Apu poszthumán, transzhumán és szubhumán létformákról | 2019.09.18.

Apu azért iszik, mert te sírsz! Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton beszélgetése a Mika Tivadar Mulatóban.
Spotify "APU": open.spotify.com/show/3Pv0slVPbeKGjssFDGaPhr
iTunes "APU": itunes.apple.com/hu/podcast/puzs%C3%A9r-podcast-apu-az%C3%A9rt-iszik-mert-te-s%C3%ADrsz/id1457463995?mt=2
SoundCloud "APU": soundcloud.com/puzserrobert-862593617/sets/apu-azert-iszik-mert-te-sirsz
HU-gos "APU": hu-gos.info/lstPL_m5i4Bl8okmioycXqux5BuIhffO9yLo3.html
Facebook "APU": apuisziktesirsz/

Megjegyzés

 1. Heaven Crashing

  Heaven Crashing7 napja

  2:45 Dr Moreau

 2. Máté Horváth

  Máté HorváthHónapja

  spacebiff.com/2019/12/16/pax-transhumanity/

 3. djembello

  djembelloHónapja

  Fél órát hallgattam és minden másról beszéltek, piac , fogyasztói kapitalizmus ... de a téma az épp nincs átrágva.

 4. Zoltán Gabnai

  Zoltán Gabnai3 hónapja

  Ez a rész durván jól felépült a végére! Nagyon szép munka lett! :D

 5. Balázs Forgács

  Balázs Forgács3 hónapja

  A sorozatgyilkos legjobb büntije szerintem az volna, hogy a feltételezhető legfőbb vágyának a beteljesülése előtti pillanatban, megtartani haláláig..

 6. Attila Beleon

  Attila Beleon3 hónapja

  Szia Robi, Remélem eljut hozzád. Ez a kimérás téma nagyon érdekes, hallgattam Szegedi Egyetemen előadást a témában. Dióhéjban: Günander (vagy hermafrodita): természetben is előfordul. A genetikai állománya azonos, tehát ugyan arról az élőlényről beszélünk, de a sejtjeiben az egyedfejlődés során bizonyos sejtekben meghibásodnak szignalizációs útvonalak és nem kapcsolnak be nemi differenciálódásért felelős gének. Így a teste egy része hím a másik része nőstény. Lepkéknél ez nagyon szép. Kiméra: Egynél több genetika állomány található meg ugyan azon élőlényben. Ez is előfordul a természetben, sőt emberekben is van ilyen természetesen. Pl: iker embriók korai stádiumú fúziója. Ilyen embrióból képes kifejlődni életképes egyed, aki ráadásul szaporodásra is képes. Cikkek vannak róla hogy egy anya a váló per után genetikai tesztet kért, és kiderül hogy tényleg az "ex" az apa, de nem ő az anya. Vissza ellenőrizték, a kórházban minden rendben ment. Újra DNS mintát vettek az anyától nem stimmelt (a mintát száj nyálkahártyából vették). Majd vettek az alsó testtájából nyálkahártya mintát. Eredmény: mégis ő az anya, de az anyának más a genetika állománya lent és fent, mert volt egy ikertestvére, de fuzionáltak. Az állat-ember kimérák állatok, akikbe emberi őssejteket ültetnek hogy emberi szerv növekedjen benne. Tehát lesz egy disznó, aki disznónak is néz ki, meg van minden szerve, de van egy extra emberi veséje pl. Röviden ennyi és nem voltam teljesen pontos, meg ettől sokkal bonyolultabb a biológia, de ebből már látszik hogy ezek micsodák, és mi a céljuk. Egyébként tetszik a műsor.

 7. Shura Yashamaru

  Shura Yashamaru3 hónapja

  1:19:00 egész egyszeűen ezért kell a kiméra is, valószínű hogy egy élő valami működőképesebb szerveket tud produkálni mint amiket petricsészében növesztenének + lehet tenyészteni az uj fajt, tehát mindig lessz készen mikor kell.

 8. 6s ix9ni ne

  6s ix9ni ne3 hónapja

  1:27:00 körül egyszerre volt a bazmeg reakcióm Robival :D

 9. elod marton

  elod marton3 hónapja

  A “chimera” kutatasoknak soha nem a “keresztezes” volt a lenyege, legalabbis nem ugy agogy itt a FAM szerintem ezt elkepzeli. Tobb mint 30 eves gyakorlatrol beszelunk. A sulyos betegsegekre kitalalt modern gyogyszerek nagyresze humanizalt egereken vegzett kiserletekbol szarmazik. A kimera azt jelenti hogy egy allat genomjat az emberehez vagy mas fajhoz modositod, de csak azert hogy egyszeruen hasonlobb legyen a ket faj epigenetikaja, ergo azonos sorrendben allitson elo enzimeket, hasonlo legyen a hormonok termelese, stb. Attol meg hogy egy humanizalt eger genom az emberevel nem 92% hanem 98%-ban hasonlit, meg nem lesz egy eger emberszerubb. Egy banannal 50%-ban egyezik a genetikank. Pont az a lenyeg, hogy amitol embernek tartjuk magunkat az abban az 1%-ban van kodolva (sot, talan szazalekban igy nem is kifejezheto) es nem teremtunk embert egy disznobol, csupan azert mert neki is lesz Rh+/- vercsoportja. Az a diszno ott egy emberek altal hasznalt bio-eszkoz; o tovabbra is disznokent el, legalabbis ugyanugy mintha a vagohidra varna, mi pedig szamunkra fontos infokat szerzunk az emberekre tervezett kutatasokhoz, anelkul hogy embereken kelljen inhumanus kiserleteket vegezni, vagy hogy akar tobbet is artanank a disznonak, mintha csak siman sonkakent vegezne. Most ez a japan pelda kifijezetten nem tudom hogy mennyire van ferditve vagy nem, de az biztos, hogy a kimerakat nem medvedisznoemberek szorakozasbol valo kitenyesztesere talaltak ki. Most ezt nem akarom igy giccsesen kiforgatni, de teny, hogy nap mint nap emberi eleteket mentenek a kimerakon vegzett kutatasok eredmenyei miatt.

 10. TheInvisible55

  TheInvisible553 hónapja

  Attila, az "SZÚT", nem "SZUIT" a suit kiejtése, nincs i hang !

 11. BPI260

  BPI2603 hónapja

  És aki normálisan tartott háziállat húsát eszi, azzal mi legyen?

 12. Peter Pocz

  Peter Pocz3 hónapja

  Aspergereseket engednél orvosnak, Robi?

 13. Nemeth Laszlo

  Nemeth Laszlo3 hónapja

  Ez a Puzsér olyan mint a Berki

 14. shinarit

  shinarit3 hónapja

  Amikor semmit nem tudtok a robotikáról, mér beszéltek róla.

 15. idontgive mercesthethird

  idontgive mercesthethird3 hónapja

  Pöttyet későn jutott eszembe de : hu-gos.info/video/f6iccKnNdMfFYHU.html

 16. Péter Krisztián

  Péter Krisztián3 hónapja

  Nem értek egyet, hogy nem épült volna soha az emberi társadalom a pszichopátiás működés jutalmazására. Akkor Nero miért égette fel Rómát, majd tervezett bele sugárutakat. Akkor őrültnek tartották, pedig valójában, ha belegondolunk pszichopátiás jelenség, hogy szarik bele, hogy ég Róma... A pápák miért hirdettek milliókat vegzáló Szent Inkvizíciót? De akkor tovább megyek. A magyar nemesség, hogy bírt olyan rezignáltan távol maradni a török elleni háborúkból és belviszályokra koncentrálni, ha nem PONTOSAN ugyan olyan pszichopátiás működéssel bírtak, mint ma a CEO-k? Egy dolog történt, hogy most a közösségi médiák korában, jobban kibuknak ezek a jelenségek, mint régen, amikor még ha leírták volna újságba, se tudta volna elolvasni a népesség 90%-a.

 17. Hanga

  Hanga3 hónapja

  A pápák nem hirdettek milliókat vegzáló szent inkvizíciót. Összekevered a spanyol inkvizícióval, ami világi intézmény volt, és nem pszichopata, hanem mélyen pragmatista. A nemesség még nem maradt távol a török háborúktól.

 18. feketetükörben fehérmajom

  feketetükörben fehérmajom3 hónapja

  A céges tetoválás nem igazán tűnik pszichopata tünetnek, egy csoporthoz kötődés, bajtársiasság az pont az ellenkezőjére utal :)

 19. Gabor Botschner

  Gabor Botschner3 hónapja

  Pszichopatáknak irukandzsi kezelés , túlélés esetén 2 havonta ismétlődve !

 20. Csongor1ty

  Csongor1ty3 hónapja

  1:38:20 FYI: Egyszer Rocco azt hiszem azt nyilatkozta, hogy azért választotta ezt a szakmát, mert alapból egy beteg ember ("szexmániás"), és az utcán nem tudott anélkül végigmenni, hogy ne álljon be egy sötét félreeső helyre és ne elégítse ki magát. Nála ez nem is élvezet, munka is inkább csak félig. Számára ez valamiféle "terápia", hogy ne őrüljön meg. (Persze nyilván egyszerűbb ezt mondani, mint kezeltetni magát, de nem tudok ennél többet az ilyen típusú kényszerbetegségekről, az ezt körüllengő nehézségekről.)

 21. Péter Fliszár

  Péter Fliszár4 hónapja

  A kutatások szerint szemtől szemben, közelről 6-ból 1 ember tudta lelőni az ellenséget. Megvizsgálva a háborús hősöket, kiderült, hogy a hétköznapi életben sokkal nagyobb eséllyel lettek volna erőszakos bűncselekmények elkövetői, akár sorozatgyilkosok is.

 22. Ben

  Ben4 hónapja

  Rosszul latjatok, h pl a pszihopataknak, kell hogy legyen evolucios hasznuk. ·Elfelejtitek azt, hogyu egy olyan tarsadalomban elunk, amelyben a termeszetes szelekcio mar nem mukodik, ugyanis mar mindenkit - akar mestersegesen is eletben tartunk. Ebbol kifolyolag ha kikapcsoljuk a termeszetes szelekciot, egyre nyomorultabbak es primitivekke valunk, ugyanis igy az emberiseg termeszetellenesen elkorcsosul.

 23. CallinicusHu

  CallinicusHu4 hónapja

  Az uraknak szerintem tetszene a Battlestar Galactica.

 24. Monika Koncser

  Monika Koncser4 hónapja

  The Island of Doctor Moreau...

 25. Laszlo Garamszegi

  Laszlo Garamszegi4 hónapja

  A céggel kapcsolatban. Tényleg emberi jogokat és felruházott személyiséget kap. Pl ő a “jogi személy”. Orvos műszer bizniszben az akkreditáló cég neve “notified body” azaz “teste” van. Egy cégnek így van személye és teste. Mindeközben az ezeknél dolgozó embereket a költségvetésben mint “head count” szerepeltetik. Csak feje van.

 26. Laszlo Garamszegi

  Laszlo Garamszegi4 hónapja

  Van egy tudomány terület. Úgy nevezik hogy “human tissue engineering”. Ennek egyik ága az, hogy mesterséges módon emberi szövetet előállítani genetikailag módosított állatokban. Nem ez az egyetlen ága.Valóban folxnak már kísérletek az emberben belül fejlesztett szövetet épiteni. Pl. izom szövetek között kifejlesztett csont.

 27. Laszlo Garamszegi

  Laszlo Garamszegi4 hónapja

  Alapból a pszichopatát mint magasan intelligens lényt járjátok körbe. Sok pszichopata valóban az. De nagyon sok megmaradt az anyag szintjén amit lehet ösztön allatkent hívni pl. Nekem ez a definíció szűk. A világ működik az anyag szintén, az élet szintjén, az intelligencia szintjén es a művészet szintjén. Ezek egymás fölé épült egyre komplexebb struktúrák. Kinek milyen szinten folyik az élete olyan szintű pszichopata lehet.

 28. Levi Smith

  Levi Smith4 hónapja

  Az evolúció jutalmazza a pszichopátiát? 😂 Ez olyan mintha azt mondanank: az albínókat, a Sziámi ikreket, és az autistákat is jutalmazza az evolúció, mert vannak.... 🙄

 29. Aradebil

  Aradebil4 hónapja

  vigyázat sün! egyébként a történeti hitelesség kedvéért a sun meme 2009-es

 30. Gabor Bacsfalvi

  Gabor Bacsfalvi4 hónapja

  Oscar Pistorius indult a 2012-es (normal) olimpian es 16-ik lett 400m-en, es jelenleg is bortonben van a baratnoje megoleseert, a tobbi stimmelt :)

 31. Ákos Zoboki

  Ákos Zoboki4 hónapja

  Szokott lenni valami Facebook esemény például, vagy valami ami alapján tájékozódni lehet, hogy mikor vannak Puzsérék ezen a szórakozóhelyen? Köszönöm!

 32. Attila Bognár

  Attila Bognár4 hónapja

  Sajnos nincs igazatok az evolúciós szelekciót illetően, AZ ugyanis az emberiség esetében nem érvényesül tisztán! Az emberiség a "humánum" nevében szembemegy az evolúciós szelekcióval, és kollektíve megvédi/őrzi attól a hibás egyedei jelentős részét! Ezáltal pedig megengedi még azok tömeges "újratermelődését" is... Pl. ugye a legerősebb szarvasbika nemz utódokat az összes nősténynek (mint "hárem" - ehhez képest a "leggyengébb" férfiak pont a leggyengébb nőkkel nemzenek utódokat, akiket pedig tovább véd a közösség - kezdve a csecsemők védőoltásaitól - (legalább) az "állami gondoskodás" végéig - amelyet "ivarérett" egyénekként hagynak el, azonnali továbbszaporodásra készen - jellemzően a hasonlóan védett embertársaik körével. EZZEL NEM minősítem ezt a folyamatot, csupán rámutatok az evolúció erőteljes humán korlátozásának a tényére!

 33. Fanni Eszter Molnár

  Fanni Eszter Molnár4 hónapja

  Komolyan ezzel jöttök, hogy a kisállatot családtagnak tekintők a probléma? Ne már... Ötven éve is ugyanerről cikkeztek Amerikában, ha nagyon akarjátok, megkeresem. Ez egy olyan jelenség, ami mindig is volt és lesz. És honnan tudjátok, hogy az így gondolkodó emberek mekkora hányada vega vagy vegán? Szerintem simán lehet, hogy a nagy részük pont olyan kínzásnak tartja a nagyüzemi állattartást, mint ti. Annyira jó, amikor így általánosítotok....

 34. Kertész Kristóf

  Kertész Kristóf4 hónapja

  Végre!

 35. BarbarossaFritz

  BarbarossaFritz4 hónapja

  Nem kapcsolták össze a műsor két pontján elhangzott állítást, mi szerint ha a pszichopata gyilkol és kínoz, nincs bűn, mert nem érez bűntudatot, annak ellenére, hogy valakinek iszonyú szenvedést okoztak. Ellenben, ha a szexrobotot megerőszakolja egy nem pszichopata, akkor az az elhangzottak szerint erőszak - vagyis a bűn - , annak ellenére, hogy szenvedés nem járt vele. Így viszont, ha a szándék hozza létre a bűnt nem csak akkor történik meg, ha tökéleteshez közel járó szexrobotokat verünk össze, de amikor ezt kicsit fapadosabb verzióval csináljuk, amikor a Red Dead Redemptionben összeverjük és krokodil elé vetjük a feministát, a GTA-ban végigszáguldunk egy óvódás csoporton, vagy egyszerűen az Age of Empires-ben lemészároljuk ellenfelünk erőforrásait előállító parasztokat. Sőt utóbbi esetben a sorozatgyilkosoknál is bűnösebb tömeggyilkosokká lettünk. Mivel ez így aligha stimmel, a két kiinduló állítás közül legalább az egyik, de leginkább mindkettő erős korrekcióra szorul.

 36. nemderogatorius

  nemderogatorius4 hónapja

  Megfejteni vélem a pszichopátia és a mesterséges intelligencia kapcsolatát (na jó, ez egy meglehetősen légbőlkapott, de legalább elgondolkodtató elmélet lesz): Az MI fejlesztéseket az üzletileg sikeres pszichopaták forszírozzák és pénzelik, hogy létrehozzák a tökéletes közvetítőt köztük és az átlagemberek között. Ha a pszichopata Isten, akkor a robotok az ő angyalai. A robot tökéletes pszichopata, csak annyival kevesebb mesterénél, hogy nincsen egója, így bármilyen utasítást végrehajt. Másrészt képes az emberi érzelmeket tökéletesen mímelni (legalábbis azt, amit alkotói érzelemnek gondolnak), és közben nem szorong, mint egy valódi pszichopata. Ezért kiválóan alkalmas lesz arra, hogy birtokosának manipulációit az emberi társadalomba beépülve kivitelezze. A pszichopatának pedig csak a robottal kell kommunikálnia, ami felszabadítja őt az érzelmek megjátszásának nyűge alól.

 37. Gábor Kapitány

  Gábor Kapitány4 hónapja

  En valszeg ot fogom megvenni :) : hu-gos.info/video/erWBsam0YtWWgoU.html Mindenkinek ajanlom: www.bitchute.com/video/M3LlYQ-Ea08/ Working theory. Az elso 5 reszt is erdemes megnezni, hogy hogyan jutott el a teoria eddig...

 38. barmicvo

  barmicvo4 hónapja

  a konyvelo 4 napja egy letezo konyv? keresem de nem talalom

 39. L4sz10

  L4sz104 hónapja

  Nem hiszem. Elvileg nem könyv, hanem novella, és az igazi címe Négy nap egy könyvelő életéből, de vsz csak FAM agyszüleménye, amiben az elborult gondolatokat megfogalmazhatja.

 40. Tamás Kun

  Tamás Kun4 hónapja

  Azért vicces hogy Puzsér okoskodik hogy milyen gyarló a fogyasztói társadalom, milyen körülmények uralkodnak a vágóhidakon és egyéb üzemekben, közben ő szintén zabálja a HÚST. Bort iszik vizet prédikál.... A macska és a kutya teljesen más, eleve evolúciós okai vannak hogy miért áll oly közel e két állat az emberhez, legalább is a Földünk ezen szegmensén, más kultúrkörökben a kutya - macska étel. Dr. Csányi Vilmos ezt jobban kifejti könyveiben. Értem én hogy Puzsér szerint ez ellentmondásos, csak ne egy olyan ember ossza a témában az észt aki maga sem veti meg a húst, szemmel láthatóan sem.

 41. László Bárány

  László Bárány4 hónapja

  A kutya meg a macska a kínai kultúrkörben élő emberekhez állnak a legközelebb. Egészen az emésztőrendszerükig képesek áthatni őket.:-P

 42. Videogamearcade

  Videogamearcade4 hónapja

  a Hajdú Péter is egér hasnyálban ôs emberi sejtbôl született ?

 43. Alaque McBass

  Alaque McBass4 hónapja

  az oroszlántestű asszonyra felizgultam

 44. Viadomo Tekidia

  Viadomo Tekidia4 hónapja

  Igazi bestia lehet az ágyban XD

 45. nemderogatorius

  nemderogatorius4 hónapja

  Mindenkinek ajánlom figyelmébe az alábbi dokumentumfilmet a pszichopátiáról (angolul): v=60vK6Uw9sSE A végén a transzhumanizmus témáját is érinti. Számomra a legérdekesebb tanulságok a következők voltak: -A pszichopátia veleszületett állapot, viszonylag jól diagnosztizálható, nem kezelhető, sőt, a terápiás kísérletek rontottak a helyzeten; -A vizsgálatokat többnyire elítélt bűnözőkön végzik, a nem-bűnöző pszichopatákról nincs sok adat (pedig elsősorban erre lettem volna kíváncsi); -USA-ban és/vagy az Egyesült Királyságban (nem emlékszem pontosan, melyikben) törvény tiltja a gyerekeken végzett pszichopátia tesztet, annak ellenére, hogy ennek nagy társadalmi haszna lenne; -Javasolják, hogy a jövőben agyba beépített chippel kezeljék a betegséget (ez inkább csak az álmodozás kategória).

 46. Albert Mészáros

  Albert Mészáros4 hónapja

  Ha a Nature-ben megjelent, azt kb azt jelenti, hogy az amcsi, orosz és kínai titkos laborokban már 5-10 éve megcsinálták, sajnos. Harari is írja, ezzel addig nem tudunk mit tenni, amíg nincs globális, betartható szabályozás, mert örületes hátrány nem foglalkozni ezekkel, ha közben a másik fél csinálja.... és nem gazdasági hátrány, hanem túlélési, sajnos.

 47. Balázs Reznyák

  Balázs Reznyák4 hónapja

  Mikor elolvastam a címet, akkor a szubhumán szóról azonnal Berki Krisztiánra asszociáltam.

 48. Puncibaszó 1972

  Puncibaszó 19724 hónapja

  - "5,4,3,2,1, kezdünk!" - "Jó estét kívánok a tévénézőnek, 2032 szeptember huszonegyedikén kedden, legfontosabb híreink következnek egy percben: Eltemették Puzsér Róbert egykori főpolgármestert, aki lipótmezei szobáját magára gyújtva a felismerhetetlenségig összeégett, miután fény derült ügynökmúltjára. Az eseményen beszédet mondott Doktor Farkas Attila Márton, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, aki megemlítette, hogy bár az első Toroczkai kormány óta eltávolodtak ideológiailag egymástól, mindig szívesen emlékszik a közösen eltöltött időre amit soha nem fog elfelejteni. Orosz titkosszolgálati információk szerint Puzsér ügynöki kapcsolatait felhasználva megrendezte saját halálát, és Izraelbe távozott Vona Gábor, Gulyás Márton és Bayer Zsolt után. Bécspozsonyban értekeztek a Visegrádi Únió külügyminiszterei a tagság bővítéséről Olaszország és Bajorország miniszterelnökeivel. Az EU szétesése óta gazdasági lejtmenetben lévő országok számára a kontinens ipari centrumának vérkeringésébe való becsatlakozás tűnik az egyetlen kiútnak, ám ehhez meg kell felelniük a konvergencia kritériumokban lefektetett feltételeknek. A fővárosban a csúcs miatt útlezárásokra kell számítani. Beiktatták hivatalába Kína első színes bőrű elnökét a Kelet-Afrikai Prefektúrából származó Feng Xiao Ungabawangut, akivel a választásokat megnyert Rendszerváltó Párt második ciklusát kezdheti meg a kormányzásban. Az új elnök kiemelte a kínai népesedési modell adoptációjának sikerét, amivel rövid időn belül sikerült visszafordítani a 10 éve még megállíthatatlannak gondolt túlnépesedési tendenciákat a fekete kontinensen. Ismét kijutott a Magyar Labdarúgó-válogatott a soron következő Európa Bajnokságra, miután tegnap este 4:0-ás győzelmet aratott Románia ellen. Az eredménnyel már matematikailag is behozhatatlan előnyre szert tevő címvédő soron következő meccsét október nyolcadikán rendezik."

 49. Csaba Szabó

  Csaba Szabó4 hónapja

  Ebből egy Hearts of Iron 4 modot kéne csinálni :D

 50. László Erdész

  László Erdész4 hónapja

  Vannak olyan kutatások hogy már hogy az idegrendszert idegsejteket elektronikai hálózatokkal összeházasítsanak először elektronika utána telepítik a biológiai részt.

 51. László Bárány

  László Bárány4 hónapja

  Ameddig Ti itt szarakodtok, addig a Berki már a disznóemberekre méretezett Budapest mellett kaNpányol.

 52. Gyuri Negulescu Marconi

  Gyuri Negulescu Marconi4 hónapja

  a buntudat pontosabban a lelkiismeret nem szabalysertes okozata hanem transzcendens kategoria

 53. Csaba Gódor

  Csaba Gódor4 hónapja

  miniagyak kimaradtak ? qubit.hu/2019/09/04/miniatur-emberi-agyakkal-kiserleteznek-a-nemzetkozi-urallomason

 54. LordSerion

  LordSerion4 hónapja

  Nem olvastátok sosem még, hogy Noé idejében bukott angyalok hibridizáltak emberekkel? Akkor se volt jó vége, most sem lesz.

 55. John1208

  John12084 hónapja

  Nemsokara megszuletnek a "Furcsa Amcsik" ha valaki tudja mirol beszelek :D

 56. Balázs Bé

  Balázs Bé4 hónapja

  Az emberállat-állatember megosztás szerintem pont fordítva van. Az összetett szavaknál az előtag a jelző. Pl.: a versenyautó egy jármű, míg az autóverseny egy sportrendezvény. Így az emberállat alapvetően állat. A khiméráknál meg úgy gondolom, hogy a fej a döntő, hogy az mi, hogy ott megtalálható-e az emberi lényeg. Tehát az egyiptomi állatfejű istenségek az emberállatok, míg a mezopotámiai állattestűek pedig állatemberek.

 57. Zoli Kis

  Zoli Kis4 hónapja

  22:00 Robi agyad XDDDDDDDDDD

 58. Szele Balázs

  Szele Balázs4 hónapja

  Robi megint bizonyítja, hogy a gazdasági ismeretek hiánya továbbra is a legnagyobb gyengesége, és ezt a benne tátongó űrt szofizmussal, meg sehová nem vezető, semmit meg nem magyarázó üres bölcsészkedéssel tölti ki. A piac nem bomlasztja a társadalmat. Az tartja össze. Az embernek van egy alapvető, egyetemes gazdasági magatartása ami nem más, mint a CSERE. Ismétlem, a CSERE, nem a kapitalizmus. Az ember nem tudja minden egyes szükségletét önmaga egyedül előállítani ezért mindenki azzal foglalkozik amiben a legjobb, és a foglalkozásuk produktumát elcserélik olyan javakra, amelyek előállításában nem jók. A piac nem más mint ezen cserefolyamatok összessége. A CSERE eleve magában hordozza a magántulajdont, hiszen hogyan cserélsz el olyasvalamit, ami felett nem rendelkezel? Mivel többen űzik ugyanazt a foglalkozást, ezért kialakul egy verseny is. Ezek mind természetes, organikus jelenségek, nem lehet őket meghaladni, bármit is találnak ki ráérős, unatkozó romkocsmabölcsészek...

 59. Szele Balázs

  Szele Balázs4 hónapja

  @jgiposjt gdgara Nem a cserekereskedelemre gondoltam. Ugyanaz megy most is, csak óriási katalizátorként megjelent a pénz intézménye, ami csak méghatékonyabbá tette.

 60. jgiposjt gdgara

  jgiposjt gdgara4 hónapja

  Csakhogy már nem a cserekereskedelem a gazdasági berendezkedés, hanem a globális kapitalizmus. Robi erre reflektàlt sztem

 61. Gábor Guóth

  Gábor Guóth4 hónapja

  Tisztelt Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton! A mesterséges intelligenciáról, amit manapság annak neveznek, azok csak marketing megnevezés az intelligencia immitálása gyorsan számoló automatakkal. A valós mesterséges intelligencia megjelenése várhatóan, csak a quantom számítógép vagy a pozitron számítógép megjelenésével várható. A felső sorokkal szeretném igazolni a megérzéseiteket a mai inteligenciát immitáló algoritmusokról. Offtopic: Sajnálom, hogy a polgármester jelöltésged lényegét kevesen értik meg és kitartást kívánok! Szeretem a munkáságotokat követni és további sok sikert kívánok.

 62. Emmerich August

  Emmerich August4 hónapja

  Azok a pszichopaták akik nem gyilkolnak sokkal félelmetesebbek mert képesek hatalmat felhalmozni. Nem minden pszichopatának kényelmetlen az álca, sőt! Minél inkább meg tudják győzni a körülöttük lévőket arról hogy mennyire normálisak, nekik annál jobb. Annál több embert tudnak manipulálni ahogy hatalmat szereznek.

 63. Fallen Angel

  Fallen Angel4 hónapja

  Fel merül a kérdés 🙋 A robot nőből csinált konkrétan Egy elmebeteget a feltalálója....

 64. Fallen Angel

  Fallen Angel4 hónapja

  A gép bonyolultabb mint az ex machina A gép olyan kell legyen Mint a mátrix filmben És az lessz a következő Civilizáció baja

 65. Gábor Tudós

  Gábor Tudós4 hónapja

  FAM! Öreganyám csengettyűzött állandóan Karácsonykor, hogy jön a kisjézus.

 66. Gábor Tudós

  Gábor Tudós4 hónapja

  @Attila Márton Farkas Jajaja. Mao-zubbonyban.

 67. Attila Márton Farkas

  Attila Márton Farkas4 hónapja

  Itt a KisJézus csöngettyűzik, hogy jövel.

 68. Zoltán Pető

  Zoltán Pető4 hónapja

  12:50: nem a pszichopatáknak van evolúciós haszna, hanem magának a mutációnak! Ez néha véletlenül pszichopatát okoz, máskor pedig okozhat olyat ami az adott populációnak az adott környezetben (véletlenül) hasznos lehet. Hogy mi a hasznos és haszontalan, csak utólag derül ki. (Kicsit groteszk, de csak a gondolatmenet befejezéséhez és érdekességképp: eljöhet a nap, hogy hasznossá válnak a pszichopaták - a gáláns evolúción ez "nem múlik", újra és újra esélyt ad ennek a "mintázatnak" (mém/gén) - de nem azért feltétlen mert eddig hasznos lett volna, hanem mert nem különbözik annyira a többi mintától, hogy ne jöhetne létre mutáción keresztül.) Amúgy kíváncs lennék erre mit mondana Robi/FAM.

 69. Nemeth Laszlo

  Nemeth Laszlo3 hónapja

  Akkor az evolúció őrült! Folyamatosan próbálkozik és sohasem jön be. De nem hadja abba.

 70. Árpád Varga

  Árpád Varga4 hónapja

  1:18:56 - Nocsak. instagram.com/p/B2lkeZcHMHo/