Budapesten is lázadtak a kihalás ellen

Az Extinction Rebellion (Lázadás a Kihalás ellen) Budapestet is elérte.
Szombaton világszerte tartottak akciókat, nálunk egy 100-150 fős csapat vonult az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól a Kossuth térre.
www.444.hu/
444.hu/
negynegynegy
ask.fm/negynegynegy
szerk@444.hu

Megjegyzés

 1. hegyitaho

  hegyitaho11 hónapja

  azt említik hogy a fő baj a túlnépesedés?

 2. Rugós Gyöngytyúk

  Rugós Gyöngytyúk11 hónapja

  kik ezek a pokémonok?

 3. Dániel Farkas

  Dániel Farkas11 hónapja

  Mi lesz ha elfogyik az összes áram a földön? :(

 4. Violet Tray

  Violet Tray11 hónapja

  Alatta a HU-gos az "Alámerülés az egysejtűek csodálatos világába" videót javasolja, nem véletlenül.

 5. Krisztian Bergendi

  Krisztian Bergendi11 hónapja

  A legjobb helyekre is kihalásos alapon lehet bejutni..

 6. Supter HUN

  Supter HUN11 hónapja

  Nagyon örvendek ,hogy vannak ezek az emberek is és nagyon örvendek hogy ennek a geci kormánynak megjönn az esze és még sok más téren!

 7. Benjamin Istvan Cseko

  Benjamin Istvan Cseko11 hónapja

  Ekkora bolondokat! 😀😀

 8. Lalimo

  Lalimo11 hónapja

  Arra senki nem gondol, hogy a föld egy bolygó,és változhat az éghajlata? 1milló éve 5% volt a levegőnek a szén-dioxid tartalma, mégse halt ki senki. Persze,létezik az üvegh. hatás,de akkor is..

 9. Chanson de Roland

  Chanson de Roland11 hónapja

  Orbán túl sokat fingik, ezért a sztratoszféra bomlásnak indult!

 10. Nihilus Darth

  Nihilus Darth11 hónapja

  A múlt héten Észak-Magyarországon éjszaka még 0 fok volt. Video debunked

 11. Fcuking Alien

  Fcuking Alien11 hónapja

  <a href="#" class="seekto" data-time="230">3:50</a> a csávó a bal sarokban, ahogy a végén a kamerába néz: "If you gaze long into an abyss, the abyss will gaze back into you"

 12. T T

  T T11 hónapja

  Ez annyira műanyag.

 13. qwa baressz

  qwa baressz11 hónapja

  A kutyát nem érdekelnek ezek!! Csak a dízel!!!!

 14. Vad Disznó

  Vad Disznó11 hónapja

  jehe harcoljunk a kapitalizmus ellen nikeban és adidasban!

 15. Kozos Ülés

  Kozos Ülés11 hónapja

  Az ilyen ostoba emberek miatt szitokszó a környezetvédelem és a zöld mint identitás. Illetve utóbbi azért is mert ostoba szélsőbalosságba van ágyazva. Most komolyan ki az akinek ez nem vér ciki? Amelyik környezetvédelmi program nem úgy kezdődik , hogy telepítsük tele a bolygót atomerőművekkel , az sült idióta.

 16. Chanson de Roland

  Chanson de Roland11 hónapja

  Amúgy ha figyeltél volna Macron ellen is egyre jelentősebb a szélsőbal és baloldali és antikapitalista erők támogatása, csak a magyar sárgamellényesek fideszesek ezt sem tudják, a minap Che Guevara zászlót láttam, vörös zászlókat, fekete zászlót (anarchisták) alakul ez, ez egy olyan dominósor aminek a végén ez a löket, Orbánt is fel fogja lökni, úgy hogy orrabukik mint tegnap a bábúja a rendőrsorfal előtt az Országháznál, a rendőrsorfal előtt. :D legyen így!

 17. Chanson de Roland

  Chanson de Roland11 hónapja

  Nem ostobaság ez, hanem egy jó stratégia, mjadnem annyira minta migránsozás láttam hogy tőlünk nyugatra ezzel az ideológiával már elég nagy tömegeket mozgatnak meg és így a baloldali antikapitalizmust is erősítik, ez pedig csak hasznos lehet - éljen a III. Magyar Népköztársaság!

 18. Bence Berszan

  Bence Berszan11 hónapja

  Nem tudom de valamiért sosem tudom komolyan venni a tüntetéseket/tüntető embereket. Oké, hiszel egy jó és helyes célban, éld az életet annak a fényében, de azzal hogy kimész az utcára csak azok szemében fogsz relevánsnak tűnni akik hasonló elvekben hisznek, Más szemében csak egy semmirekellő túl sok szabadidővel rendelkező jobbos/libsi bohóc leszel, és annak mi értelme, a hasonló gondolkodású embereket nem kell meggyőzd, és mások meg olyan magasról szarnak rád, hogy azt te el sem tudod képzelni, szoval nyugi, nem kell egyvégbe cirkuszolni

 19. GáBro

  GáBro11 hónapja

  ha kihalunk ez van, ez az evolúció. nem tudtunk megfelelni, majd jön más

 20. ThePoorfag

  ThePoorfag11 hónapja

  Kínában meg indiában kellene kezdeni, a siránkozó indonézek pedig inkább azon siránkozzanak, hogy a tengerbe mennyi fost öntenek, ugyanis Kína után ők a második legszennyezőbbek ha a tengereket nézzük

 21. PItyu Papcsák

  PItyu Papcsák11 hónapja

  Én támogatom a kihalást, megyek is kidobom a szemetet az erdő szélén. nah pá!

 22. Tibi276

  Tibi27611 hónapja

  Orulj neki, hogy eget a nap. Masok milliokat fizetnek egy karib szigeti nyaralasert.😎😎😎

 23. palik56754

  palik5675411 hónapja

  ez szép és jó de senkit nem érdekeltek

 24. Carl_von_Kextekercs

  Carl_von_Kextekercs11 hónapja

  Halj meg.

 25. Chris J

  Chris J11 hónapja

  Na látom már itt is termelik az egyetemek a neo-marxista szektásokat! Alig várom a transzi meseolvasást az ovikban egy pár év múlva!

 26. Carl_von_Kextekercs

  Carl_von_Kextekercs11 hónapja

  Te mi a faszról beszélsz ember?

 27. József Bárány

  József Bárány11 hónapja

  Erről a témáról mindig ez jut eszembe: /watch?v=gS3CEx2zadQ&t=167s

 28. Stefano Di Franco

  Stefano Di Franco11 hónapja

  Ennek pont semmi értelme...

 29. Malcolm Huanito

  Malcolm Huanito11 hónapja

  Őszintén tiszta szivemből kívánok minnél több sikert minden megmozdulásotokhoz !

 30. Istvánné Mogyorósi

  Istvánné Mogyorósi11 hónapja

  Ez nem lázadás, hanem a fiatalok ébredése, figyelem felhívás a jövőjüket érintő problémára.

 31. Szalmáznijáros Mercedes

  Szalmáznijáros Mercedes11 hónapja

  Vannak bajok 😂😂

 32. Mihály Denk

  Mihály Denk11 hónapja

  Értem és látom is a problémát de Indiában és Indonéziában a háztartások 82% agregátorral termel áramot milyen nyugat tehet az ő szarhelyzetükről?

 33. dafi723

  dafi72311 hónapja

  egyszer csak rájövünk hogy a környezetvédelem fontosabb, mint akármilyen politikai probléma de akkor már késő lesz.

 34. Bence Nagy

  Bence Nagy11 hónapja

  Tüntethetnek az emberek mindenhol, de azoknak az embereknek akiknek előnyére válik a kapitalizmus soha nem fognak változtatni. Ha megtiltanak nekik valamit majd csinálják illegálisan, nem fog változni semmi, a föld kipusztulása hamar itt lesz, ebbe lassan bele kell törődni. Egy ideig énis jártam hasonló tüntetésekre, világszerte, ahol éppen belefutottam, de szépen lassan rájöttem, azt a 4óra túlórát jobban megéri lenyomni mint itt sétálni, mert változni nem fog semmi.

 35. Dávid Kollár

  Dávid Kollár11 hónapja

  Az olyanok miatt nem törtènik vàltozàs, mint te.

 36. Porcy egy bohóc élete

  Porcy egy bohóc élete11 hónapja

  ”Emberek inkább a holnapra koncentrálnak mint a jövőre” mért a holnap az a múlt?

 37. Dávid Kollár

  Dávid Kollár11 hónapja

  Ügyes vagy, hogy kiszùrtad a sràc hibàs megfogalmazàsàt. Most, hogy ezt tisztàztuk, a lènyeges kèrdèsekhez is hozzàszòlsz?

 38. lacika195

  lacika19511 hónapja

  Azért a kisasszony elolvashatná Harari Sapiens: A Brief History of Humankind című könyvét... abba feketén fehéren le van írva, hogy azért a klímaváltozás és a környezetszennyezés, pusztítás nem a kapitalimzus bűne, már az őskor hajnalán elkezdődött. Mindent a kapitalizmus nyakába varrani, egy tipikus baloldali dolog... Ja eszembe jut, milyen jó volt a kommunizmus, meg az erőltett iparosítás, ami sokkal jobban hozzájárult a természet szétveréséhez... Persze ezt elfelejtjük, erre nem akarunk emlékezni, csak a gonosz kapitalisták miatt van az egész

 39. Dávid Kollár

  Dávid Kollár11 hónapja

  Csak hàt nem mindegy a környezetszennyezès mèrtèke. Abban az őskor ès a mai szint között òriàsi különbsègek vannak. Jelenleg kapitalista vilàgban èlünk, szemmel làthatòlag ez nem működik megfelelően, ès èrtelemszerűen nem a sztàlinizmus az egyetlen alternatìva (speciel te erről ìrtàl).

 40. David Szakacs

  David Szakacs11 hónapja

  A hogy hivjak az az ize az.. Az a tudjatok az... Aaa mi is hogy is hivjak???

 41. Szmolka Roland

  Szmolka Roland11 hónapja

  Magyar seggbe Magyar faszt

 42. Ákos Horváth

  Ákos Horváth11 hónapja

  life is hard then you die

 43. Szabo Daniel

  Szabo Daniel11 hónapja

  Velemenyem szerint az hogy az utobbi evtizedekben par fokkal nott az atlaghomerseklet egy evezredes hosszusagu skalan es emiatt ketsegbeesni az minimum butasag.A rengeteg pocseklas es a szemet elegtelen ujrahasznositasa,hogy ne ugy nezzen ki a Fold mint a Wall-E c filmben az sokkal nagyobb prioritas kellene h legyen.

 44. Balázs Veres

  Balázs Veres11 hónapja

  Nem tűnik soknak az a pár fok, de a természetben ez nagyon nagy változásokat indít el. (ajánlom megnézni Attenborough új filmjét)

 45. Dávid Kollár

  Dávid Kollár11 hónapja

  "Velemenyem szerint az hogy az utobbi evtizedekben par fokkal nott az atlaghomerseklet egy evezredes hosszusagu skalan es emiatt ketsegbeesni az minimum butasag." A globális felmelegedés nem évezredes, hanem, mint ahogy te is írtad, néhány évtizedes folyamat következménye (tehát néhány évszázad alatt ez akár több 10 fokos is lehetne). Ezen kívül a néhány fokos hőmérsékletnövekedés nem merül ki annyiban, hogy idén nyáron nem 30 fok lesz, hanem 32. Ez területenként eltérően jelentkezik, és sokkal nagyobb hatása van, mint azt képzeljük. Pl. az Északi-sarkon sok millió évvel ezelőtt pálmafák nőttek, akkor az átlaghőmérséklet ha jól tudom, csak 8-9 fokkal volt melegebb, mint most. Képzelheted, hogy ennek fényében a 2 fokos melegedés mennyit jelent... Ezen kívül ahhoz, hogy a sarkkörök olvadása visszafordíthatatlan legyen, szintén csak néhány fokot kell az átlaghőmérsékletnek növekednie. A sarokkörök fehér jege azonban jelenleg visszaveri a Nap hőjét, tehát ha elolvad, az tovább növeli a hőmérsékletet. Hatással van továbbá az óceánokon zajló áramlatokra, melyek következményei jelenleg nem 100%-osan ismertek. Összességében hirtelen olyan radikális változások lépnek fel a bolygón, melyre az evolúció képtelen néhány évtized alatt reagálni, így a jelenlegi viszonyokhoz "berendezkedett" fajok egyszerűen kipusztulnak. Ekkor még nem számoltunk azzal, hogy az emberiségre milyen hatással lesz ez a folyamat. Hiszen ha lakhatatlanná válnak pl. nagy hatalmú országok területei, valószínűleg nem fogják a lakói ücsörögve várni a halált. Ez jó eséllyel háborúkhoz vezethet, a mai fegyverekkel pedig nem úsznánk meg annyival, mint a 2. VH idején. Sajnos az a néhány fokos hőmérsékletváltozás lavinát indít el.

 46. Dominik Pap

  Dominik Pap11 hónapja

  az a baj hogy a nagyobb vállalatoknak nem érdekük, hogy csökkentsék a *szenny* kibocsátását, mert akkor visszaesne a termelésük, politukusoknak meg jó, ha nagy cégek dolgoznak az országban, mert nagy pénz van benne

 47. Tantris

  Tantris11 hónapja

  De ha nincs kereslet a cégek által előállított értékekre akkor a cigik is megváltoznak.

 48. Andor Horváth

  Andor Horváth11 hónapja

  Hát igen, le kéne állni a dugással.

 49. Máté Barabás

  Máté Barabás11 hónapja

  Először nevettem a kommenteden, utána elgondolkoztam..

 50. minxy 99

  minxy 9911 hónapja

  Hány ember tüntetett? 200? 😂

 51. Dávid Kollár

  Dávid Kollár11 hónapja

  Tehát ez azt jelenti, hogy nincs igazuk, mert csak 200-an vannak? Olyan időszak is volt, amikor egyetlen ember állította, hogy a Föld nem lapos.

 52. Károly Varga

  Károly Varga11 hónapja

  Eső után köpönyeg,Notre Dame-i tűzoltás.

 53. Csaba Balogh

  Csaba Balogh11 hónapja

  Ugyse lesz semmi fejlodes a politikusok elmehetnek a kurva anyukba

 54. Lapát Jani

  Lapát Jani11 hónapja

  Ezt apádtól hallottad?

 55. István Kovács

  István Kovács11 hónapja

  Pont leszarja mindenki ezeket a tüntetéseket ugye vàgjátok? Senki nem fog semmit sem csinálni

 56. Istvanne Sulyok

  Istvanne Sulyok11 hónapja

  Nagyon sajnálatos es primitív-e hozzáállás azért tartunk itt!! 😰

 57. Sólyom Sógor

  Sólyom Sógor11 hónapja

  István Kovács Ja. Ez a helyes hozzáállás. Meg sem próbálni változtatni, hanem ignorálni a problémát, amíg belefulladsz a szarba. Gratulálok 😒

 58. Dávid Kollár

  Dávid Kollár11 hónapja

  Addig valóban nem, amíg a társadalom tagjai úgy állnak hozzá, ahogy te.

 59. Norbert Lévai

  Norbert Lévai11 hónapja

  Az a baj a demokráciával hogy lassabb a reakció idő ez által ha meg is győztök egy kormányt az nem lesz képes egyből reagálni. Ezentúl a magyar ember nem gondolkodik hosszú távon

 60. Andrew

  Andrew11 hónapja

  Gondolom ők mind vegetáriánusok ugyanis a globális felmelegedést nagyban az állattartás gyorsítja fel kb 20%-ban ez a felelős. Inkább vegyetek 4ocean karkötőt azzal tényleg tesztek valami jót a környezetért és a világért mint egy tüntetés aminek semilyen eredménye nincs.

 61. Dávid Kollár

  Dávid Kollár11 hónapja

  @Andrew Nem àllìtjàk, h ők talàltak volna fel bàrmit is. Felhìvjàk a helyzetre a figyelmet. Nèhàny hozzàszòlàs alapjàn pedig egyèrtelmű, hogy tèvedès azt gondolni, h mindenki tudnà, hol àll jelenleg a környezetpusztìtàs. Csomòan azt ìrjàk, h nincs okunk aggòdni, hiszen csak nèhàny fokkal lett az àtlaghőmèrsèklet melegebb. Szerinted akkor mindenki tudja, hogy hol tartunk most, ès milyen veszélyek fenyegetnek?

 62. Andrew

  Andrew11 hónapja

  Displate / 4ocean az egyik fákat ültet ha képet veszel tőlük a másik megtisztítja az óceánt. Ez érték! Vagy elmehetsz a Ligetvédőnek meg nemtudom minek ordibálhatsz pár sort a városba és hazamehetsz de persze közben egy cigaretta csikket nem vesznek fel vagy bármi ők figyelemfelhívók az kurvafontos. Jól felhívták a figyelmet a klímaváltozásra bár szerintem ember nincs a földön aki ne tudna róla de ők feltalálták a spanyol viaszt! Displate 3 az egyben kapsz egy kurvaszép képet támogatsz egy művész és még a környezetet is óvod mert 10 fát ültetnek minden eladott kép után! Ez segítség amit ők csinálnak az bullshit!

 63. Dávid Kollár

  Dávid Kollár11 hónapja

  Én speciel vegetáriánus vagyok, azzal viszont nem értek egyet, hogy a tüntetéseket hanyagolni kellene. Jelenleg akkora veszélyben van a Föld, hogy az egyetlen megoldás egy globális összefogás, erre pedig tüntetésekkel lehet felhívni a figyelmet. Fontos dolog a saját életmódunk megváltoztatása, valamint a tudatos, környezetbarát szemléletmód, de semmit nem ér, ha ezen felül nem érünk el társadalmi változásokat.

 64. Cooper Pinter

  Cooper Pinter11 hónapja

  Elég szar demagóg duma ez a nyugati életmód démonizálása. Ott van ázsia a hihetetlen energiaéhségével (india, kína) és szinte az egész afrikai kontinens a szörnyű szennyezésével, ömlik a mocsok az óceánokba tőlük, meg a mindenféle harmadik világbeli kis szigetekről, mint pl indonézia. De ja, europa a hibás ami tényleg tesz valamit az újrahasznosításért/fenntartható jövőért, miközben a fejlődő világból ömlik a kétütemű szaroknak a füstje, meg a szénerőművekből a co2... Abban van igazuk hogy ez erre globális megoldás kell, az az ország aki egyedül beáldoz mindent a zöldségért (:D) annak a gazdasága csődben lesz. (Norvégia is azért bírja ezt finanszírozni mert közbe exportálja a földgázt meg az olajat orrvérzésig)

 65. Attila Balint

  Attila Balint11 hónapja

  Kínában fut egy állami program, ami átállítja a lakossági energiafogyasztást szénerőművekről földgázra. India dán technológiával a világ legnagyobb offshore szélerőmű-kapacitását készül kiépíteni. Az elektromos autók és akkumulátorok piacát már Ázsia hajtja, nem a nyugat. Mindkét ország tavaly óta nem veszi át az import hulladékot. És még sorolhatnám napestig. Amúgy meg ja, a fogyasztói életmódot nem ők találták ki, csak átvették. Ennyire álszentnek nem kéne lenni, hogy ami nekünk jár, az 3 milliárd ázsiai melósnak nem (aki lassan annyit keres, mint az átlag magyar). Ami meg a szemetelést illeti, a legutóbbi szedd magad akció után kevesebb, mint két nap alatt sikerült az 5-ös főút menti részt igaz magyar virtussal még jobban összeszemetelni, mint amilyen volt.

 66. Dávid Kollár

  Dávid Kollár11 hónapja

  De pl. Kína az Európai és az Amerikai fogyasztást szolgálja ki. Ha ez nem így lenne, Kína is környezetbarátabb lenne. Ettől függetlenül igazad van, globális megoldás kell, tehát felesleges azt nézni, ki a felelős, azt kell nézni, hogyan lehetne megoldani.

 67. Manetty6

  Manetty611 hónapja

  ez ennek most tényleg volt valami értelme, vagy csak nyúédzs hippik mutogatják magukat budapestiában?

 68. Dávid Kollár

  Dávid Kollár11 hónapja

  Épp ezt a kérdést akartam feltenni a hozzászólásoddal kapcsolatban is.

 69. legalize It

  legalize It11 hónapja

  Friday for future minden hónapban, itt működik a dolog több száz ezren mennek ki, fiatal korúak is itt Németországban, reméljük a forradalom otthon is elkezdodik, valamikor

 70. Dávid Kollár

  Dávid Kollár11 hónapja

  @Arnold Schwarzenegger "Iskolából lógni, azért, hogy az utcán ülj, azzal az indokkal, hogy a jövődért teszed? A hétvégét miért nem lehet erre feláldozni?" Talán, mielőtt szánalmasnak nevezed a mozgalmat, elolvashatnád az általuk leírtakat is. Hiszen pont ezt mondják: azért iskolaidőbe szervezik a megmozdulásokat, hogy több emberhez eljusson a hír. A diákoknak is feltűnik, hogy néhány diáktársuk hiányzik, plusz ez egyfajta ellenállást jelképez, a meglátásaik szerint miért kellene tanulniuk bármit is, ha úgysem lesz normális felnőttkoruk? Miért kellene a konzervatív felnőttekre hallgatniuk, ha pont leszarják az ő generációjuk jövőjét? Ezeket egyébként számtalanszor elmondták a szervezők, ha te felteszed a kérdést, hogy "A hétvégét miért nem lehet erre feláldozni?" - akkor nem tájékozódtál megfelelően. Egyébként a hétvégét is feláldozták, sőt, az ünnepnapot is, ugyanis ekkor is kint voltak, nem csak iskolaidő helyett.

 71. PrexXyx

  PrexXyx11 hónapja

  Mit értetek el eddig azzal, hogy péntekenként nem mentetek suliba?

 72. Arnold Schwarzenegger

  Arnold Schwarzenegger11 hónapja

  Egyébként, ne értsd félre, magam is CDU szavazó vagyok, csak tisztában vagyok a párt negatív jellemzőivel is.

 73. Arnold Schwarzenegger

  Arnold Schwarzenegger11 hónapja

  Btw, mégis mitől működne a fff? Mi az, ami téged arra enged következtetni, hogy ez Németországban működik? A CDU híres arról, hogy kurvára leszarja a demokat, illetve a petíciókat (siehe: Artikel 17, 15), szerinted egy ilyen pitiáner mozgalom sokat vetne a latba?

 74. Arnold Schwarzenegger

  Arnold Schwarzenegger11 hónapja

  A Fridays for future-ra nem mennek ki, csak kb 10ezren. Németországban csak nagy hangot kap még a legkisebb demonstráció is, mert nem szokás demonstrálni. A Fridays for future talán a legszánalmasabb mozgalom. Iskolából lógni, azért, hogy az utcán ülj, azzal az indokkal, hogy a jövődért teszed? A hétvégét miért nem lehet erre feláldozni? Mekkora demagóg hypokritának kell már ehhez lenni, de most komolyan.

 75. ViGsT

  ViGsT11 hónapja

  De miért a kapitalizmust kell most utálni? Tud mondani bárki egy jobb alternatívát?

 76. András Telek

  András Telek11 hónapja

  Amúgy, ha az embereknek az lenne a fő szempontjuk, faszaságadóérzés kiváltójuk pl. Hogy hány állatot fogadtak örökbe, kibocsájtást csökkentettek, vagy épp zöldenergiát termeltek ahelyett, hogy milyen felbontású a telefonjuk, tvjük, hűtőjük autójuk, vagy épp mennyire okos a robotjuk hamarosan minden mást háttérbe sorolva, akkor nyílván a környezetünk már zölden alakulna kb. mindegy milyen rendszerben. Itt van a piaci marketingnek, nameg a kormányzati kommunikációnak némi felelőssége. Mondjuk amikor idehaza olyan hírek vannak, hogy chemotoxtól szívtak be a tinik mielőtt és után megverték, megerőszakolták a társukat, vagy egyes emberek öt métert képtelenek elmenni, hogy a kukába dobják a szemetet és ne maguk alá szarják azt: nehéz úgy látni, hogy rövid történet lenne az út a sürgető fejlettségig és nem épp csak egy köpésnyire vagyunk a legsötétebb időktől.

 77. András Telek

  András Telek11 hónapja

  Mert a kapitalizmus és pl. a kínai kommunizmus közös szerelemgyereke az ami elhozta végül ezt a környezetszennyező világot és az ember azt okolja mindig, akit tud. A jobb alternatívát már írták: zöld kapitalizmus, vagy kommunizmus, vagy mindkettő együtt. Kormányi szabályozás, környezetvédelmi, károsításmegszüntetési vezérelvvel.

 78. Attila Tóth

  Attila Tóth11 hónapja

  Mert a kapitalizmus csak pszihopátiásan tud működni!

 79. Gábor Pásztor

  Gábor Pásztor11 hónapja

  Nem kell utálni egyáltalán. Ahogy mások is megfogalmazták a lényeg hogy fel kell hívni a döntéshozók figyelmét a jelenségre akik tudnak tenni az ellen hogy visszaszorítsák az erőforrások elherdálását. A másik oldalon meg tudatos fogyasztók kellenek mert nyilván azt gyártanak és úgy amire igény van (bár ez inkább józan ész mint kapitalizmus)

 80. Random Kommentelő

  Random Kommentelő11 hónapja

  Hosszútávra nézve csak jobb alternatíva van, csak baszunk lemondani a kényelmünkről.

 81. SSLaziale

  SSLaziale11 hónapja

  Ezek az úgynevezett öko-kommunisták? Nem tudtam hogy ilyen van itthon is. Különben lehetne lázadni, persze... pl a síró-rívó indonéznek Indonéziában és akkor nem lenne tele a világtenger a sárgák meg Afrika mocskával. De ha drágáért van csak fapados, akkor hajrá, Mutti Merkel sincs messze, mióta bezáratták Fritzék az atomerőműveket és teleszarják szénnel a levegőnket, 3 év alatt 3 krónikus tüdőbetegségre derült fény a családban, pedig vidékiek vagyunk.

 82. Bicycle Repair Man

  Bicycle Repair Man11 hónapja

  Itthoni levegő nem merkelék miatt szar (széndioxid nem okoz tüdő betegséget...), hanem azért, mert a csórók nem kapnak jó minőségű tűzifát (magas a kén tartalmuk cserébe kicsi fűtőértékük van emiatt sokkal többet nyomnak el egy tél alatt) vagy egyáltalán nem is kapnak (vagy eladják a gazdagabbaknak) és szeméttel fűtenek. Vidéken ugyan olyan rossz a levegő( ha nem rosszabb), mint a városokban és az a legviccesebb, hogy Békés-megye nincs a legrosszabbak között egy fűtési szezonban pedig ott is sokan fűtenek szeméttel, mert alföldön van és a levegőbe jutó szennyezés jól széttud terülni és csak a legközelebbi dombosabb megyékben áll meg.

 83. Olivér Felsőbüky

  Olivér Felsőbüky11 hónapja

  Egy a probléma, hogy az Indonéz 1 főre jutó energia fogyasztása az kb. Hatoda egy európainak az afrikairól ne is beszéljünk. Persze azt hozzá kell tenni, az Ausztrálok és az amerikaiak viszik ebben a prímet.

 84. RSH_ Pederos

  RSH_ Pederos11 hónapja

  "napkiütések" 😂

 85. ThePoorfag

  ThePoorfag11 hónapja

  @cerbenkoc ja 56 találat összesen, ezek is mindenféle kencére ami megóv tőle

 86. Dávid Kollár

  Dávid Kollár11 hónapja

  Na jó, de mi ezen a vicces?

 87. cerbenkoc

  cerbenkoc11 hónapja

  RSH_ Pederos :keress rá, ez egy létező dolog. Nem leégésre gondol.

 88. tucatnev12

  tucatnev1211 hónapja

  Nagyon sajnálom, hogy Ausztriában élve nem velük, hanem a a bécsi tüntivel tudok együtt mozogni, amikor lehetőségem van rá. Ezek a fiatalemberek a saját és a gyermekeik jövőit féltik. Lehet, huncut dévajság nagy szavakkal belőni magukat a "politikai palettára", de értem, mit akarnak: ezeknek az embereknek egyszerre van tele a hócipőjük sok-sok (helyi, nemzeti és a globális szinten) mindennel. De kimennek az utcára és küzdenek a kihalás ellen. Remélem sok követőre találnak.