7 legnagyobb Tudományos Hiba a filmekben!

Sziasztok! A mai videóban megnézünk pár olyan tudományos bakit, amit rendszeresen elkövetnek filmekben és utánajárunk, hogy a valóságban ezek hogyan néznek/nézhetnek ki.
Írjátok le a kedvenc filmjeiteket, kedvenc tudományos filmjeiteket és azokat a bakikat, amik a videóban nem szerepelnek a komment szekcióba!
Attis Instagram:
attis_ae_tm
Tanulom Magam Tanulók csoport:
groups/357558988087676/
Tanulom Magam Instagram:
tanulom_magam
Tanulom Magam Patreon
www.patreon.com/tanulommagam
Látogassatok el a Tanulom Magam facebook oldalára is, friss infókért, hírekért:
tanulommagamofficial
Email: tanulommagamcsatorna@gmail.com

Megjegyzés

 1. Bottka Imre

  Bottka Imre2 napja

  Angol beteg kimaradt.

 2. Mózes Major

  Mózes Major3 napja

  Haláloa irnban hiba transformerek vannak a 9 ben igen kilenc

 3. vlog

  vlog4 napja

  Agykapacitás. Te arról beszéltél a videóban, hogy az agyunk minden területét használjuk. Az állítás ami állítólag Einsteintől származik hogy agyunk kapacitásának 10%át használjuk. Nyilván "számitási" kapacitásról van szó. Einsteinnek ez egy tréfás megjegyzése volt és arra utalt, hogy sokan úgy élik az életüket, hogy sokkal többet is kihozhatnának magukból, pl megtanulhatnának még 2 nyelvet egy másik szakmát stb.

 4. Emma Kőhalmi

  Emma Kőhalmi4 napja

  Kedvenc film: Galaxis őrzői vol.1 és vol.2 , Stargate (csillagkapu) kedvenc sorozat: Stargate

 5. Farkas Gyula

  Farkas Gyula4 napja

  Star Trek a kedvenc :)

 6. Ferenc Áron Malcsik

  Ferenc Áron Malcsik5 napja

  amikor a földönkívüliekről beszéltél eszembe jutott a Támad A Mars című film. Abban is csak az ember koponyájára rátettek valamilyen zöld színű csirkebőrt, meg az agyuk kinőtt a koponyájukból és azon is volt valamilyen zöld színű csirkebőr

 7. rocko44444444

  rocko444444445 napja

  minnél több emberrel beszélek, annál inkább kétkedek abban a 10%-ban is.

 8. Eszter Tamás

  Eszter Tamás6 napja

  haliii :D A nyolcadik utas: a Halál-ban a legeslegelejen egy jupiter alapu bolygon landolnak az űrhajóval :D ami valljuk be nem lenne lehetseges :D (gáz alapu bolygoknak gyűrüi vannak, így hát ha ugy nezzuk a filmből se lenne semmi ha ezt a szempontot nezzuk) persze imadom a filmet csak igy fizika hallgatokent feltunt :D am imadom a csatornat! Csak így tovabb Attis

 9. Bence Szekeres

  Bence Szekeres7 napja

  Nem azért de Yoda nem igazán hasonlít ránk emberekre sőt nem is Yoda hanem az egész faja mégis szeretjük őket/őt

 10. Tímea Boros

  Tímea Boros7 napja

  Kedvenc filmem: BTS- Bring The Soul The Movie, de nincsen tudományos film, amit kedvencemnek hívnák.

 11. Vip XD

  Vip XD7 napja

  Nem tudom írta-e már valaki, de pl: ha megb*sz az áram valakit, akkor látszódik a csontváza.

 12. Ákos Szövényi

  Ákos Szövényi8 napja

  Ai INTERSTELLAR c.filmben van egy bolygó ahol az idő lassabban telik,mint az ekörül keringő űrhajón.Ezt egy a közelben levő fekete lyuk gravitációjánaktulajdonítják. Viszont ha olyan gravitációnak teszel ki embereket ami már ilyen "idődilatációt"okozna,az széttépné az embereket.Tehát sajna ez egy nem reális(bár izgalmas) szituáció volt a filmben :(

 13. Ákos Sikora

  Ákos Sikora8 napja

  Avatarban ráadásul mivel a helyi (gerinces) élővilág egy hexapod fajbol fejlődött ki és egyikük sem az orrán lélegzik, evolúció alapján a na'vik is 6 végtaggal vállukon lélegző lények kellene legyenek

 14. szurkee

  szurkee8 napja

  A Star Trekben a nagyon emberi alakú formákat azzal magyarázzák a Next Generation-ben, hogy közös ősük volt. Ugyanígy a StarGateben is. Bár a Stargate jól elfejeti, hogy azalatt a bizonyos 10.000 év is elég lehet egy teljesen eltérő faj kialakulásához. Persze sokkal könnyebb nem apró eltéréseket csinálni, mint a Star Trekben. Bár ott meg sokkal nagyobb időintervallumot is vettek alapul.

 15. Lili Pasztor

  Lili Pasztor9 napja

  Bocs én nem akarnék dinókat

 16. Martin Vagyok

  Martin Vagyok9 napja

  Csak az a kérdés, hogy a WISHelő WISH-én vette-e az órát :D

 17. JoeSanHUN

  JoeSanHUN9 napja

  fu .. nagyon zavar hogy ilyen sűrűn pislogsz.

 18. chris fire

  chris fire9 napja

  csak úgy tájékoztásul közlöm, hogy a lavegő 78 %-a nitrogén, amit belélegzünk, persze 21% oxigén ami fontos számunkra :) amúgy ment a like meg a sub :P

 19. huba sóvári

  huba sóvári9 napja

  Azok nem Avatarok, hanem Na'vi-k!!!

 20. Deni seba

  Deni seba10 napja

  Nekem a Harry Potter es ot az a hiba van a legutolso 7 reszben II meghoza a vegen amikkot Harrynek van csalagya nem latszik a fejen az a legendas Seb Vilam ami edig ot volt Vegig !

 21. Gaming Habits

  Gaming Habits10 napja

  Barátom te full nem értessz a filmekhez.Részvétem!

 22. Lovelesslake

  Lovelesslake5 napja

  @Gaming Habits 😂 damn.. Egy sima kommentet írtam, erre elkezdesz regényeket írni. (Elolvastam a kommented.) DE, amit írsz lényegtelen és még csak nem is okosság mint amit gondolsz. EZ EGY KICSESZETT VIDEÓ AZ INTERNETEN, NEM EGY DISCOVERY MŰSOR.

 23. Gaming Habits

  Gaming Habits5 napja

  @Lovelesslake ha nem a filmekről szolt volna akkor nem szabadott volna a nevükön említeni!

 24. Gaming Habits

  Gaming Habits5 napja

  @Lovelesslake Pont erről tettem megjegyzést okoska, először értelmezd a kommentet mielőtt hülyeséget írsz! A videóban a filmek a téma és a bennük lévő tudományos tévhitek, csakhogy pont olyan filmekhez és úgy kérdőjelezi meg amikben teljesen eggyértelmü ez a tudományos bukta, mert ezek a filmek amikről szó van nem úgy álítja a néző elé a filmben lévő tudományos fizikai törvényeket hogy az a valóság. Úgyhogx mielőtt valami baromságot kommentelsz nézz utána a dolgoknak vagyis értelmezd a szavak okát es eredetét, de persze te se vagy tisztában sok mindennel a filmiparba ezért te ha már látsz egy filmbe egy olyat ami a valóságba nem úgyvan akkor már egyből elhordod minden szarnak. Aki például egy Starwars filmnek kérdőjelezi meg a fizikai valóságosságát, az kimehet a kertbe számolgatni a hangyákat a hangyabolyba! Például ha egy Csillagok közöttet kérdőjelezne meg az miért nem valós akkor egyrészt azt megérteném mert az képviselteti azt a műfajt másrészt meg akkor nem járna sikerrel mert abban a filmen minden a valóság alapján van. Úgy ha te is ilyen vagy kivánok neked sok idegeskedést sok agysejt pusztulást az ilyen dolgokon sokáig!

 25. Lovelesslake

  Lovelesslake8 napja

  Te meg a valósághoz. A videó nem a filmekről szólt elsősorban, hanem az amögött álló tudományról. "Részvétem" bro.

 26. 3l3k K0mm3nt

  3l3k K0mm3nt10 napja

  Hollywood egyet tanított meg nekem: a dramaturgia szabályai erősebbek a természet törvényeinél. Az antropomorf űrlényekről szóló rész egyébként újdonság volt számomra. Azt hittem, csak spórolnak, de így már világos, hogy miért néz ki minden alien úgy mint Pripjaty szépe farsangkor. Viszont nettó baromságokért nem kell az űrbe menni: nézd meg bármelyik krimit, vagy kórházsorozatot és megtudod, hogy a defibrillátor+adrenalin mindent gyógyít! (Kivéve talán a fejlövést.) A katasztrófa/akciófilmeknél pedig jobb ha tudod, hogy ha megsérül a repülőgép burkolata, akkor a belseje és a környezete közötti légnyomáskülönbség független a repülési magasságtól, cserébe viszont mindaddig fennáll, amíg a hős és a gonosz verekszenek.

 27. Bulcsú Kolonics

  Bulcsú Kolonics10 napja

  +1 baki A star wars ban asszem a 3. részben volt és úgy az an hogy az űrben vákum van és az űrhajó “lezuhant” de ez egy faszság mert hát minek a gravitációjához vonzódik(amúgy nem csak ebben a részben volt de ebben volt a legfeltűnőbb)

 28. zordokin

  zordokin10 napja

  Filmek nem? Ki nem szarja le mi helyes vagy mi nem?

 29. Erik Hodosi

  Erik Hodosi10 napja

  anime

 30. ツSmyly

  ツSmyly10 napja

  Interstellar, elég "érdekes "

 31. C55.1mm0rt4l

  C55.1mm0rt4l10 napja

  Nem értem miért emelkedne meg a vízszint attol ha a sarkvidéki jég elolvad, eleve vizben van, és mindent vízbe martott test a súlyából annyit veszt, amennyi az általa, kiszorított viz súlya. Így ha el is olvad, akkor is is ugyan akkora marad a vízszint. Nézzünk egy egyszerű példát, dobjunk egy pohár vízbe egy kis jeget, megemelkedik a szintje, de ha elolvad sem lesz alacsonyabb vagy magasabb a vízszint. :/ Persze ha a hegyeken lévő jég is elolvad, mas a helyzet, es valószínűleg nem ennyire egyszerű a dolog, de nem latom ennyire drasztikusnak az egészet. Ahhoz hogy az egész földön 65 métert emelkedjen a vizszint, rengeteg "súlyra" van szükség.

 32. otapi

  otapi10 napja

  Lana Wachowski mondta egy interjúban, hogy Mátrix eredeti forgatókönyvében az lett volna az alapötlet hogy az emberek nem energiát készítenek a testükkel, hanem számítókapacitást generálnak az agyukkal. Tehát magát a Mátrixot és az AI-t is az emberek agya állította volna elő. Valamiért ezt az ötletet túl elvontnak gondolták, ezért elvetették és a végleges filmben sajnos lett az energia készítés.

 33. R ZYZZFORREVER

  R ZYZZFORREVER10 napja

  Az acelemberbe is úgy néznek ki mint az emberek

 34. Frey Domonkos

  Frey Domonkos11 napja

  KÉRLEK MINDENFÉLEKÉPPEN OLVASD EL!!!!!!!! EZ EGY KÜLÖN VIDEÓT MEGÉR! Azóta új helyzet állt elő a dinoszauruszok létrehozásával kapcsolatban. A fosszilis DNS bomlékonysága miatt kétségtelen, hogy nem nyerhető ki dinoszaurusz örökítőanyag a vérszívókból. Ez tagathatatlan. CSAKHOGY! Már évek óta elkezdődtek a genetikai kutatások a dinók visszahozásával kapcsolatban, melyek új, forradalmi eljáráson alapulnak ès amely garanciát ad az elkövetkezendő évtizedben a feltámasztásukról. Az eljárás(rendkívül röviden) azon alapul, hogy -ugyebár ismeretes, mindannyiunkban vannak a rovaroktól az emlősökig, deaktiválatlan gének, olyan DNS szakaszok, melyek nem kódolnak információ, tulajdonsáot. Előfordulhat, hogy ezek olykor aktiválódnak embrionális fejlődésünk során, így elődeink tulajdonságait pl a túlzott szőrösödést "örököljük". Ismerjük a képeket arról a talán kínai kislányról, aki ennek a tehetetlen áldozatává vált és úgy néz ki mint egy wookie a csillagok háborújából. Ezen felbuzdúlva genetikusaink aktiválni kezték(most csak tényleg nagyon egyszerűen) ezeket a géneket csirkék programjaiban és az eredmények bámulatosak. Ez az alapelv a genetika bámulatos mélységeibe enged betekintést és nem csak a dinoszauruszokat hozhatjuk vissza majd így egy szép napon, de megtalálhatjuk a rék molekuláris szintű ellen eljárását is...

 35. Marcell Mühl

  Marcell Mühl11 napja

  És a Star Wars ? Az tele van "nem emberi" szereplőkkel

 36. Wladislav B

  Wladislav B11 napja

  Mindez fikció és találgatás! Az emberi test bizonyítottan tökéletes az agyunk tudásának kiaknázására és ezt most vallás nélkül az univerzum formálta! Így más galaxisokban is hasonló folyamat mehetett végbe! Pl a rejtélyes UFO-k! Messze vagyunk az igazságtól, de a racionalitás és biológia bizony nem hülye! Máshol sem!

 37. WAR GAMING

  WAR GAMING11 napja

  "Adjál 5 sima hamburgert, 5 krumplit és 5 kólát a kib@szott k**** életbe" (Argo) Legjobb film ajánlom a vígjáték és akciófilm rajongóknak

 38. M ! N T G U T Z

  M ! N T G U T Z11 napja

  Számomra az egyik legzavaróbb film hiba az az hogy a Jurassic Park/World-ben a velociraptoroknak akkorának kéne lenniük mint kb egy pulyka és lehetőleg tollasak Nemtudom miért zavar mondjuk

 39. X103F Lenovo

  X103F Lenovo11 napja

  Az űrben légüres tér van, nem vákuum.

 40. aborzy

  aborzy11 napja

  Nem az agyunk 10%-rol van szó, hanem a teljesítő képesség 10%-rol! Nem mindegy, hogy csapra szarni vagy szarra csapni! 😉

 41. Pofádat Leszarom

  Pofádat Leszarom11 napja

  Sok a pofázás, kevés az érdemi megjelenítés!!!!?

 42. Ramona Sz

  Ramona Sz11 napja

  Az hogy egy hacker sem hasznal egeret! Az hogy minden utcai biztonsagi kamera super HD-ben vesz fel hogy nem csak a tettes arcat latni hanem a hajaban az apro atkakat is, amibol mar ranezesre is DNS egyezest lehet kimutatni! Hogy minden tudomanyos labor tele van szines folyadekokkal. Hogy a kutatok es orvosok laborkopenye vekonyitott derekban, ja es hogy a noi orvos es kutato magassarkuban jar, mert ugye az egyaltalan nem laborbiztonsag ellenes.

 43. Ivett Szabó

  Ivett Szabó11 napja

  szerintem nem teljesen igaz hogy csak a humanoid lényekkel lehet legjobban azonosulni, ha már felhoztad a Mass Effect játékot, nekem a 2.rész a kedvencem! itt ugyanis van egy faj a Hannár, akik a Drell-ekkel élnek szimbiótikus kapcsolatban ha jól emlékszem miután néhányat megmentettek belőlük. nagyon is szerethető faj!

 44. kheopsz81

  kheopsz8111 napja

  Lusi