Igen, értjük. Shell V-Power és Shell Helix SN Plus.

 34. Német Richárd

  Német Richárd14 napja

  És amelyik start stopos?

 35. Luk Fekete

  Luk Fekete11 napja

  Ott vagy bízol benne, hogy gondoltak erre a gyárban és olyan szoftvert írtak, amelyik tényleg csak akkor állítja le, ha elég meleg a motor és nem fog ártani a motornak. Vagy nem bízol benne és kikapcsolod.

 36. cius raíg

  cius raíg14 napja

  Shell V-power kanna !!!! Ügyes húzás !

 37. Luk Fekete

  Luk Fekete14 napja

  Anno a Zsigulikban volt egy külön kis szűrőbetét, ami a kartergázt megszűrte, légszűrőcserekor azt is cserélgettem. Ilyen nincs a mai autókban?

 38. r sz.

  r sz.9 napja

  @Mag-Yar Hat a toyota prius mar most is tudja ezt kb. Nincs generator, nincs onindito, fokozatmentes valto van benne ami alig romlik el. Csak hat a nemeteknek nyomtani kell a csili vili dizeleket meg az X5 x6os folosleges hulladekokat.

 39. Mag-Yar

  Mag-Yar9 napja

  @r sz. ezért bukik hamarosan be az autóipar,még 10 évet várok hogy fejlesszenek jó akksikat s jöhet az e autó,spoiler:nem lesz hengerfejes!

 40. r sz.

  r sz.12 napja

  A mai autok sajnos nem olyan jok mint egy zsiguli... :) A szanalmas nemet autoipar profit gepezetenek alarendelt europai unios szabalyok miatt kell ennyi hulladekkal jarkalni.... A lenyege hogy kamu szabalyokkal leszabalyozott kamu ertekeket mutato nemet fosok szaladgaljanak az utcan, amik lehetoleg minel hamarabb menjenek tonkre, hogy egy ujabb nemet fostalicska keruljon ki az utra....

 41. Roland Illés

  Roland Illés14 napja

  A musorszam tamogatoja a shell magyarorszag🤷‍♂️

 42. Ferenc Kiss

  Ferenc Kiss14 napja

  Hát...szóval egyedüli üdvözítő megoldás az, ha Shell szuper fincsi olajat s benyát itatunk a géppel, mert minden második mondatban erre inspirált bennünket a tanár úr. No szegény MOL, kezdhet sírni, soha többé nem megyek hozzájuk! :)

 43. Nagy István

  Nagy István14 napja

  Jövőre érkező E10-ről mi a vélemény? jó ez ?

 44. ami tatami

  ami tatami8 napja

  Persze! Az etanol gyártóknak. Az autónak már nem annyira.

 45. Pista Kiss

  Pista Kiss14 napja

  A régi dízelekkel nem volt semmi baj!1.9d vagy tdi motorokra gondolok néha ki kell kormoltatni és ennyi,Smoke and charm!.Ezek a mai autók semmire valók,pár év használat és mehet a levesbe az egész úgy ahogy van.

 46. Tamás Denem

  Tamás Denem7 napja

  Azért mert más környezetvédelmi szabályok voltak akkor.

 47. Ivan Nagy-Sándor

  Ivan Nagy-Sándor14 napja

  A tanár úr előadásában szívesen megnéznék egy Atkinson-Miller tipusú motor működéséről szóló előadást. Előre is köszönjük.

 48. Imre Tóth

  Imre Tóth14 napja

  Hasznos ez a videó de talán nem kéne a benzines autókat nagyon leírni

 49. Péter Tóth

  Péter Tóth12 napja

  Nem írta le a benzines autókat csak ismertette a közvetlen befecskendezés hátrányait.

 50. László Mészáros

  László Mészáros15 napja

  Alfa GTV, ezt még a Kari-művek építette. Ez ugyanaz a műhely?

 51. Vezess TV

  Vezess TV14 napja

  Igen

 52. Zoltán M. Tóth

  Zoltán M. Tóth15 napja

  Elektromos auto a megoldás ha főleg rövid utakon használjuk az autót.

 53. Árpád Szeiff

  Árpád Szeiff15 napja

  1) Totál tervezett (agresszív) elavulás szaga van a legmodernebb autóknak. 2) Ha így megy tovább, akkor ezekbe az autókba központi tisztítószer befecskendezőt kell építeni. Ami persze a szer, lehet maga az üzemanyag töredék része. 3) Mint S100 Škoda (1975-ös) tulaj, és mint mérnök mosolygok, hogy a műszaki fejlődés mennyi új műszaki problémát tud kifejleszteni. 3b) Mint S100 Škoda (1975-ös) tulaj: MOL MSE ásványi olajjal járok. Mivel nem ismertem a motorja előéletét, és én magam is 100 000 km-t beletettem, ezért generáloztam. Méretellenőrzéseknél derült ki, hogy elsiettem. Apró műszaki érdekessége, hogy a szíjhajtású hűtő-ventilátor tartó alumínium önvénye, hosszúkás üreges, közös légtérrel a kartellel. Annak tetejéből jön a kartergázcső. Azaz 1975-ben megoldották az olajgőz lecsapatását.

 54. Forza Juve

  Forza Juve15 napja

  Shell reklám az egész.. 👎

 55. Gábor *

  Gábor *15 napja

  diesel mercibe pont ezt az olajat hasznalom amit mutattak minden 5000 km nél ledobom ennyit megérdemel a verda

 56. Ursula Cotton

  Ursula Cotton15 napja

  Kedves lajkokbol es zezettsegbol elo Gajdan Ur. Lenne azert par jo hire is az autotulajdonosoknak.Lattam par videojat de mintha mind arra hajazna hogy konnyebb az elet ha nincs auto."igy nyirod ki a motorod" vagy "ezek a problemak csendben megolik a motorod" a többit most nem sorolom.Sztem nemkell ugy tuldramatizalni a helyzetet. Jo ez a youtube tele van mindenfele megmondo emberrel. Maga mindenhez ert uram? Igen "mindenhez is"

 57. Gábor Affentáler

  Gábor Affentáler15 napja

  Hát ezek a bolond GDI motorok 😊😂😂

 58. M C

  M C15 napja

  Nagyon jó videó, teljesen érthetően magyaráztok. A hidrogénes motor tisztítást kihagytátok, nekem sok problémát megoldott már.

 59. MotorosRoy

  MotorosRoy15 napja

  Amúgy engem kurvára érdekelt volna a téma. És én mint ismeretlen,laikus és tudatlan ember is azonnal láttam,hogy a kedves Miklós oda vissza keni vágja a témát álmából felébredve is,de annyira felmérgesedtem,hogy a másik úriember Kb 2 mondatot nem tud elmondani,anélkül,hogy bele ne szólt volna Miklós. Sőt volt olyan téma amihez hozzászólni sem volt lehetősége. Értem én,hogy sok mindent el kell mondani,mert minden összefügg mindennel,de akkor nem egy 3 részes sorozatot kellett volna csinálni,hanem amennyit a téma is megkíván véleményem szerint. Úgyhogy Kb ennyi volt számomra az érdeklődés hiába érdekelt a téma. Építő kritikának szántam,nem okoskodásnak,vagy szőrszálhasogatásnak...

 60. Vince Gaal

  Vince Gaal15 napja

  Diszkrét termékelhelyezés a jobb oldalon :)

 61. RealisticSurvivor

  RealisticSurvivor15 napja

  Tankolná is a magyar user nagyrésze azt a prémium üzemanyagot, ha a 75,4%-os járulék- és adótartalma miatt nem kerülne több, mint 400-ba literje. A Shell támogatna egy újabb taxis blokádot?

 62. Cartoonella de Frász

  Cartoonella de Frász11 napja

  Jönnek az elektromos taxik

 63. Gábor Novák

  Gábor Novák15 napja

  Én a motoromba minden 10000 Km után olaj és szűrő csere. Az olajhoz teszek még P9201NEPS -et

 64. YELLOW

  YELLOW15 napja

  Nem akarom rontani a reklámot, de már úgy is sokszor leírtam. Annak idején, sok évig csak a kagylósnál tankoltam. nagyon jó volt a V-Power racing anyag. A 95 V-power egy nulla volt. Csak zabálta, de amúgy semmi. A racing 100-as viszont minden tekintetben. Ha nyugodtan vezettem, valóban csökkent a fogyasztás, ha meg kellett érződött, hogy erősebb az autó. Én tisztítókúra gyanánt évente max 2x tankoltam egy teli tankot. Amúgy a sima 95-tel jártam. Majd jött ez a Nitro korszak. Hihetetlen milyen rossz lett az anyag. Mindegy melyik kagylós kúton tankoltam. A kis, maszek kutak sima 95-öse is jobb volt és olcsóbb. Az osztrák 3 betűs hálózat, sima 95-öse alapból is jobb, mint bármi, pedig elvileg ahogy hallom a 95 ott is sima hazai anyag. Viszont a 95 MaxxMotion nagyon jó. Néha tankolok a garantált 100-asból, nos az még a régi V-Power Racing-nél is jobb. A magyar 3 betűs kúthálózatnál az EVO üzemanyagtól nem igazán éreztem semmit. Szóval pár éve én maszek kutazok, semmi baj nincs vele, ha osztrák kút felé járok, akkor persze nyomatok egy kis MaxxMotion-t. Amúgy érdekes volt az adás, bár számomra sok új nem hangzott el. Sajnos a német és a többi, ahonnan előszeretettel hordják be az autókat, az tartja a papírformát. Ront a helyzeten, hogy kint is török, román és egyéb nációjú emberek dolgoznak szervizekben és nem szabad álomvilágban élni. Nem elég, hogy a német tulaj betartja a 30ezres intervallumot, de ugyanúgy elsumákolják a karbantartást. Rossz olajat tesznek bele (ilyen én itthon is tapasztaltam, mikor a vitt olajamat le akarták nyúlni, az első alkalommal még 2007-ben, na onnantól magamnak csinálom.) félig engedi el, szűrőt nem cserél, persze minden ki lesz számlázva. És a német nem fogja ellenőrizni, hanem kicsengeti, aztán megy tovább. Én a drága minőségi olajat is volt, hogy 7600 alatt ledobtam, mert lejárt az ideje. 11ezret is csak 1x ment egy olajjal. Jajj a "legjobb" amit csinálnak páran, hogy eszi az autó az olajat, 5ezrenként mondjuk 1 litert megeszik. Mit csinál a tulaj? Az az olajcsere, hogy 5 ezrenként visszaönti azt az 1 litert, és neki ez az olajcsere. Aztán csodálkozik, hogy a szűrő szétmállott, mert azt nem cserélt már 40-60ezer km óta. Ja, és mindig olyan olajat önt utána, amit éppen talál valamelyik üzletben. És ezeket árulják majd megkímélt, karbantartott autóként.

 65. Edem Alex

  Edem Alex15 napja

  Kedves Tanár úr jó ideje a közvetlen befecskendezésű turbós benzinesekbe is kettöstömegű lendkereket használnak!

 66. Edem Alex

  Edem Alex14 napja

  A kettőstömegű lendkerék nem a motor rezonancia csökkentésére van ( bár van köze hozzá) hanem a főtengely nagy nyomatékok leadása közbeni, nagy és gyors szögsebesség változásai miatt, ami káros többek között a hajtás lánc alkatrészeire.

 67. Szakàl Roland

  Szakàl Roland14 napja

  A múltkor egy Suzuki szakszervizes kolléga azt írta hogy állítólag az új turbo benzin Vitarákban nincs kettőstömegű lendkerék...!?

 68. László Kujbus

  László Kujbus15 napja

  viszont sokkal egyenletesebb a járása mint egy dízelmotornak

 69. Is Má

  Is Má15 napja

  Az ujabb toyota etkinson-miller ciklusu motorknál van valamennyi benzin levegő keverék vissza áramlás a szivo szelepnél a szivó csőbe ha jol tudom es az valamennyit még tisztit így..!

 70. ami tatami

  ami tatami7 napja

  @Is Má Bocs, figyelmen kívül hagytam, hogy Atkinson ciklusú motorról írtál. Ennél egyébként nincs kokszosodás, és alapvetően arról volt szó, ez zavart meg.

 71. Is Má

  Is Má7 napja

  @ami tatami kérlek nézd meg a videot.. 1:22 nél van a lényeg! hu-gos.info/video/lbmjbnnQmtSznXk.html

 72. ami tatami

  ami tatami8 napja

  Ez így nem igaz. A Toyota kettős befecskendezést alkalmaz, azaz a szívócsőbe is juttat valamennyi benzint, hogy tisztítsa a szelepeket. A hengerből a keverék már nem tud visszajutni a szívócsőbe, illetve ha igen, akkor nagy a baj.

 73. István Forgó

  István Forgó15 napja

  Szeretem a csávót, de itt most nagyon irritál ez az erős Shell reklám...

 74. Péter Tóth

  Péter Tóth12 napja

  Ez minden nagyobb HU-gos csatornán így működik. Mindenki pénzből el, kellenek a támogatók és cserébe reklámozni kell őket.

 75. Sandor Daniel

  Sandor Daniel15 napja

  Bezzeg az Arany Ászok... :)

 76. Gábor Nagy

  Gábor Nagy15 napja

  Szólni kéne Ivánéknak hogy indítsák újra a kocka Lada gyártását. Abba még beruháznék esetleg.

 77. hpcanon1

  hpcanon115 napja

  Tanarurnak elsult a szaja! 😂 (keccsölni) Szegeny Tibi jot allt ott magaert....

 78. Harcos Tibi

  Harcos TibiNapja

  Mint Góliát a Szomszédokban.

 79. András Balogh

  András Balogh15 napja

  Nekem 1.6 benzin (nem turbo) autómnál is a rövidtávú használat miatt kokszosodott. Áttértem a prémium olaj és benzinre plusz néha xado injektor tisztító adalék és eltűnt a probléma. Viszont egy kérdés. Vajon a hh2 motortisztítás az tapasztalat alapján milyen lehet? Amúgy előző videó, ahol az alacsony fogyasztás volt kivesézve pont az ellenkezőjét preferálta. Alacsony fordulat, de akkor a kopogás és kokszosodás több kárt okoz mint a fogyasztás növekedés. Magyarul mindig oda jutunk, hogy optimális használat.Se nem túl vadul se nem megfojtva a motort es 1800nál felváltva (szívó benzin) használjuk. És ha 8 liter a vegyes fogyasztás akkor ne akarjunk 6.5 literrel elnárni még ha megoldható is az.

 80. Roland Kovacs

  Roland Kovacs7 napja

  Így van! 1.6 16v 18 éves brava,400e km. dinamikus közlekedés,város,nyáron klíma 7.5-8 l. maxxmotion95. az autóval lehet haladni,városban gyakran még 4.-be se váltok fel,ha nem lehet haladni folyamatosan 55-el.Szerintem ez teljesen elfogadható egy ilyen vastól.

 81. Cs. T.

  Cs. T.15 napja

  Alfa GTV 6 !!!!! Imádom azt az autót! 👌🏻👍🏻😉

 82. Gerrard Steven

  Gerrard Steven15 napja

  KAMÚ picsa felesleges minden évben olajat cserélni aki keveset megy a kiocsijával!!!!!!

 83. LBT

  LBT13 napja

  @Svéd húha hat igen. Tescos Bosch 90A akksi 2 honapot ment es feladta a harcot pedig hideg se volt még 😂😂😂 Enis csak minőségi motorolajat hasznalok castrolt a benzinesbe a dizelbe meg liqui moly-t 8-10E-nel cserelve :)

 84. Svéd

  Svéd13 napja

  @LBT Nem a viszkozitását veszti el...Hanem a téli és a nyári üzem hőingadozása levizesíti, tönkre vágja. Én tél és nyár előtt olajat cserélek minden autómban ,ha megvan a 10 ezer ha nem. Vastagon 300e felett van bennük minden nyűg nélkül. A legtöbb, főképp,ritkább ,vagy drágább prémium olaj , egy évnél többet áll, különböző raktárakban és polcokon..Ugyan úgy ahogy a prémium akkumulátorok.. simán árulnak 3-4 éves akksikat újnak.. Mindig van szájtátás mikor megmutatom a büszkélkedő vásárlónak a gyártás idejét , De tecsóban találtam 9 éves akciós akksit is...:-)

 85. LBT

  LBT15 napja

  1év utan veszti el a viszkozitását az átlag olaj, ha felontod nem mesz vele semmit csak al egyhelyben akkor is csere 1 ev utan ,persze ha nem akarsz bajt :D

 86. Lisic Ljubomir

  Lisic Ljubomir15 napja

  Elektromos autó... És el lehet felejteni ezt a sok amgymenést.

 87. Z B

  Z B3 napja

  @Édesvízi Gőte Meg tudom erősíteni az általad mondottakat az elektromos autók tervezett avulásával kapcsolatban. Itt van mindjárt a Tesla: "mindössze" 1 millió mérföld megtételére tervezték. 😰😱😀 e-cars.hu/2019/09/09/a-tesla-uj-akkuja-16-millio-kilometer-es-20-eves-elettartam/

 88. Édesvízi Gőte

  Édesvízi Gőte14 napja

  nyilván nem tervezett avulással készülnek az alektromos autók, és soha nem döglenek majd be, hiszen sem a tv, sem a kávéfőző. sem a kenyérpirító, sem a mosógép, sem a mixer, sem nyomtató nem azzal készül :D az a rengeteg szenzor, elektronika.. már most rohamosan mennek tönkre az elektromos autózás hajnalán....

 89. Tibor Mohácsi

  Tibor Mohácsi15 napja

  csak győzd kifizetni...

 90. mbg063

  mbg06315 napja

  Elég rossz látni, hogy ennyire nehezen jut el az emberekhez az évtizedek óta világszerte létező és működő karbantartási technológia, amivel ez a lerakódás ki sem alakul, vagy ha már sikerült egy ilyen autóba belenyúlni, akkor feloldja és eltávolítja. - Nem, nem a dióbeles dr. Novoth eljárásról van szó... De a petrokémia jó hírnevét ezen kis országban a tv-shopos prolongok eljátszották. bg-care.hu

 91. Joe Emerik

  Joe Emerik15 napja

  4:10 legyek mar kicsit rossz :D A nissan leaf emnek nincs baja a varosi rovid utakkal :P

 92. Vezess TV

  Vezess TV15 napja

  Haaat azért fogynak a pálcák a leafekbol rendesen.

 93. Legényélet Vlog

  Legényélet Vlog15 napja

  Dízel motorhoz is jók a fullszint olajok? Nekem most 5w40 van benne, az félszint ha jól tudom.

 94. ami tatami

  ami tatami8 napja

  Az 5W40 teljesen szintetikus, és jó a dízelbe. Arra ügyelj, hogy ha részecske szűrős az autó, alacsony hamutartalmú legyen az olaj (S3).

 95. r sz.

  r sz.12 napja

  A dizel motorhoz csak full szintetikus olaj hasznalhato. Az 5w40 teljesen szintetikus

 96. Legényélet Vlog

  Legényélet Vlog15 napja

  @Zoltán Obrcián A videóban elhangzik, hogy mindenképpen a szintetikust ajánlják. Tudom, hogy milyen a gyári olaj, nem ez volt a kérdés.

 97. Zoltán Obrcián

  Zoltán Obrcián15 napja

  Rosszul tudod.A gyári előírást nezdd meg.

 98. péter katona

  péter katona15 napja

  Summa summárum:mindenki menjen lóháton......

 99. TAMÁS Nagy

  TAMÁS Nagy15 napja

  Ez a videó csak azért kellett, hogy Reklamálja a Pirosászt! A többi csak körítés volt annak, aki nem látott még motort szétszerelve!

 100. TAMÁS Nagy

  TAMÁS Nagy15 napja

  @Zoltán Obrcián Szegény volt nagymamám mondta nekem, hogy "reklamálták a tévébe". Szóval innen a szóhasználat.

 101. TAMÁS Nagy

  TAMÁS Nagy15 napja

  @Zoltán Obrcián Nos az biztos, hogy nekem sem túl sok humorérzékem van. De te a tökénél fogva ragadtad meg a lényeget! :)

 102. Zoltán Obrcián

  Zoltán Obrcián15 napja

  Reklamálja,vagy reklámozza?Csapba szarni vagy szarba csapni.nem mindegy.

 103. Gábor Metz

  Gábor Metz15 napja

  Ahogy az emberek többsége! Sokan szivesen hallgatják ezeket az okosságokat.

 104. Vezess TV

  Vezess TV15 napja

  Alaposan alátámasztott vélemény köszönjük