A szőlő és a meggy Márka is a kukoricától édes

A kukoricaföldtől indulva néztem végig az izocukor gyártás lépéseit, majd a Márka üdítőitalgyárban azt is megmutatták hogyan kerül be az izocukor az üdítőkbe.
A videót a Felelős Élelmiszergyátók Szövetsége, a FÉSZ, valamint a HelloFood támogatásával készült és azt hivatott bemutatni, hogy az élelmiszerlánc minden egyes láncszemére szükég van ahhoz, hogy a fogyasztók a végén valóban minőségi termékeket fogyaszthassank.
#hogyankeszul #vlog #izocukor

Megjegyzés

 1. Zita Zakupszki

  Zita ZakupszkiHónapja

  Kukorica glutén... amikor először mondta akkor mondom jól van, lányos zavarában rosszul mondta, de amikor már többszer ezt mondta akkor már a falnak mentem... én értem hogy fehérjét akart mondani, de annak nem szinonímája a glutén! A glutén alapvetően nincs benne a gabonákban, főleg nem a kukoricában! A glutén úgy alakul ki, hogy amikor a gabonaőrlemény közvetlenül keveredik vízzel, akkor a keményítőgranulátumokhoz kapcsolódó prolamin és glutelin molekulák leszakadnak, majd utóbbiak között a vizes közegben új diszperziós kötések alakulnak ki, amelyel kialakul a glutén. Ennek kialakítására kizárólag a búza, tönkölybúza, rozs, árpa és zab, illetve ezek hibridjeinek prolaminja és glutelinje alkalmas! A kukorica egyébként pont emiatt, hogy nem képes kialakítani ezt a glutén szerkezetet, kiválóan alkalmas a gluténmentes termékek gyártására. Nem értem, hogy lehet egy szakmai ismeretterjesztő videóba egy olyan embernek adni azt a feladatot, hogy mutassa be a gyártástechnológiát, akinek az adott témában semmi szakértelme nincs! Legközelebb, ha ilyenben venne részt, akkor szíves figyelmébe ajánlanám a gabonaipari szakkönyveket, mert egy ilyen típusú videóban ekkora baromságot mondani nagy felelőtlenség, hisz ráadásul egy allergénről beszélünk, ami pont kifejezetten az ő alapanyagukban nincs!

 2. András Br

  András BrHónapja

  Ők is csak a kötelességüket teljesítik, élni szeretnének, ezért gyártják az egészségromboló terméket. Ha nem veszed meg a terméket, akkor leállnak vele. Ne vedd meg és megoldottuk !

 3. János Bohus

  János BohusHónapja

  Akinek van elég esze ,az vizet iszik.A többiek meg úgy mérgezik magukat ahogy akarják,ők úgy is vannak elegen.

 4. Gergő Gergő

  Gergő GergőHónapja

  Kár hogy a jóóóó szabadegyházai "illatot" nem lehet a videón érezni:))))))

 5. Mr. Carl

  Mr. CarlHónapja

  látom ismét összefújta a szél a diplomás dietetikus élelmiszermérnököket a komment szekcióban. gondolom ezek az emberek szűrt esővizet isznak agyagbögréből :)

 6. tranelarod

  tranelarodHónapja

  Kukorica szirup (izo cukor) A kutatások egyre több káros hatását fedezik fel ennek az édesítőszernek. A számtalan egészségre gyakorolt hatása közül az egyik legveszélyesebb a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup emésztésre gyakorolt hatása. Ráadásul egy tanulmány szerint a kukoricaszirup rendszeres fogyasztása az egyik leggyorsabb módja az egészséged leépítésének.Hozzájárul a máj elzsírosodásához, megterheli és lassítja a máj működését, gyorsítja a zsírlerakódást. Ezekben van a legtöbb magas fruktóztartalmú kukoricaszirup - tehát jobb, ha odafigyelsz, mennyit fogyasztasz ezekből az ételekből és italokból! Szénsavas üdítők Nem 100%-os gyümölcslevek Ízesített joghurt Fagyasztott joghurt Gyümölcskonzervek Szószok, öntetek Instant levesek Reggeliző pelyhek Kávéízesítő Milyen káros következményeket okoz a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup fogyasztása? Íme! Magas vérnyomás Magas koleszterintszint Inzulinrezisztencia Genotoxikus hatás a vastagbélre (a testi és ivari sejtek örökítőanyagára hat, megváltoztatja a DNS által tárolt genetikai információt) Hasnyálmirigy rák Elhízás Agyműködési zavarok Zsírmáj Krónikus veseelégtelenség Szív- és érrendszeri panaszok Anyagcsere problémák

 7. tranelarod

  tranelarodHónapja

  facebook.com/mihaly.bekes.5/posts/2882418968467707

 8. ezmegki1

  ezmegki1Hónapja

  mindig a minőséggel jönnek.látták ezek valaha is az igazi minőséget,ami 20on éve volt?

 9. Pig Guinea

  Pig GuineaHónapja

  EZ a duma, hogy az oldott állapot miatt használják :D Nem kérem, a répacukor annyira drága, hogy ma már luxuscikk mint adalékanyag! A kukorica rohadtul olcsó. Ráadásul az a hulladék amit ilyenre felhasználnak még olcsóbb is, mint ami csemege kukoricaként megy emberi fogyasztásra. MAgyarországon vezető halálok az emésztőszervi rák, de itt egy adalékanyag sincs tiltva amit az amcsik már 30 éve sem használnak!

 10. Balage78Szfvar

  Balage78SzfvarHónapja

  @Sztrogoff Mihály nálunk a NERlovagok vágóhid állatgyártó üzemei 60-80%ban AMERIKAI IMPORT GMO szójával basszák szegény "magyar" 4-2lábúakat.Ki kéne minden,kionek költözni mfalura,tanyára saját művelésű kerttel,úgy kerülhetnénk el FIDESZ főnökeit IZAEL-USA GHOI-olaj-gáz-urán-rákkeltőédesitőszer-szinezék-aroma-hizlaló-rákkeltő gyorsankiirtó lobbit

 11. Sztrogoff Mihály

  Sztrogoff MihályHónapja

  Nah persze, mert az amcsi élelmiszerek olyan egészségesek. Nálunk GMO mentes élelmiszerek vannak, az amcsiknál nem. Nálunk a hízó állatokat nem lövik injekcióval, az amcsiknál igen. Igen jól(túl?) táplált társadalmuk van. Példa értékű ugye? ...jah, nem!

 12. PetiDVTK

  PetiDVTKHónapja

  Jó videó! :) Mondjuk Szabolcstól ez a menza gáz, meg hogy <a href="#" class="seekto" data-time="248">4:08</a>-nál szerinte ez bőséges. :)

 13. dell kort

  dell kortHónapja

  És régebben sokkal finomabb is volt.... most egy kalap sz@...r... Mű az egész!!!! Aki régen ivott ilyet, az tudja!

 14. Schlossmann-Bándy Gabrielle

  Schlossmann-Bándy GabrielleHónapja

  @László Dénes ja, vagy nyilván arról

 15. László Dénes

  László DénesHónapja

  @Schlossmann-Bándy Gabrielle Nyilván a "márka" üdítőitalról... Vagy lehet, hogy a szántóföldről!? Vagy a traktorról...

 16. Schlossmann-Bándy Gabrielle

  Schlossmann-Bándy GabrielleHónapja

  bocsi, mire gondolsz. nem értem, hogy miről(!) szól a mondat

 17. 2a

  2aHónapja

  Csaba hogyan jut el ennyi helyre ? Ő csak egy HU-gosr ?

 18. Ha nagy leszek

  Ha nagy leszekHónapja

  Csabának a Discoveryn van tvműsora, szóval nem "csak egy" HU-gosr, bár nem tudom 2020-ban hogy lehet lecsakozni a HU-gosot...

 19. Adamyno

  AdamynoHónapja

  Jó volt. Ennek örömére iszom egy Márkát :D Talán a PLA-ra gondoltak mint lebomló "műanyag" kukoricából?

 20. Kazuto

  KazutoHónapja

  Félelmetes mennyi "gyülölködő" "rosszindulatú" "Álszent" komment van itt. Adott egy ember aki bemutat egy gyártártási folyamatot, és erre a megváltó nép, elkezed mindent össze írkálni, hogy milyen rákkéltő, meg stb. Ha valaki olyan egészségesen akar enni menjen ki a mezőre és rágjon füvet... Jaj, sajnálom, de már az sem egészséges. Gyülölködhet mindenki meg ámuldozhat hogy milyen egészségtelen, de álszent módon mindenki meg issza a pepsi-t, coca cola-t, hell-t, meg veszi a chipset, vagy a kenyeret, amiből egyébként lehet kapni kukorica kenyeret is. Azért gyártják mert van rá kereslet, ahogy a gyógyszerekre, és élelmiszerekre. Ennyi erővel szidjátok a vízműveket mert sok helyen minősíthetetlen a víz minősége és stb.

 21. Kazuto

  KazutoHónapja

  @János Bohus Rám gondoltál?

 22. János Bohus

  János BohusHónapja

  Az a szomorú hogy sokan vagytok akik ennyire "okosak "mint te!

 23. Kazuto

  KazutoHónapja

  @tranelarod Könnyű azon percen bárkit "butának" titulálni. Sehol nem írtam egy szóval, hogy akármi is egészséges lenne. Alaposabb megfigyelés után látható ahogy idéző jelbe raktam azt a három szót az elején, mivel biztosra nem tudtam eldönteni, hogy melyik mikorra tudna biztos értelmet nyerni. Természetesen végig olvastam a kommenteket mielőtt posztoltam, és az olyan, hogy "A börtönben is ezt igyátok" és a "kedves Csaba miért csinálja ezeket/ezt (pontosan nem emlékszem) biztosan csak a nézettség és pénz miatt" célzatú kommentek szerintem alá támasztják a mondandóm, ha nem is a "gyűlölködést" akkor a rossz indulatot. Az álszentséget gondolom el sem kell magyarázzam. Minden nap vásárolnak az emberek boltban, úgy az energia italokat mint chipseket vagy kólákat vagy stb. A mai világban nincs olyan ami ne lenne adalék mentes vagy ha van is az akkora áron, hogy magyar ember fizetése nem győzné. Persze könnyű azon percen "butának" titulálni akárkit is, anélkül, hogy megkérnéd a pontosabb ok fejtésre, hogy miért is gondolja úgy.

 24. tranelarod

  tranelarodHónapja

  Buta vagy sajnos. Nem gyulolkodes az, hogy leirod, a kukoricabol keszult cukorszirup egeszsegtelen es olcso. Ezek tenyek sajnos. Olvass kicsit utana a temanak es igen, kerulni kell ezen kivul a chipseket es energiaitalokat is es ugy altalaban a feldolgozott elelmiszereket is, mert belproblemakat okoznak, ezzel pedig kicsinalnak. Szeles konszenzus szerint azt szoktuk mondani, az az ember, akinek a belrendszere nem egeszseges, az gyakorlatilag beteg ember. Nem veletlenul egyre tobb a diabetes, IBS, Chrone beteg, astmas beteg, etc. Nem az a kerdes, hogy meddig elsz, hanem milyen eletminosegben.

 25. zsO_oCaa

  zsO_oCaaHónapja

  Érdemes a Dunaújváros-SZFV útvonalon meglesni ezt a gyárat, néha olyan bűz szokott lenni, hogy elviselhetetlen lenne az autóban, ha nem állítom be belső keringetésre a szellőztetést :) ez azért érdekes és egy szó sem esik róla sajnos

 26. Balage78Szfvar

  Balage78SzfvarHónapja

  minr régen SZABADEGYHÁZAn vagy KISBÉRen vagy BALATONFŰZFŐn vagy a szfvárifdiesz szariszapmaffia védetterületre elrakásai óta már SZFVÁRon az elkerülő út közelében is (NAtura2000esterület mellé+viznyerő helyek mellé nyomja fideszmaffia az olasz szlovén szerb horvát import fémes hormonos SZARISZAP SZENNYVIZISZAPot kőszállitó nyilt félpótkocsijú kamionokkal)?

 27. tomasz

  tomaszHónapja

  Még jó tízen éve ért az első megbotrkánkozás, amikor a régi idők Márka üccsijét elsőként telenyomták az olcsó édesítővel, maga a borzalom. Aztán megtalálták ezt a még annál is olcsóbb izocukrot, és mindenben ez van. Ezzel párhuzamosan szinte csak a pet palack van, a jó ég tudja abból is miket old ki ez a mocsok. Ami viszont elgondolkodtató és szintén szomorú, hogy soha nem mondják ki, hogy pl. üdítőital, vagy paradicsom, kenyér, virsli, stb. hanem mindig csak úgy említik, hogy "a termék". :-(

 28. Balage78Szfvar

  Balage78SzfvarHónapja

  @Sztrogoff Mihály sőt a normál kirstálycukrot MÉSZ-szel fehéritik ami lerakódik erekben..ér-el-meszesedés..de pár éve valamelyiik gyármegszerzőgeci kakaószinezékkel hamisitotta fehérbúől a abrnacukrot is,ahoygan barnakenyeret a fehérkenyérből is

 29. Balage78Szfvar

  Balage78SzfvarHónapja

  @Sztrogoff Mihály de a rákkeltő hatása gigasokszor akkora

 30. Sztrogoff Mihály

  Sztrogoff MihályHónapja

  @Sol Solis Pusztán helyesbítettem egy téves megállapítást. Miféle profit? Nem értem ezt a katyvaszt. Fizetésből élek, nem profitból. De helyesbítek ismét. Kb a huszadik században terjedt el a kristály - répa - cukor. Ergó piszkosul nem ették mindig. Mellesleg volt időszak, amikor azonban általad agyon ajnározott természetes(?) kristály cukrot is felettébb egészségtelennek tartották. A kukorica semmivel nem halottabb, mint a cukor répa. Nem mesterséges katyvasz, szántó földön terem akár csak a cukor répa. Ez a gond, hogy mit tudod Te. De elmondom, a cukorban semmiféle vitamin nincs. Édes anyámat meg majd üdvözlöm a nevedben.

 31. Sol Solis

  Sol SolisHónapja

  @Sztrogoff Mihály Tök mindegy. A kijelentésed elárulta, hogy neked csak az számít, hogy a profit legyen minnél nagyobb. Gondold át mégegyszer, mit is pártfogolsz. Mesterséges szarok mind! Józan paraszti ésszel fel nem foghatóan és feleslegesen agyonbonyilított, az #ÉLŐ ÉLELMI_#SZER_T alkotórészeikre degradáló technológiával feldogozott hulladékok. Csak hogy nagyobb legyen a profit. Az meg mindegy, hogy lehetnek ezeknek a műszaroknak káros mellékhatásaik. Csak nagyobb legyen a haszon... A jó büdös tetves geci anyjába annak aki ehhez bármiven is hozzájárul! Nekem a paraszti kertekból, sok kis termelőtől összegyűjtött (tudod, sok kicsi...bla-bla-bla) cukorrépából készült egészségtelen cukor is jó lesz. Annak idején is ettől, meg a valódi gyümölcstöl NEM A MŰSZAROKTOL volt jó.A cukor legalább egy élő valamiből készült, inkább az, mint valami lombikból elővarázsolt katyvasz. Cukrot meg kb mindíg is ettek az emberek, mégse haltak ki. Csak nem kell azt is iparilag szétbombázni, kivonni belőle a vitamint vagy mittomén...

 32. Sztrogoff Mihály

  Sztrogoff MihályHónapja

  Az izocukor jóval drágább, mint az édesítő szerek. Pl az aszpartám vagy 200x édesebb mint az izocukor, ergo kétszázad rész elegendő belőle.

 33. maria Gyebnar

  maria GyebnarHónapja

  A videó nagyon tetszett, de a "végtermék" már messze nem az igazi!!!

 34. Luca Csehi

  Luca CsehiHónapja

  A videó ismét remek. Arra meg fogadnék, hogy az itt kommentelő "élelmiszermérnökök" fele már megvette a mai energiaitalát vagy zéró coláját.

 35. Joe Don

  Joe DonHónapja

  De kurva okos vagy mucikám, ha eszed nőtt volna pina helyett lehet még komolyan is vennének...

 36. Daimahu

  DaimahuHónapja

  Forró PET palack, műanyag. Gyümölcs? :-))) Ez az ami nincs a gyárban, csak aroma meg adalék. Ennek a förmedvénynek már semmi köze a régihez.

 37. Balage78Szfvar

  Balage78SzfvarHónapja

  @Sándor Barta akkor még a Promontorbor elődje gyártotta

 38. Sándor Barta

  Sándor BartaHónapja

  Akkor még 50 márkakupakkal Daciat is lehetett nyerni, és egy pohár Márka fel is dobott, most meg csak kukoricáznak velünk.

 39. Attila Hofferek

  Attila HofferekHónapja

  Csaba és a márkás srác már egészbiztosan nem szomjasak... :D valami a cukor utáni, sokkal utáni erjedségi fokú dolgot is kóstolgathattak :D

 40. P isti

  P istiHónapja

  Csaba: messze a legjobb adás volt ez... a földtől a késztermékig mindent láttunk kivéve persze a titkos receptet.. de hát akkor az nem volna titkos.. :) Mégegyszer Köszi, élvezet volt látni!

 41. Péter Tóth

  Péter TóthHónapja

  Márkánál az a raklap additív az elég beszédes! Nincs benne cukor de minden más mocsok igen

 42. Cá Peti

  Cá PetiHónapja

  Pont van itthon egy meggy márka. Megkérdeztem volna mitől van gyógyszer utóize.?

 43. Balage78Szfvar

  Balage78SzfvarHónapja

  lö rákkeltő édesitőszerek

 44. Szomjas

  SzomjasHónapja

  1. ÉlelmiszergyáRtók 2. szükSég 3. fogyaszthassanAk

 45. Ati

  AtiHónapja

  A szőlő márka nagyon hasonlít az igazi traubisodára szerintem

 46. Balage78Szfvar

  Balage78SzfvarHónapja

  az "igazi"t az osztrák cég licensszel (1971óta volt kommunistiában a licensz!)még pár éve csak az AROMAvalhamisitó RÁTHONYiéknak engedte gyártani,a fidezsmszp tandemmaffia védte SALAMON BERKOWITZ TRAUBI-Balatonvilágosi megkaparintottjának nem.Sokadik per van és cégátnevezés,termékátnevezés,de elméletileg az övékében van egyzsámjegyű %nyi eredeti szőlő is állitólag sőt valakit lehetlefizettek hogy kosher logó is van rajta..ezeket csak úgy megjegyzem ha kétellyei lennének méág valakinek k,iket szoklgál bábként a kereszténységgel nem vádolható fidesz+kdnp

 47. Ferenc Zsigu

  Ferenc ZsiguHónapja

  Szerettem a Márkát, mert kevés benne a 'cukor'. De többet biztos nem iszom meg ezt!és semelyik üdítőt! Marad a szóda meg a tea..

 48. Ha nagy leszek

  Ha nagy leszekHónapja

  meggy a like:)

 49. úcralacap nyál

  úcralacap nyálHónapja

  A traubi jobb volt!

 50. Bálint Sokvári

  Bálint SokváriHónapja

  @Balage78Szfvar na igen az volt a jó! Nekem legalàb egy rekeszel van mèg otthon!

 51. Balage78Szfvar

  Balage78SzfvarHónapja

  @Bálint Sokvári amikor még a NEMMÉRGEZŐ üvegekben adták,és volt benne gyümölcshányad,pl nem fakéregből meg talajbaktériumokból szimulálták savakkal az E-betűs "izt"

 52. Bálint Sokvári

  Bálint SokváriHónapja

  A traubi nem volt jobb ugyanolyan jó volt!

 53. susenka

  susenkaHónapja

  Mondjuk még mindig eggyel jobbnak tűnik, mint a mesterséges édesítő

 54. Balage78Szfvar

  Balage78SzfvarHónapja

  mind2nek a vége dagadás,betegségek,RÁKhalál

 55. Alex Official

  Alex OfficialHónapja

  Csaba akkor minek mutat be ilyeneket ha tudja nem egészséges dolgok ezek? Vagy most esik le nekem hogy Csaba is csak pénzért nagy nézetségért csinálja ezeket a videókat, nem lényeg neki hogy egészséges vagy sem amiket videókban bemutat… Ez szomorú ha így van…

 56. tranelarod

  tranelarodHónapja

  Csaba technologiakat mutat be, nem az egeszsegert harcol. Nem az O hibaja, hogy szemetet tesznek a Markaba es mindenbe. Hogyan keszult szempontbol erdekes, fogyasztani nem kell.

 57. Krisztina R.

  Krisztina R.Hónapja

  m.facebook.com/groups/456923915016926?view=permalink&id=492384354804215

 58. Sándor Szijjártó

  Sándor SzijjártóHónapja

  Ez volt az egyik legjobb resze a sorozatodnak!

 59. Miki Mini

  Miki MiniHónapja

  Meggy a legjobb🍒

 60. ádám steiger

  ádám steigerHónapja

  Szevasz Csaba ! Nagyon jó volt látni hogy a kukoricából milyen hasznos dolgok készülnek belőle . Az is érdekes volt látni hogy hogyan készül az izcukor és hogyan kerül az üdítőbe . Az üdítő készítése is jó volt látni a folyamatokat . A kedvencem a meggymárka és a szőlő .A videó tetszett csapatom a like ott .Szép délutánt :)

 61. Levente Zabos

  Levente ZabosHónapja

  Ismét egy MEGA LIKE !

 62. Arnold Jobbagy

  Arnold JobbagyHónapja

  Azt hittem édesítőszer van csak benne...

 63. Sanyi

  SanyiHónapja

  spoiler: megkóstolta

 64. Dániel Molnár

  Dániel MolnárHónapja

  A borsodi és számos társa is attól (édes) :D

 65. Sándor Farkas

  Sándor FarkasHónapja

  @Aron Rosszul hitted.. a Borsodi mesterben nincs, a simában van dögivel

 66. Kristóf Szabó

  Kristóf SzabóHónapja

  A rossz minőségű sörök pedig a kukoricadarától és a kukoricagríztől édeskések.

 67. András Bán

  András BánHónapja

  Nem is tudtam eddig hogy mi az az izocukor

 68. Balage78Szfvar

  Balage78SzfvarHónapja

  szegény nagyapám (apai) egy darabig olyant is vett 1980-1990esévekben valamihez..rákos is lett 2000esévekben,miután fideszmszp EÜ maffia félrekezelte 2,5évig,utána még 2,5-4évet szendvett áttétekkel stb,de neki meg nagyanyámnak besegitett a "hullámpala" AZBESZTCEMENT garázstető is a rákba,de lehet a teflon megkarcolása és azbesztes ragasztó kajákba kerülése is

 69. istván hamvai

  istván hamvaiHónapja

  kostóld meg az űditőt is

 70. Így Aztán

  Így AztánHónapja

  Elment a kedve :)

 71. tranelarod

  tranelarodHónapja

  Nagyon szomoru ez a dolog. USA-bol jott ez az egesz high fructose corn syrup hasznalat a kristalycukor helyett. Olcsonak olcso, de meglehetosen egeszsegtelen, Marka uditot se kell akkor inni. Kifejezetten karos a kukoricaszirup, tudatos vasarlo figyel ra.

 72. Sándor Barta

  Sándor BartaHónapja

  A kukorica is onnan jött, ezért is nevezik sok helyen tengerinek. Kár, hogy nem csak takarmánynak használják, merthogy arra való

 73. retepaskab

  retepaskabHónapja

  Egy amerikai mondta itt jártakor, hogy itt finomabb a kóla, mert rendes cukor van benne.

 74. Sándor Barta

  Sándor BartaHónapja

  Dr Papp Lajos szívsebész szerint a kukorica felelős a szívinfarktusok jelentős részéért.

 75. stuntface

  stuntfaceHónapja

  Én elvből kerülöm azokat a termékeket amikben kukorica szármezék van. Szeretek, ebéd mellé meginni hétvégente egy doboz vagy üveg sört. Asszony hozott Argust. Levoltam döbbenve mikor olvasom a dobozon, hogy víz, kukoricagríz, kukoricadarát tartalmaz. Árpa, komló már luxus? Ára azért nem olcsó. Rádob az ember 50-60ft és sört vehet. Tescoban sétálva ért egy meglepetés. Nézegettem a söröket sor végéhez érve kezembe vettem egy doboz Rastinger sört. 129ft az ára, gondoltam full kukorica. Meglepetésemre nem, Víz, árpamaláta, árpa, komló, komlókivonat. Próbaképpen vettem 2 dobozzal. Nem egy ütős, prémium, de sör íze van ebéd mellé maga 4%-val még baráti is. Alkalmattán betévedek egy TS expressz, szupermarketbe mindig teszek be 2 dobozzal hétvégi ebédek mellé.

 76. Lászlóné Simon

  Lászlóné SimonHónapja

  Ez így igaz.

 77. sanda gyanu

  sanda gyanuHónapja

  Végre... már vártam:)

 78. istván hamvai

  istván hamvaiHónapja

  nagyon komoly